Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017

ΗΠΑ: 28 εκ. δολάρια «ξόδεψε» το Πεντάγωνο για λάθος στολές παραλλαγής για τον Αφγανικό στρατό!



ΗΠΑ: 28 εκ. δολάρια «ξόδεψε» το Πεντάγωνο για λάθος στολές παραλλαγής για τον Αφγανικό στρατό!
Ακόμα και κάποιος με στοιχειώδεις γνώσεις, θα ήξερε ότι στο Αφγανιστάν ταιριάζουν μπέζ-καφέ στολές και όχι πρασινο-μαύρες.
Αυτό γίνεται όταν αφήνεις τα στρατιωτικά θλεματα σε πολιτικούς. Αν και… Αφγανούς !
    28 εκατομμύρια δολάρια, χρήματα των Αμερικανών φορολογουμένων, ξόδεψε το Πεντάγωνο για να παράσχει στο στρατό του Αφγανιστάν στολές παραλλαγής, σύμφωνα με τον Αμερικανό γενικό επιθεωρητή που έχει επιφορτιστεί με την επίβλεψη του πολέμου στη χώρα.
    Στη δηκτική του έκθεση ο Τζον Σόπκο αναφέρει μάλιστα ότι επελέγησαν στολές παραλλαγής που ενδείκνυνται για δασικό περιβάλλον, μολονότι μόνον το 2,1% της συνολικής επικράτειας του Αφγανιστάν καλύπτεται από δάση κι ότι τη σχετική απόφαση έλαβε ένας πρώην υπουργός Άμυνας του Αφγανιστάν το 2007!
    Στη 17σέλιδη έκθεσή του ο Σόπκο γράφει ότι ο υπουργός Αμπντούλ Ραχίμ Βαρντάκ επέλεξε τη συγκεκριμένη στολή, αντί μιας άλλης φθηνότερης που χρησιμοποιούσε ο αμερικανικός στρατός.
Αμερικανοί αξιωματούχοι που έκαναν μαζί με τον Βαρντάκ διαδικτυακή έρευνα για τις στολές, ενέκριναν την αγορά τους επειδή «του άρεσε αυτό που είδε», όπως έγραψαν τότε.
    «Κι εγώ αναρωτιέμαι τι θα γινόταν αν του άρεσε του υπουργού Άμυνας το μωβ χρώμα ή το ροζ;», είπε ο Σόπκο στη USA Today.
    «Θα αγοράζαμε ροζ στολές για τους στρατιώτες χωρίς να υποβάλουμε ερωτήσεις; Αυτό είναι παράλογο. Είναι απλώς ανόητο. Πετάξαμε 28 εκ. δολάρια από χρήματα των φορολογουμένων στο όνομα της μόδας, επειδή ο υπουργός Άμυνας θεωρούσε ότι οι συγκεκριμένες στολές ήταν όμορφες
    Το γραφείο του Σόπκο ασκεί εδώ και χρόνια κριτική στο Πεντάγωνο για κατασπατάληση πόρων στη διάρκεια του πλέον πολυχρόνιου πολέμου των ΗΠΑ.
    Τον περασμένο Ιανουάριο αποκάλυψε μάλιστα ότι υπάρχουν αποδείξεις ότι ηγετικά στελέχη των Ταλιμπάν είχαν δώσει εντολές στους διοικητές των αντάρτικων μονάδων τους να αγοράζουν αμερικανικά καύσιμα, πολεμοφόδια και όπλα από Αφγανούς στρατιώτες, γιατί είναι φθηνότερα.
    Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής της Άιοβα Τσακ Γκρέισλι, μέλος της επιτροπής Προϋπολογισμού, χαρακτήρισε την απόφαση για την προμήθεια των στολών παραλλαγής «προσβολή για τους Αμερικανούς φορολογούμενους».
    «Αυτοί που πέταξαν λεφτά για τις λάθος στολές παραλλαγής φαίνεται ότι δεν διαθέτουν κοινή λογική», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου