Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (16/11/2017)



ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ (16/11/2017)
Ανδρέας
    Φαντάζεστε πόσες άνεργες θα δεχόταν να πάρουν 400 ευρώ το μήνα, για να κάνουν κάθε μέρα μια βόλτα στους δρόμους, φορώντας «μπούργκα»; Μην αρχίσετε τις διαμαρτυρίες και τα «ελληνικά»… Απλώς, σκεφτείτε πως όταν η φτώχεια μπαίνει από την πόρτα, από το παράθυρο δεν φεύγει μόνο ο έρωτας, αλλά και ο πατριωτισμός! Βλέπετε, πως στον αγώνα επιβίωσης, όλα επιτρέπονται !
----------------------------------------------------------
    Το ότι στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ στριμωχνόμαστε σαν σαρδέλες σε κονσέρβα, είναι γεγονός. Τα λεωφορεία δεν είναι πλέον για γέρους, γριές και ανήμπορους. Όποιος σμπρώξει πιο πολύ, καταφέρνει να μπεί μέσα. Όσο για εισιτήριο; Καλά, πλάκα κάνετε; Πρέπει να γίνεις «Τιραμόλα» για να φτάσεις το επικυρωτικό μηχάνημα, αν δουλεύει. Δεν νομίζω πως φαντάζεται κανείς πως θα στείλεις το εισιτήριο χέρι – χέρι στο μισό λεωφορείο για να ακυρωθεί… Χώρια που οι ελεγκτές δεν «κυκλοφορούν» σε ώρες αιχμής. Σε αυτές, κυκλοφορούν μόνο οι… πορτοφολάδες, που κάνουν «χρυσές δουλειές»… Αστα να πάνε στο διάολο, που λένε…
----------------------------------------------------------
    Εντάξει, ήταν ταπεινωτική η προτεινόμενη σύμβαση του «Ε» και δεν την υπέγραψε η δημοσιογράφος. Και καλά έκανε. Όμως, για την πληρέστερη ενημέρωσή μας, δεν θα έπρεπε να γνωρίζουμε τα απαράδεκτα της πρότασης; Είναι αρκετό το τι λέει κάποιος, για να τον πιστέψουμε; Επομένως, το θέμα είναι ημιτελές, και για αυτό το λόγο, η αξιοπιστία του ελέγχεται, αφού δίνεται η ευκαιρία για κάθε είδους εκμετάλλευση ( πολιτική, συνδικαλιστική, οικονομική κτλ )
----------------------------------------------------------
    Πολύ μου αρέσει που εκεί στο υπουργείο οικονομικών, λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, ή, «κάνουν με το νού τους Μπαϊράμι». Ποιος τους είπε πως η Airbnb θα τους έδινε τα πλήρη στοιχεία των ιδιοκτητών ακινήτων που νοικιάζονται με αυτή τη μέθοδο; Εάν γινόταν αυτό, η εταιρεία δεν θα είχε λόγο ύπαρξης, αφού το αδήλωτο έσοδο και ως εκ τούτου η αποφυγή του «σφαξίματος» της Εφορίας είναι πολύ ισχυρό κίνητρο. Εάν γινόταν αυτό που θέλει το υπουργείο, το 70-80% των ιδιοκτητών θα έφευγαν «για άλλες πολιτείες» Μου φαίνεται πως ψάχνουν για χαζούς !
----------------------------------------------------------
    Όταν, προ αμνημονεύτων ετών, ορκιστήκαμε σαν μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων, είχαμε πεί μεταξύ άλλων «… να εκτελώ προθύμως και άνευ αντιλογίας τας διαταγάς των….». Όσοι υπηρετησαν στις ΕΔ, από απλοί στρατιώτες και πάνω, θα το θυμούνται. Ο Όρκος, πουθενά δεν λέει πως ο στρατιωτικός είναι «ντουρντουβάκι» που μπορεί η πολιτική «ηγεσία» ( τρομάρα της) να τον χρησιμοποιεί όπου, όποτε και όσο θέλει. Να τον κάνει και… υπηρέτη λαθρομεταναστών, όπως γίνεται στα «χοτσποτ» σήμερα. Καλώς αρνήθηκε ο Αρχιλοχίας, όμως «θα την πληρώσει» ακριβά, αφού σε σημαντικά θέματα, οι Στρατοδίκες είναι «κατάλληλα επιλεγμένοι». Ο νοών, νοείτο! Έτσι δεν είναι, κ. Ι.Κ.;;;;;;;;; (1997, ΔΣΘ) Εάν έχετε απορία, «ντουρντουβάκι» σημαίνει τον άμισθο καταναγκαστικά εργαζόμενο. Ήταν ο όρος που χρησιμοποιήθηκε όταν οι Βούλγαροι, κατά την ναζιστική και Βουλγαρική κατοχή της Β.Ελλάδος, μετέφεραν Έλληνες στη Βουλγαρία για βαρειές δουλειές (λατομεία κτλ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου