Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Με 161 «ναι» πέρασε το άρθρο 8 για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια


Με 161 «ναι» πέρασε το άρθρο 8 για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια
    Πέρασε με πλειοψηφία το νομοσχέδιο για την αναδοχή παιδιών από την Ολομέλεια της Βουλής.
    Το επίμαχο άρθρο 8 που προβλέπει την αναδοχή και από ομόφυλα και από ετερόφυλα ζευγάρια πέρασε με 161 «ναι» και 103 «όχι».
    Ειδικότερα, σε σύνολο 264 βουλευτών, υπέρ του άρθρου 8 τάχθηκαν 161 έναντι 103 βουλευτών που καταψήφισαν.
    Από τους ΑΝΕΛ ο Βασίλης Κόκκαλης έστειλε επιστολική ψήφο με την οποία δήλωσε ότι καταψηφίζει το άρθρο 8.
    Το ν/σ εγκρίθηκε επί τρης αρχής με τις ψήφους των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ΑΝΕΛ και Ποταμιού. Καταψήφισαν η Ενωση Κεντρώων και η Χρυσή Αυγή, ενώ το ΚΚΕ δήλωσε «παρών».
    «Παλέψαμε, αλλάξαμε τη ρύθμιση, προστατεύουμε το παιδί. Τώρα είναι πραγματικά προοδευτικό». Αυτό ανέφερε, σε ανάρτησή-σχόλιο η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματα, μετά την ψηφοφορία στη Βουλή για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.
Αναλυτικά:
    Από τον ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισαν το επίμαχο άρθρο 8 οι Θεόδωρος Παραστατίδης και Γιάννης Μιχελογιαννάκης ενώ οι Μάρκος Μπόλαρης, Γεωργία Γεννιά και Γιάννης Καραγιάννης εξέφρασαν την διαφωνία τους δια της αποχής. Ως απών καταγράφηκε και ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, όχι γιατί διαφωνεί με την διάταξη αλλά γιατί έφτασε καθυστερημένος στην Ολομέλεια. Επίσης απόντες ήταν ο Γιώργος Κατρούγκαλος, η Αννα Βαγενά και η Νίνα Κασιμάτη.
    Διαφοροποιήσεις από βουλευτές της ΝΔ που είπαν «ναι» στην αναδοχή
    Ως ηχηρή διαφοροποίηση καταγράφεται και η υπερψήφιση του άρθρου 8 από την Κατερίνα Μάρκου της ΝΔ. Η κυρία Μάρκου ως εισηγήτρια της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το νομοσχέδιο ανέπτυξε την αρνητική στάση του κόμματός της, αλλά στο τέλος η ίδια ψήφισε υπερ.
    Στο «Ναι» τοποθετήθηκαν και Ντόρα Μπακογιάννη, Ολγα Κεφαλογιάννη και Νίκη Κεραμέως. Απουσίαζαν συνολικά 8 βουλευτές μεταξύ των οποίων οι πρώην πρωθυπουργοί Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής και ο πρώην πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Μεϊμαράκης.
    Απο την Δημοκρατική Συμπαράταξη όσοι διαφωνούσαν με την ρύθμιση επέλεξαν την αποχή. Πρόκειται για τους Ανδρέα Λοβέρδο, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, Μιχάλη Τζελέπη, Γιώργο Αρβανιτίδη και Γιώργο Καρρά.
    Τέλος, από τους ΑΝΕΛ διαφοροποιήθηκαν οι Θανάσης Παπαχριστόπουλος και Κώστας Ζουράρις που ψήφισαν υπερ της ρύθμισης. Ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος απείχε από την ψηφοφορία.

4 σχόλια:

  1. Αυτό το "πράμα" που είναι αριστερά στη φωτογραφία, τί είναι; Κι' αυτοί που ψήφισαν το νομοσχέδιο είναι μοντέρνοι; Καλά!!! Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά! Αλλά και αυτοί που απουσίασαν ή απήχαν καθ' οιονδήποτε τρόπο της ψηφοφορίας, στην ίδια κατηγορία υπάγονται, καθ' όσον με την αποχή τους "σιγοντάρισαν" την υπερψήφιση του νομοσχεδίου. Ένοια σου, και θα καλοπεράσουν στις εκλογές, καθ' όσον δεν πολυκατάλαβαν ότι πάνε κόντρα στην Ελληνική κοινωνία, προκειμένου να μαζέψουν μερικά "ψηφαλάκια" από αυτά τα "πράγματα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα, Δημήτρη μου, είναι ο (η ) Τζέισον Αντιγόνη!!!! Δεν τον ( την ) ξέρεις; Έγκλημα! Για να σας "ανάψω" λιγάκι, έβαλα αυτή τη φωτογραφία...

      Διαγραφή
    2. Αντρίκο μου, καλή σου μέρα. Όμως διαφωνώ μαζί σου, καθ'όσον δεν αποκαλείται ο(η) Τζέισον Αντιγόνη, αλλά το (υπογραμμίζω)ΤΟ Τζέισον Αντιγόνη. Και απ' ότι έμαθα στο σχολείο, με το άρθρο το, τη, τα κ.λ.π. λέμε τα πράγματα, όπως το τραπέζι, τη ντουλάπα, τα καθίσματα κ.λ.π. Άρα αυτό το πράγμα που μας φωτογράφισες, αφού θέλει να λέγετε ουδέτερο, είναι αντικείμενο, δηλαδή πράγμα.

      Διαγραφή
  2. Μερικοί περιμένουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ,να διαγράψει τις 4 "ευαισθητούλες" κυρίες, που ψήφισαν υπέρ των ομοφύλων -την τύφλα τους την μαύρη δηλαδή -και οι οποίες από ό,τι φαίνεται ,επιθυμούν για δικούς τους αδικαιολόγητους -κατά την ταπεινή μας γνώμη- λόγους ,να χαλάσουν την εικόνα του Κόμματός τους ,το οποίο -δημοσκοπικά τουλάχιστον- προηγείται όλων των υπολοίπων Κομμάτων .Αν όμως δεν τις διαγράψει ή έστω δεν τις επιπλήξει έντονα , εκτιμάται ,ότι θα φάει πάλι "φούμο" στις επόμενες εκλογές .Τώρα θα πει κανείς ,από "φούμο" έχει μπουχτίσει διαχρονικά η Αξιωματική Αντιπολίτευση και ειδικότερα από το παλιό πανάθλιο ΠΑΣΟΚ ,που έχει τώρα 5% και επαναλήφθηκε η "πανωλεθρία " από την πρώτη φορά Αριστερά του 4%, που της πήρε την εξουσία μέσα από τα χέρια της. Προφανώς αυτό συνέβη και από κάποιες............(..Θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου ) και όχι, διότι οι ψηφοφόροι -κακώς κατά την γνώμη της-εξέλεξαν την ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αυτή είναι μία αδικαιολόγητη δικαιολογία ,με την οποίαν προσπαθούν ,να δικαιολογήσουν την "πανωλεθρία" που υπέστησαν.Μία "πανωλεθρία" που τους είχαμε προειδοποιήσει ,ότι θα υποστούν -με σχετικά άρθρα στην "Φλόγα της Μακεδονίας"- που επιμελούμεθα επί 24 χρόνια -και που αυτή η "πανωλεθρία" οφείλεται -κατά την ταπεινή μας πάντοτε γνώμη-στην απομάκρυνση της ΝΔ-ακόμη και σήμερα- από τους στρατιωτικούς των 500.000 ψήφων (...συν γυναιξί ,τέκνοις,συγγενοίς και φίλοις) ,στον εμπαιγμό που υπέστησαν οι στρατιωτικοί και άλλες βέβαια επαγγελματικές και μη τάξεις από τη μη υλοποίηση των υποσχέσεων της και στην "αλλοπρόσαλλη" πολιτική που εφήρμοσε σε αρκετά θέματα, με αποτέλεσμα να προκαλέσει την αγανάκτηση και την οργή του ελληνικού λαού ,ακόμη και πολλών νεοδημοκρατών ,που στις προηγούμενες δύο εκλογές "λάκισαν". Αυτά όλα τα λέμε "φλογοβολικά", εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι δεν είμαστε "φιλιππινέζοι" ή" θεραπαινίδες" κανενός πολιτικού ,οικονομικού ,κοινωνικού ή "στρατιωτικού" κατεστημένου. Αλλωστε -ως γνωστόν - παιδιόθεν ήμασταν και εξακολουθούμε να είμαστε (...ή τουλάχιστον θέλουμε ,να πιστεύουμε ,ότι είμαστε) , εραστές της αλήθειας και της δικαιοσύνης ,που όμως μας αρέσει και "άλλη πλευρά του λόφου" ,η οποία ενίοτε είναι η πραγματική αλήθεια ,που "σπάει κόκκαλα" και διαλύει ψέματα και σκηνοθετημένες καταστάσεις .Επιμένουμε σε αυτό, διότι "κάποιοι" -ελάχιστοι βέβαια- και από το παλιό μας παρελθόν προσπαθούν ενίοτε ,να μας κολλούν διάφορες "ταμπέλες" ,διερμηνεύοντας -με το δικό τους το μυαλό -τις πάσης φύσεως ενέργειές μας και ενίοτε τις "εκρήξεις" μας.Αυτά θεωρούμε ότι ουδόλως ανταποκρίνονται με την πραγματικότητα και τους δικαιολογούμε ,διότι πιθανόν να είναι ανενημέρωτοι και όχι "κακοπροαίρετοι" ,ξεχνώντας όμως ή μη γνωρίζοντας την στρατιωτική καταγωγή και αγωγή μας ,αλλά και τις 60.000 ώρες που "υπηρετούμε" επί 26 χρόνια την ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ,που είναι μια "ιερή" αποστολή και μία διαδικασία χρονοβόρα ,ψυχοφθόρα και ενίοτε "προκλητική".Αντγος Ν.Ναούμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή