Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 22/3/2018: ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας με απόφασή της 20ης Μαρτίου 2018 θεωρεί ότι η από 7 Σεπτεμβρίου 2016 απόφαση του τέως υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, με την  οποία επήλθε ριζική αλλαγή στο χαρακτήρα και τον τρόπο διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών,  κλονίζει τη θρησκευτική χριστιανική συνείδηση των μαθητών του Δημοτικού και του Γυμνάσιου. Κατά συνέπεια είναι πολλαπλά αντισυνταγματική  και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).
    Με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Παιδείας θεωρεί, ότι «
η απόφαση του ΣτΕ πηγαίνει την εκπαίδευση και την κοινωνία πολλά χρόνια πίσω, καθώς ταυτίζεται και συντάσσεται με απόψεις ακραίων και σκοταδιστικών θεολογικών κύκλων». Δηλώνει «αποφασισμένο να συνεχίσει  το έργο της ανανέωσης, του πλουραλισμού και του εκδημοκρατισμού των προγραμμάτων σπουδών και των διδακτικών υλικών όλων των βαθμίδων».
    Ο
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ καλεί την κυβέρνηση να εγκαταλείψει την τακτική περιφρόνησης των αποφάσεων της ανεξάρτητης δικαιοσύνης και να επαναφέρει στην εκπαίδευση των Ελληνοπαίδων τον ελληνορθόδοξο χαρακτήρα όπως επιτάσσει το Σύνταγμα και οι διεθνείς συμβάσεις. Οι δύσκολες στιγμές που διέρχεται η Πατρίδα μας επιβάλλουν την προσήλωση της νεολαίας μας στα ελληνοχριστιανικά ιδεώδη και δεν επιτρέπουν πειραματισμούς που ανήκουν σε άλλες εποχές και άλλα καθεστώτα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου