Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τους συμβασιούχους ΟΤΑ. Τι άλλαξε



Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για τους συμβασιούχους ΟΤΑ. Τι άλλαξε
Naftemporiki.gr
    Κατατέθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή, με σκοπό να ψηφιστεί την Τρίτη, η τροπολογία της κυβέρνησης για τους συμβασιούχους στον τομέα της καθαριότητας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) α’ βαθμού.
    Η τροπολογία με τίτλο «Επανακαθορισμός του πλαισίου παροχής υπηρεσιών καθαριότητας των Ο.Τ.Α α΄ βαθμού και των νομικών προσώπων αυτών» εντάχθηκε σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.
    Η τροπολογία προβλέπει αυξημένη μοριοδότηση των ήδη εργαζόμενων ως συμβασιούχων στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για μόνιμες προσλήψεις στην καθαριότητα των δήμων.
    Επίσης αυξάνονται κατά 5 έτη (από 45 σε 50) τα ανώτατα όρια ηλικίας για διορισμό μέσω ΑΣΕΠ.
    Μέχρι την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων διοριστέων, οι δήμοι επικαλούμενοι λόγους δημόσιας υγείας ή εάν συστήσουν νέες οργανικές θέσεις, μπορούν να συνάψουν νέες συμβάσεις με τους εργαζόμενους αυτούς, για τους επόμενους μήνες και όχι πέρα από τις 31 Μαρτίου 2018.
    Επιπλέον, η τροπολογία παρέχει τη δυνατότητα στους δήμους να επικαιροποιήσουν έως τις 31 Ιουλίου τα οργανογράμματά τους ώστε να αυξηθούν οι οργανικές θέσεις στην καθαριότητα με βάση τις πραγματικές ανάγκες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου