Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου 2017

Μένεις Θεσσαλονίκη; 8+1 λόγοι για να βγεις από το σπίτι σου και αυτή την εβδομάδα!



Μένεις Θεσσαλονίκη; 8+1 λόγοι για να βγεις από το σπίτι σου και αυτή την εβδομάδα!
    Η πόλη μας, η Θεσσαλονίκη, αυτή την εβδομάδα, όντας πλήρως εορταστική και χριστουγεννιάτικη, φιλοξενεί για ακόμα μια φορά πλήθος πολιτιστικών και όχι μόνο εκδηλώσεων, οι οποίες θα κρατήσουν συντροφιά σε όλους εσάς, που δυστυχώς ούτε και φέτος έχετε κάποιο εξοχικό στις Άλπεις ή έστω στην Αράχοβα βρε αδερφέ, οπότε θα την βγάλετε και πάλι στην πόλη! Δεν πειράζει ρε παιδιά του χρόνου!    Επομένως το σύνθημα αυτής της εβδομάδας είναι: Δεν έχεις υπερλουξ χειμερινό εξοχικό και σε πιάνει κατάθλιψη…. ΌΧΙ πια, γιατί η πόλη σου αναλαμβάνει την εγχώρια και τοπική ψυχαγωγία σου! (Μπράβο Νίκο, σαν διαφήμιση της έξυπνης σήτας ακούστηκες… πολύ καλό!) Σταματάω εδώ λοιπόν, για ευνόητους λόγους!  Καλά να περάσετε και καλά Χριστούγεννα!:
Ταινία «Όλα τα λεφτά του κόσμου»:
     Η ταινία (διάρκειας 113 λεπτών) ανήκει στην κατηγορία περιπέτεια με έντονα στοιχεία δράματος. Αν είχες «όλα τα λεφτά του κόσμου», θα τα θυσίαζες για αυτούς που αγαπάς; Η ταινία παρουσιάζει κινηματογραφικά αλλά και με έντονο ρεαλισμό και ωμότητα την αναμέτρηση και το δίλημμα ανάμεσα στην αληθινή και ανιδιοτελή αγάπη και την αφοσίωση ενάντια στο χρήμα, που έχει την τάση να διαφθείρει τα πάντα.
Η ταινία ξεκίνησε να προβάλλεται στις 21 Δεκεμβρίου 2017.
Ταινία «Φερδινάνδος»:
    Η ταινία (διάρκειας 109 λεπτών) ανήκει στην κατηγορία κινούμενα σχέδια. Η ταινία «Φερδινάνδος» εξιστορεί τη ζωή ενός γιγαντιαίου ταύρου με μεγάλη καρδιά. Όταν θα τον περάσουν για επικίνδυνο κτήνος, θα τον αιχμαλωτίσουν, απομακρύνοντας τον από το σπίτι του. Αποφασισμένος να επιστρέψει στην οικογένειά του, θα βρεθεί αντιμέτωπος με την μεγαλύτερη περιπέτεια της ζωής του. Με φόντο την Ισπανία, ο Φερδινάνδος αποδεικνύει πως η αληθινή και ειλικρινής αγάπη κρύβεται πίσω από τα κέρατα ενός φαινομενικά επιθετικού ταύρου.
Η ταινία προβάλλεται στην Ελλάδα από τις 21 Δεκεμβρίου 2017.
Ταινία «ΤΖΑΜΑΙΚΑ»:
    Η ταινία (διάρκειας 97 λεπτών) είναι μία κομεντί ελληνικής παραγωγής, η οποία έρχεται φέτος για να ανεβάσει την αισθητική του ελληνικού κινηματογράφου, μέσω του αγνού συναισθήματος που προσφέρει απλόχερα. Πιο συγκεκριμένα, ο Άκης οδηγεί ταξί και προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με τα χρέη του. O Τίμος είναι ένας διάσημος παρουσιαστής τηλεόρασης που ζει κάθε μέρα σα να είναι η τελευταία. Ο Άκης και ο Τίμος, δεμένοι από μικροί ως αδέλφια αποξενωμένοι όμως στην ενήλικη καθημερινότητά τους, πρωταγωνιστούν σε μια συναισθηματικά ευάλωτη και ανθρώπινη ταινία για τη δύναμη της ζωής και την αδελφική αγάπη που ξεπερνάει όλες τις παρεξηγήσεις του παρελθόντος.
 Η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες έγινε στις 21 Δεκεμβρίου 2017.
Παράσταση «Ο πατέρας του Άμλετ» στο θέατρο Αθήναιον:
    Ο Πατέρας του Άμλετ είναι το πρώτο θεατρικό έργο του Μάνου Ελευθερίου. Είναι η αναμέτρηση με τον θάνατο και με αυτά που έγιναν. Ο Μάνος Ελευθερίου και ο Θοδωρής Γκόνης επιχειρούν να μπουν στο μυαλό και την ψυχή ενός μεγάλου δραματικού ήρωα λίγο πριν το τέλος του. Έτσι, ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, ο οποίος γίνεται η φωνή του επιβλητικού και μελαγχολικού πατέρα του Άμλετ και μας μεταφέρει στον κόσμο του, για να εμφυσήσει σε όλους το μήνυμα, ότι Άμλετ είμαστε όλοι εμείς. 
(Διεύθυνση: θέατρο Αθήναιον, Μέρες: από 25 Δεκεμβρίου έως 7 Ιανουαρίου, Ώρα: 21:00, Εισιτήρια: Πώληση εισιτηρίων από 17/12: 13€ γενική είσοδος, 10€ φοιτητικό, ανέργων, Προπώληση: Public – σε όλα τα καταστήματα και μέσω της ιστοσελίδας (tickets.public.gr)   - τηλεφωνικά στο 210 72 34 567 και μέσω της ιστοσελίδας Ταμείο του Θεάτρου Αθήναιον).
Παράσταση «Γκιακ» στη Μονή Λαζαριστών:
    Τα βίαια τραύματα του πολέμου οι ανομολόγητες πράξεις, η επίπλαστη και υποκριτική ευτυχία όλων, βγαίνουν αναπάντεχα στην επιφάνεια μέσα από τις ιστορίες που εκμυστηρεύονται οι παρευρισκόμενοι ενός τραπεζιού μιας οικογενειακής γιορτής. Το τραπέζι αυτό με άλλα λόγια γίνεται η αφορμή, προκειμένου να έρθουν στην επιφάνεια βαθύτατα καταπιεσμένες παρορμήσεις και βίαια ένστικτα. Θα μπορέσουν να διαχειριστούν την αλήθεια; 
(Διεύθυνση: μικρό θέατρο Μονής Λαζαριστών, Μέρες: Κυριακή (19:00) Τετάρτη (18:00) Πέμπτη (21:00) Παρασκευή (21:00) Σάββατο (21:00), Τηλέφωνο κρατήσεων: 2315 200200, , Προπώληση: Ταμεία ΚΘΒΕ, T. 2315 200 200, www.ntng.gr, Γερμανός, ote shops, tickethour.com).
Παράσταση «Γυάλινος κόσμος» στο θέατρο Τ:
    Ο Γυάλινος κόσμος είναι το πιο αυτοβιογραφικό και ρεαλιστικό έργο του Τένεσι Ουίλιαμς, όπου αντλεί γεγονότα αυτούσια από την προσωπική του ζωή, κατά τη διάρκεια της παραμονής της οικογένειάς του, στο Σαιντ Λιούις. Στο πρόσωπο της δυναμικής αλλά κολλημένης στο παρελθόν Αμάντας, όπως και σ’ αυτό της εύθραυστης Λώρας, ο Τένεσι Ουίλιαμς αποτυπώνει χαρακτηριστικά τόσο της μητέρας του Εντουΐνας, όσο και της αδερφής του Ρόουζ, που διαγνώστηκε με σχιζοφρένεια και το 1938 και υποβλήθηκε σε λοβοτομή. 
(Διεύθυνση: θέατρο Τ, Μέρες: Κυριακή (19:00) Παρασκευή (21:30) Σάββατο (21:30), Εισιτήρια: 12€ γενική είσοδος, 10€ μειωμένο, 8€ ανέργων Ατέλειες: Κάθε Παρασκευή (κατά προτεραιότητα), Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310 854 333).
OTONIS SFINOS στο BARBARELLA:
    Ο μοναδικός και ιδιαίτερος ψυχαγωγός και performerTonisSfinos, επιστρέφει για ακόμα μία φορά στην πόλη που τον αγαπά ιδιαίτερα και του το δείχνει με κάθε του εμφάνιση, προκειμένου να πραγματοποιήσει μία σειρά άκρως εορταστικών live. Επομένως, εάν είσαι λάτρης της παλιάς καλής και cult ελληνικής μουσικής (60s, 70sκαι 80sμουσική) μην χάσεις την ευκαιρία να χορέψεις με την ψυχή σου, σε ένα από τα liveτου ανεπανάληπτου ToniSfino. 
(Μέρες: 29 Δεκεμβρίου 2017 και 5 Ιανουαρίου 2018, Ώρα: 22:00, Κρατήσεις: 2310227444).
NYE 17-18 στο PrincipalClubTheater:
    Το Principal υποδέχεται τον νέο χρόνο με Lineup: DarkWhisper, Atmos, Virtuanoise, IngrainedInstincts, Monod, Balliou-Harmoniarecκαι φυσικά πολυάριθμα Djset's: DjDoc, DjSoner και DjPsydreamer. Εάν, λοιπόν θες να περάσεις μια αξέχαστη Παραμονή Πρωτοχρονιάς, τότε το Principal Club Theater είναι μονόδρομος. 
(Διεύθυνση: Εικοστής Έκτης Οκτωβρίου 15 (εργοστάσιο FIX), Τηλέφωνο: 2310428088, Μέρα: 31 Δεκεμβρίου 2017, Ώρα: 1:00, Είσοδος: 20€).
GOODVYBZ at Uberdooze:
Το Uberdooze πιστό στο ραντεβού του με το κοινό της Θεσσαλονίκης, για ακόμα μία Τετάρτη θα πραγματοποιήσει το πάρτι GOODVYBZ, συνδυάζοντας ηλεκτρονικούς και RnB ήχους, προσκαλώντας φυσικά τους Θεσσαλονικείς σε ένα απίστευτο πάρτι μέχρι πρωίας, γεμάτο χορό και απίστευτο κέφι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου