Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ



Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ
Γιώργος Φωτόπουλος
    Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και η προσοχή των χριστιανών και όχι μόνο, είναι στραμμένη στους Αγίους Τόπους, ιδιαίτερα στην Αγία Βηθλεέμ.
    Αυτές τις ημέρες λίγο πριν τα Χριστούγεννα  διάλεξε ο πρόεδρος Τραμπ να αναγνωρίσει την Αγία Πόλη την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ με αποτέλεσμα να πυροδοτήσει την κατάσταση και να δημιουργηθεί και πάλι εκρηκτικό κλίμα στην επικράτεια του Ισραήλ, της Παλαιστίνης, στους τόπους του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.
    Το βάρος της διαφύλαξης των Παναγίων Προσκυνημάτων φυσικά πέφτει στους ώμους της Αγιοταφιτικής αδελφότητας η οποία εκατοντάδες τώρα χρόνια φυλάει Θερμοπύλες.
    Φυλάει την Ελληνική Σημαία που περήφανα υψώνεται στα Πανάγια προσκυνήματα στο Ισραήλ, την Παλαιστίνη, την Ιορδανία.
    Ένας σημερινός επισκέπτης των Αγίων Τόπων διαπιστώνει το φρόνημα και την πίστη των Αγιοταφιτών πατέρων και δεν αισθάνεται κανένα κίνδυνο.
    Ιδιαίτερα όταν επισκέπτεται την έδρα του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου, με την υποδοχή, την ενημέρωση, τις ευλογίες και τις ευχές του προκαθήμενου, του Μακαριωτάτου Πατριάρχου της Αγίας Πόλεως Ιεροσολύμων, Συρίας, Αραβίας, πέραν του Ιορδάνου, Κανά της Γαλιλαίας και Αγίας Σιών, κυρίου Θεοφίλου του Γ΄.
    Είναι διαπιστωμένο ότι κάθε περίοδο μεταξύ των χιλιάδων προσκυνητών υπάρχουν και οι ηγέτες κρατών, οι προκαθήμενοι των άλλων εκκλησιών αλλά και σημαντικές προσωπικότητες των γραμμάτων, της επιχειρηματικότητας, αλλά και ταπεινοί χριστιανοί που βιώνουν την φιλοξενία, την αγάπη, την Αγιότητα του Μακαριωτάτου.
    Στα επόμενα πλάνα θα προσπαθήσουμε να σας βάλλουμε στο κλίμα ιστορικών επισκέψεων.
    Ευχές για καλές γιορτές και ειρήνη στην Αγία Γη.
Ιερουσαλήμ Κυριακή 10 Δεκεμβρίου.
Γιώργος Φωτόπουλος

Προσκυνητής Αγίων Τόπων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου