Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

«Πρόσφατες εξελίξεις στο Σκοπιανό και η στάση του πολιτικού κόσμου της χώρας».



«Πρόσφατες εξελίξεις στο Σκοπιανό και η στάση του πολιτικού κόσμου της χώρας».
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Στην κατάμεστη αίθουσα τής Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, στη Θεσσαλονίκη, με την παρουσία μεταξύ άλλων του αντιπροέδρου της και καθηγητή του ΑΠΘ κ. Κωνσταντίνου Χρήστου και του πρώην υπουργού κ. Στέλιου Παπαθεμελή, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Μαρτίου, 6-9 μ.μ., η πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα που διοργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος «Δεσμοί Ελλήνων», με γενικό τίτλο: «Πρόσφατες εξελίξεις στο Σκοπιανό και η στάση του πολιτικού κόσμου της χώρας».
Ομιλητές ήταν:
    Ο επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας καὶ πρόεδρος τοῦ πολιτικοῦ κόμματος «Ἐλεύθερη Πατρίδα», κ. Νικόλαος Βασιλειάδης, που ανέπτυξε το θέμα «Η ιστορική διάσταση και η σύγχρονη πραγματικότητα του ζητήματος. Το Σκοπιανό στη δίνη των διεθνών γεωπολιτικών συμφερόντων».
    Ο αντιστράτηγος ε.α. και πρώην Ακόλουθος Άμυνας στη Σόφια και αντιπρόεδρος του πολιτικού
κόμματος «Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας», κ. Ανάργυρος Σαρήπαπας, που μίλησε για «Το Σκοπιανό πρόβλημα και η αντιμετώπισή του από τη Βουλγαρία».
    Ο δικηγόρος και πρόεδρος του πολιτικού κόμματος «Νέα Δεξιά», κ. Φαήλος Κρανιδιώτης, με την εισήγηση «Από τον Ιβάν Μιχαήλωφ στον Ζόραν Ζάεφ. Η όσμωση των ολοκληρωτισμών και η στάση του πολιτικού κόσμου της χώρας μας»
    Τέλος, ο συγγραφέας και αναλυτής, κ. Δημήτριος Ευαγγελίδης, που μίλησε για τις «Πτυχές του Σκοπιανού προβλήματος».
    Συντονιστής στην εκδήλωση ήταν ο πρόεδρος των «Δεσμών Ελλήνων» και πρώην δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννης Κουριαννίδης.
    Τα Πρακτικά της ημερίδας θα δημοσιευθούν στο 108ο τεύχος του περιοδικού «Ενδοχώρα», που θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο 2018.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου