Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Λίστα με διορισμούς… αργόμισθων στο Ντυνάν – Δείτε αναλυτικά ονόματα



Λίστα με διορισμούς… αργόμισθων στο Ντυνάν – Δείτε αναλυτικά ονόματα
Ρεπορτάζ της «Αυγής» είπαμε; Εγγυημένη … «αξιοπιστία»!
    Όποια σκανδαλώδη πέτρα και αν σηκωθεί στο Ντυνάν, κάποιο όνομα της Ν.Δ. ή του ΠΑΣΟΚ θα βρεθεί.
     Στη χθεσινή συνεδρίαση της Εξεταστικής για την Υγεία κατατέθηκε έγγραφο από πρώην συνεργάτη του Ανδρέα Λοβέρδου που αναφέρει ότι ο σύζυγος της προέδρου του ΠΑΣΟΚ ήταν αργόμισθος στο Ντυνάν – κάτι που αμφισβήτησε η Φώφη Γεννηματά, όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του στην Αυγή ο Κώστας Πουλακίδας.
    Ακόμη παρουσιάστηκε γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, η οποία ξεκαθαρίζει ότι το Ντυνάν είχε μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και επομένως η πώλησή του δεν είναι μία διαδικασία ανάμεσα σε δύο ιδιωτικές επιχειρήσεις.
    Υπογραμμίζεται ότι η Εξεταστική, παρά την αντίδραση της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ, προσανατολίζεται στο να εκδίδει συμπεράσματα για κάθε δικογραφία της οποίας ολοκληρώνει τον έλεγχο.
    Επίσης η Εξεταστική θα ζητήσει τρίμηνη παράταση των εργασιών της.
Συνεργάτης του Α. Λοβέρδου
    Στην Εξεταστική κατέθεσε χθες ο ομότιμος καθηγητής πανεπιστημίου Λυκούργος Λιαρόπουλος, ο οποίος έγινε γνωστός στο πανελλήνιο από το «Γερά, Γερούν» που είχε γράψει την περίοδο της διαπραγμάτευσης…
    Το 2010 ο Λ. Λιαρόπουλος είχε συνταξιοδοτηθεί και συνέστησε εταιρεία για έχει… περισσότερα έσοδα και στις 3 Νοεμβρίου 2011 ανέλαβε να συντάξει διαχειριστική μελέτη για το Ντυνάν έναντι περίπου 60.000 ευρώ.
    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ανδρέα Μαρτίνη, ο τότε υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος είχε ζητήσει την τοποθέτηση του μάρτυρα ως ειδικού συμβούλου για οικονομικά και εργασιακά θέματα.
    Ο Λ. Λιαρόπουλος ισχυρίστηκε ότι δεν επελέγη από τον Α. Λοβέρδο δεν είχα ιδιαίτερες σχέσεις και επαφές» είπε), όμως παρουσιάστηκε δήλωση του Α. Λοβέρδου στη Βουλή όπου ο υπουργός δεχόταν πως αποτελούσε επιλογή του.
Και η Παναγιωταρέα
    Στη μελέτη του ο Λ. Λιαρόπουλος βρήκε αργομισθίες στο Ντυνάν.
    Στο έγγραφο που δημοσιεύει η «Αυγή» ο Λ. Λιαρόπουλος αναφέρει εννέα πρόσωπα τα οποία «πληρώνονται κανονικά με τον μηνιαίο μισθό τους, αλλά δεν έγινε αντιληπτό το διακριτό έργο τους στο νοσοκομείο και δεν φαίνεται ότι προσέρχονται κανονικά στο νοσοκομείο».
    Μεταξύ άλλων ως «αργόμισθοι» φέρονται ο Ανδρέας Τσούνης (με 2.500 ευρώ, οδοντίατρος, σύζυγος της Φώφης Γεννηματά), η δημοσιογράφος Άννα Παναγιωταρέα (3.000 ευρώ), ο πρ. γεν. γραμματέας του υπουργείου Υγείας Γιάννης Πιερουτσάκος (3.500 ευρώ), η πρ. περιφερειάρχης υγείας Τότα Χατζοπούλου (4.550 ευρώ).
    Και για τους εννέα ο Λ. Λιαρόπουλος διαπίστωσε «την άμεση διακοπή της καταβολής των μισθών και την επανεκτίμηση της σκοπιμότητας παραμονής τους στον οργανισμό με άλλης μορφής συνεργασία ή τη διακοπή της συνεργασίας τους».
Μορφή διαπλοκής;
    Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σαρακιώτης παρουσίασε έγγραφο από το οδοντιατρικό τμήμα του Ντυνάν, το οποίο στις 17 Ιουνίου 2014 επιβεβαίωνε ότι ο σύζυγος της προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν εμφανιζόταν στο νοσοκομείο.
     «Αυτό συνιστά μορφή διαπλοκής;» ρώτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
    Αμέσως πετάχτηκε η εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Εύη Χριστοφιλοπούλου ισχυριζόμενη ότι έπρεπε πρώτα να ερωτηθεί ο πρ. πρόεδρος του Ντυνάν Ανδρέας Μαρτίνης, έκανε λόγο για «σόου» και για «παιχνιδάκια», ενώ με συνεχείς διακοπές δεν άφηνε τον μάρτυρα να απαντήσει!
Έγγραφο από το ΠΑΣΟΚ
    Ως απάντηση από το γραφείο της προέδρου του ΠΑΣΟΚ διοχετεύθηκε λίγο αργότερα στους δημοσιογράφους έγγραφο της προεδρεύουσας αντιπροέδρου του Ντυνάν Θεοδώρας Παπαδάκη με ημερομηνία 23 Δεκεμβρίου 2014.
    Το έγγραφο συνετάγη με αίτημα του Α. Τσούνη και απευθυνόταν στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».
    Η Θ. Παπαδάκη αναφέρει ότι δεν έχει πρόσβαση στα αρχεία του Ντυνάν και προσθέτει: «Αυτό όμως που μπορώ να βεβαιώσω είναι ότι πράγματι, όπως ο Α. Τσούνης ισχυρίζεται στο συνημμένο έγγραφο, που μου απηύθυνε, καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεργασίας του με το νοσοκομείο, δεν ασκήθηκε εναντίον του καμία πειθαρχική διαδικασία ή έλεγχο για θέμα εργασιακό ή ηθικής τάξεως, όπως με διαβεβαίωσε η προηγούμενη διοίκηση, δεν υπήρχε ζήτημα αργομισθίας».
    Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα αυτό η Φ. Γεννηματά φέρεται να έχει καταθέσει και αγωγές εναντίον ΜΜΕ.
Μη κερδοσκοπικό
    Παρά την έρευνά του ο Λ. Λιαρόπουλος δεν διαπίστωσε διαπλοκή στο Ντυνάν!
«Τι εννοείτε εσείς διαπλοκή; Για να σας απαντήσω σωστά» είπε στην ερώτηση του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρου Λάππα. Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι οι δωρεάν νοσηλείες και εκπτώσεις ήταν 23 εκατ. ευρώ, ενώ οι ανάγκες ήταν 15 εκατ. ευρώ.
    Ο Σπ. Λάππας κατέθεσε γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που αποδεικνύει τον μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα του Ντυνάν καταρρίπτοντας τον ισχυρισμό της Ν.Δ. για εμπορική συναλλαγή δύο εταιρειών. Στις 18 Απριλίου 2011 το ΝΣΚ με τη γνωμοδότηση 227/2011 απορρίπτει τη σύμπραξη του Ντυνάν με τη ΓΑΙΑ έναντι τιμήματος ως «περιορίζουσα την αυτοτέλεια του Ιδρύματος και αναιρούντα εν μέρει τον μη κερδοσκοπικό του χαρακτήρα».
Δύο δικογραφίες κατά Άδ. Γεωργιάδη
    Ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής Αντώνης Μπαλωμενάκης ανακοίνωσε ότι έφτασαν οι δύο δικογραφίες κατά του Άδωνι Γεωργιάδη και αφορούν:
        1. Προσλήψεις 23 ατόμων στο ΚΕΕΛΠΝΟ, τα οποία, όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Εξεταστικής, «δεν προκύπτει να είχαν εργαστεί ποτέ στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Διατέθηκαν σε δομές του υπουργείου Υγείας και εν συνεχεία φέρεται να έχουν διατεθεί στο προσωπικό γραφείο του Αδ. Γεωργιάδη». «Φέρονται να είναι του στενού του περιβάλλοντος» τόνισε και πρόσθεσε ότι ανάμεσα στους 23 είναι και ένας δημοσιογράφος (που σήμερα εργάζεται στον ΣΚΑΪ). Σημείωσε ότι «υπάρχει διχοστασία» αν πληρώνονταν από το ΚΕΕΛΠΝΟ ή από δωρεές εταιρειών.
        2. Τη διαφημιστική δαπάνη ύψους 93.000 ευρώ που δόθηκε από το ΚΕΕΛΠΝΟ στην εταιρεία ΑΛΣ, «στο μετοχολόγιο της οποίας ήταν μία εταιρεία του Άδ. Γεωργιάδη». Ο Α. Μπαλωμενάκης υπενθύμισε πάντως τον ισχυρισμό Γεωργιάδη ότι είχε αποχωρήσει και είπε ότι οι υποθέσεις θα προταχθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου