Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Στο ''σφυρί'' πρώην κτίριο ιστορικής εταιρείας στη Θεσσαλονίκη



Στο ''σφυρί'' πρώην κτίριο ιστορικής εταιρείας στη Θεσσαλονίκη
http://www.seleo.gr/
capital.gr
    Παραμένει άγνωστο εάν θα υπάρξει αγοραστικό ενδιαφέρον, δεδομένου ότι, έως σήμερα, η πλειονότητα αντίστοιχων γραφειακών κτιρίων που έχουν βγει στο σφυρί καταλήγει στα αζήτητα.
    Περίπου τριάμισι χρόνια μετά την κήρυξη σε πτώχευση της γνωστής αλυσίδας Ζαχαροπλαστείων Αγαπητός Γαστρονομία, σε πλειστηριασμό οδηγείται το ακίνητο στην Πυλαία Θεσσαλονίκης όπου βρισκόταν η έδρα της εταιρείας.
    Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, το κτίριο εμβαδού
2.437 τετραγωνικών μέτρων, που διαθέτει υπόγειο, ισόγειο, έναν όροφο και πατάρι βγαίνει "στο σφυρί” με αρχική τιμή 1 εκατ. ευρώ. Η διαδικασία θα λάβει χώρα την Πέμπτη 4 Μαΐου στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης και θα επαναληφθεί σε περίπτωση που ο πλειστηριασμός αποβεί άγονος.
Το λουκέτο
    Η πτώχευση, κατά το
2013, υπήρξε απότοκο της σταδιακής μείωσης των εσόδων, κατά 47%, από το 2008 οπότε ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 6,6 εκατ. ευρώ, μέγεθος που μειώθηκε σε 3,4 εκατ. ευρώ το 2011.
    Οι συνολικές οφειλές της εταιρείας ξεπερνούν τα
17 εκατ. ευρώ με αποτέλεσμα ο πλειστηριασμός του ακινήτου στην Πυλαία να αποτελέσει "σταγόνα στον ωκεανό”, εάν στεφθεί με επιτυχία.
    Η
Αγαπητός, ιδιαίτερα γνωστή για τα τρίγωνα Πανοράματος, αποτελούνταν από 11 καταστήματα, διέθετε περισσότερα από 500 είδη προϊόντων και ιδρύθηκε το 1944 από τον Αγαπητό Βαλογιώργη.
    Το
2000 επεκτάθηκε στην Αθήνα, με κατάστημα στην πλατεία Συντάγματος, ενώ το 2002, μετά το θάνατο του Βαλογιώργη, τα ηνία της εταιρείας έλαβε η "τρίτη γενιά” της οικογένειας, τα τρία εγγόνια του ιδρυτή.
    Η δημιουργία νέων καταστημάτων, η ανάπτυξη του
Franchising, η είσοδος στον χώρο του catering αποτέλεσαν επιχειρηματικά ανοίγματα που κατέστησαν περισσότερο ευάλωτη την εταιρεία από την οικονομική κρίση.
    Η
Αγαπητός ανήκει στις πολυάριθμες ιστορικές εταιρείες που χρεοκόπησαν την τελευταία επταετία, παρότι είχαν καταφέρει να επιβιώσουν σε ιδιαίτερα δύσκολες για την Ελλάδα περιόδους.
    Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Αγαπητός Βαλογιώργης-
έχοντας εξασφαλίσει χρηματοδότηση 30 χρυσών λιρών- ίδρυσε το πρώτο ζαχαροπλαστείο στην οδό Τσιμισκή 44 στη Θεσσαλονίκη, μετά το τέλος της γερμανικής κατοχής. Στους θαμώνες του καταστήματος της Τσιμισκή συγκαταλέγονταν η οικογένεια Καραμανλή, αλλά και σημαντικές προσωπικότητες του κινηματογράφου και των τεχνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου