Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Θεματικό Πάρκο: "Οι Μυστικοί Κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά"



Θεματικό Πάρκο: "Οι Μυστικοί Κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά"
Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Helexpo Maroussi
Από 3 Νοεμβρίου έως 3 Φεβρουαρίου 2018
    Ένα συναρπαστικό ταξίδι στους μαγευτικούς κόσμους του εθνικού μας παραμυθά Ευγένιου Τριβιζά είναι έτοιμο να ξεκινήσει: Μικροί και μεγάλοι επισκέπτες «επιβιβάζονται» στο «Eξπρές των Oνείρων», γνωστό και ως «Τρένο που πάει παντού», και ταξιδεύουν στους συναρπαστικούς κόσμους του κοσμαγάπητου έλληνα συγγραφέα, στους Μυστικούς Κόσμους του Ευγένιου Τριβιζά. Πίσω απο την πρωτότυπη, βιωματική και διδακτική εμπειρία μάθησης, ψυχαγωγίας και ανεξάντλητης φαντασίας, βρίσκεται η ΔΕΘ HELEXPO
    Κάθε σταθμός και μία έκπληξη! Καθε βήμα και μια αναπάντεχη περιπέτεια! Από το μυστικό εργαστήρι του Φραγκίσκου του φραγκόσυκου, του περιβόητου εφευρέτη της Φρουτοπίας που με το μυστικό του όπλο αφαιρεί το μανά από τους μανάβηδες και τους μεταμορφώνει σε βίδες, στο ευωδιαστό, αλλά ευάλωτο λουλουδένιο σπιτάκι που χτίζουν τα τρία μικρά λυκάκια! Από το στοιχειωμένο κάστρο της μάγισσας Φρικαντέλας που κλέβει φωνές παιδιών που τραγουδάνε τα κάλαντα και τις φυλακίζει σε μπαλόνια, στο μυθικό ζαχαροπλαστείο του Λιχουδιστάν, όπου ο κύριος Ζαχαρίας συναντάει την κυρία Γλυκερία και της προσφέρει ένα μπακλαβαδάκι με μέλι από χρυσάνθεμα! Από το απίθανο τσίρκο του Μανόλη με το θαυμαστό γιγάντιο σαλιγκάρι του ουράνιου τόξου, στο μυστηριώδες μέγαρο της ∆όνας Τερηδόνας που φυλακίζει τη μικρή Λουκία επειδή έχει χαμόγελο ομορφότερο από το δικό της!
    «
Περισσότεροι από 50.000 μαθητές έχουν κλείσει ήδη θέση για να επισκεφθούν τους Μυστικούς Κόσμους, ενώ όλα δείχνουν ότι υπάρχει δυνατότητα το πάρκο του Ευγένιου Τριβιζά να ακολουθήσει τη διεθνή πορεία του Εργοστασίου και Μουσείου Σοκολάτας, το οποίο εγκαινιάζεται στη Ρώμη, θα περιοδεύσει στην Ιταλία και θα συνεχίσει τη διαδρομή του στην Ευρώπη», τόνισε ο Δ.Σ. της Helexpo, Κυριάκος Πορζικίδης.
    Μια ενθουσιώδης παρέα εκπαιδευτικών, καλλιτεχνών και εμψυχωτών αναλαμβάνουν τον ρόλο των ξεναγών, ζωντανεύουν τους πιο αγαπημένους χαρακτήρες των βιβλίων του έλληνα Άντερσεν και προσφέρουν μέσα από παιχνίδια, δράσεις, γρίφους, χορό, δώρα, τραγούδι και περιπέτεια, μια απόλυτα διαδραστική εμπειρία υψηλής αισθητικής. Το συναρπαστικό ταξίδι, σχεδιασμένο για τις ανάγκες της οικογενειακής ψυχαγωγίας και των σχολικών επισκέψεων, χωρίς να παραβλέπονται τα ενδιαφέροντα των μεμονωμένων και ενηλίκων επισκεπτών -
αφού καμιά ηλικία δεν μπορεί να αντισταθεί στον διαδραστικό του πειρασμό- απλώνεται σε 3.400 τ.μ. στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Helexpo Maroussi.   Προσφέρει δε, μια πρωτότυπη σύνθεση ολοκλήρου του φάσματος των βασικών θέματων και μηνυμάτων που περιλαμβάνονται στα έργα του διεθνώς καταξιωμένου ποιητή παραμυθιών.
    «
Υπάρχει η αντίληψη πως ότι αφορά τα παιδιά δεν έχει σπουδαιότητα. Κι όμως τα παιδικά αναγνώσματα και θεάματα είναι εκείνα που μας αγγίζουν βαθύτερα και μας επηρρεάζουν σε ολόκληρη της ζωή μας.
    Γι’ αυτό δεν πρέπει να δίνουμε ψίχουλα στα παιδιά, αλλά πρέπει να γίνει μετάγγιση δυνάμεων, ταλέντων και κονδυλίων από τα θέματα που αφορούν τους ενήλικες προς τα παιδιά
», τόνισε ο Ευγένιος Τριβιζάς, ο οποίος παρουσία των εκπροσώπων του Τύπου που συμμετείχαν την πρώτη παρουσίαση των «Μυστικών Κόσμων» άνοιξε το πακέτο που μόλις είχε παραλάβει με την πρώτη του γραφομηχανή, την οποία θεωρούσε χαμένη και τους έδειξε ένα παιδικό του παιχνίδι που θα φιλοξενηθεί στο πάρκο.
    «
Οι Μυστικοί Κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά είναι μια μεγάλη επένδυση, που έχει ως φιλοσοφία όχι το χρηματικό κέρδος, αλλά να κερδίσει τα χαμόγελα και την αγάπη των παιδιών», έδωσε το στίγμα ο Γρηγόρης Aβανίδης εκ μέρους της δημιουργικής ομάδας Dream Workers.
    Ξυπνήστε τον εξερευνητή που κρύβεται μέσα σας! Εκδώστε το συλλεκτικό διαβατήριό σας! Αποφύγετε τους νάνους -πειρατές και τους λαθρέμπορους αυγών στρουθοκαμήλου που καραδοκούν στον σταθμό!   Επιβιβαστείτε στη «Φτερωτή Σαϊτα»! Χορέψτε ταραντέλα με τον Ρούνι-Ρούνι το θαυμάσιο, καλό γουρούνι!  Γνωρίστε τον Χουζουρίξ, το πιστό άλογο του ιππότη Ροδόλφου Ρουλεμάν! Ακολουθήστε τον δαιμόνιο δημοσιογράφο Πίκο Απίκο στις γειτονιές της Φρουτοπίας! Μεταμορφώστε έναν μανάβη σε βίδα! Πιάστε κουβέντα με το δέντρο που μιλάει! Παρακολουθήστε τους Αρειανούς να φυτεύουν ένα κουκουνάρι στον Άρη!  Απολαύσετε τα φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα στο Νησί των Πυροτεχνημάτων! Και όλα αυτά δεν είναι παρά μόνο η αρχή.
    Πριν αποχαιρετήσετε τους «
Μυστικούς Κόσμους» - και αφού θα έχετε γεμίσει ασφυκτικά τη μνήμη του κινητού σας με φωτογραφίες - κάντε μια στάση για μια γευστική σοκολάτα ή μια λιχουδιά στο παραμυθένιο καφέ. Διαλέξτε βιβλία από τους διακοσίους τόσους τίτλους του Ευγένιου Τριβιζά που θα βρείτε για πρώτη φορά συγκεντρωμένους στο πωλητήριο μαζί με αναμνηστικά από το Πάρκο. Ρίξτε μια ματιά στην αίθουσα για πάρτι, όπου οι ήρωες των παραμυθιών σας περιμένουν για να γιορτάσετε μαζί τους τα γενέθλιά σας ή να οργανώσετε οποιαδήποτε άλλη γιορτή.
    «
Είναι ευτυχία να έχουμε στον Δήμο μας ένα σημαντικό εκθεσιακό κέντρο, όπως η Helexpo, που φιλοξενεί ένα γεγονός δημιουργικό όχι μόνο για παιδιά, αλλά για ολόκληρη την οικογένεια », τόνισε ο δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης.
    Το συναρπαστικό ταξίδι στους κόσμους του Ευγένιου Τριβιζά ξεκίνησε τον
Σεπτέμβριο του 2016 στη Θεσσαλονίκη και αναδείχθηκε ένα από τα κορυφαία θεματικά́ πάρκα διεθνώς, προσελκύοντας περισσότερους από 150.000 επισκέπετες. Αποτελεί μια συνεργασία της ΔΕΘ HELEXPO με τη δημιουργική ομάδα Dream Workers στο πλαίσιο της στρατηγικής εξωστρέφειας που υιοθετεί ο εθνικός εκθεσιακός φορέας, με στόχο υψηλής ποιότητας διοργανώσεις σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο μέσω νέου τύπου δράσεων, οι οποίες συνδυάζουν την ψυχαγωγία με την εκπαίδευση. Στο Θεματικό Πάρκο της Αθήνας συμμετέχει με πρωτότυπες δημιουργίες και η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.
ΧΟΡΗΓΟΙ:
Εθνική Τράπεζα, Μέγας Χορηγός
Frezyderm
Ήλιος – βιομηχανία ζυμαρικών
«Ναι στα φρούτα ναι στα λαχανικά» - ενέργεια συγχρηματοδοτούμενη από την ευρωπαϊκή ένωση και την Ελλάδα
ιδέα - εταιρεία παιχνιδιών
διόπτρα - εκδοτικός οίκος
Χρήσιμες πληροφορίες: Οι Μυστικοί Κόσμοι του Ευγένιου Τριβιζά
Που: Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Helexpo Maroussi, Λ. Κηφισίας 39, Μαρούσι
Πότε: 3 Νοεμβρίου έως 3 Φεβρουαρίου 2018
Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα- Πέμπτη 9.00-14.00
Παρασκευή: 9.00-14.00 και 17.00-20.00
Σάββατο: 11.00-20.00
Κυριακή: 11.00-19.00
Εισιτήρια:
Γενική είσοδος:
7 ευρώ
Μαθητές
: 6 ευρώ
Οικογενειακό (2 γονείς με δύο παιδιά):
24 ευρώ
Άνεργοι (μόνο Παρασκευή):
4 ευρώ
Άνεργοι οικογενειακό:
12 ευρώ
Παιδιά έως 3 ετών:
δωρεάν
Ο χώρος διαθέτει πρόσβαση για ΑΜΕΑ
Για κρατήσεις σχολικών ομάδων πληροφορίες στο 210 6168456-7
Link: mystikoikosmoitriviza.gr
Facebook: https://www.facebook.com/mystikoikosmoitriviza

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου