Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Tι μπορείτε να κάνετε εάν ο λογαριασμός σας στη ΔΕΗ είναι υψηλότερος από ότι συνήθως



Tι μπορείτε να κάνετε εάν ο λογαριασμός σας στη ΔΕΗ είναι υψηλότερος από ότι συνήθως
aftodioikisi.gr
    Ο υπολογισμός του ΕΝΑΝΤΙ λογαριασμού γίνεται με βάση ιστορικά στοιχεία του πελάτη, όπως καταναλώσεις αντίστοιχης χρονικής περιόδου προηγούμενου έτους κτλ, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια στις πραγματικές καταναλώσεις του. Περιπτώσεις όμως τυχόν απότομων μεταβολών για κάποιους λόγους στις καταναλωτικές συνήθειες ενός πελάτη κατά την υπό έκδοση του ΕΝΑΝΤΙ λογαριασμού χρονική περίοδο δεν είναι δυνατόν να προβλεφθούν.
    Εφόσον ο λογαριασμός εκδίδεται στο όνομά σας, σε περιπτώσεις βάσιμης αμφισβήτησης του ποσού του ΕΝΑΝΤΙ λογαριασμού, πριν τη λήξη προθεσμίας πληρωμής του, μπορείτε να ζητήσετε τη διόρθωσή του απευθυνόμενος στο αρμόδιο Κατάστημα που ανήκει το ακίνητό δίνοντας την ένδειξη του μετρητή σας (στοιχεία του αρμόδιου Καταστήματος θα βρείτε στην πρώτη σελίδα του λογαριασμού πάνω αριστερά).
    Ακόμη όμως και αν το ποσό του ΕΝΑΝΤΙ λογαριασμού είναι υψηλότερο της πραγματικής κατανάλωσης, αυτό συμψηφίζεται και αφαιρείται στον επόμενο ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ λογαριασμό.
    Αν είναι ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΣ, μπορείτε να προβείτε στις παρακάτω ενέργειες
    Ελέγχοντας το μετρητή σας, μπορείτε να επιβεβαιώσετε και μόνοι σας την ορθότητα των ενδείξεων με βάση τις οποίες εκδόθηκε ο Εκκαθαριστικός λογαριασμός σας.
    Στην περίπτωση που οι ενδείξεις του μετρητή σας είναι μεγαλύτερες από αυτές που αναφέρονται στον «ΠΙΝΑΚΑ ΕΝΔΕΙΞΕΩΝ» του Εκκαθαριστικού λογαριασμού (στήλη ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ), σημαίνει ότι έχετε καταναλώσει τις κιλοβατώρες (kWh) για τις οποίες έχετε χρεωθεί. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε αυξημένη χρήση κάποιων ιδιαίτερα ενεργοβόρων οικιακών συσκευών (θερμοσίφωνας, κλιματιστικό, κουζίνα, κ.λπ.).
    Στην περίπτωση που οι παρούσες ενδείξεις είναι μικρότερες από αυτές που αναφέρονται στον «ΠΙΝΑΚΑ ΕΝΔΕΙΞΕΩΝ» του Εκκαθαριστικού λογαριασμού (στήλη ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ), σημαίνει ότι έχε ληφθεί λάθος ένδειξη οπότε πρέπει να επικοινωνήσετε με τηλέφωνο Καταμέτρησης που αναγράφεται στο λογαριασμό σας ή να απευθυνθείτε στο τμήμα Καταμέτρησης της περιοχής που ανήκει το ακίνητό σας, και να δώσετε την ένδειξη, ώστε να διορθωθεί ο λογαριασμός σας.
    Στην περίπτωση που οι ενδείξεις είναι σωστές, αλλά θεωρείτε ότι οι καταναλωτικές σας συνήθειες δεν έχουν μεταβληθεί και δεν έχετε αυξήσει τον ηλεκτρικό σας εξοπλισμό, μπορείτε να προβείτε στις επιπλέον ενέργειες:
    Αρχικά, κλείστε το γενικό διακόπτη του πίνακά σας (εσωτερική εγκατάσταση), ώστε να ελέγξετε αν ο δίσκος του μετρητή της παροχής σας περιστρέφεται (πάνω στο κουβούκλιο του μετρητή αναγράφεται σε σιδερένια πινακίδα ο αριθμός παροχής σας, αυτός που αναγράφεται και στον λογαριασμό). Στην περίπτωση που περιστρέφεται, αυτό σημαίνει ότι πιθανόν υπάρχει διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος στην εσωτερική σας εγκατάσταση. Τότε, θα πρέπει να καλέσετε άμεσα έναν ιδιώτη ηλεκτρολόγο, για να κάνει έλεγχο της εσωτερικής εγκατάστασης και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.
    Αν ο μετρητής σας δεν καταγραφεί καταναλώσεις όταν ο γενικός διακόπτης του πίνακα είναι κλειστός και συνεχίζετε να πιστεύετε ότι δεν καταγραφεί τις σωστές καταναλώσεις, μπορείτε να ζητήσετε με αίτηση σας στο αρμόδιο Κατάστημα της ΔΕΗ έλεγχο του μετρητή. Στην περίπτωση που ο έλεγχος δείξει ότι ο μετρητής δε λειτουργούσε σωστά, θα γίνει διόρθωση του λογαριασμού σας και αντικατάσταση του μετρητή χωρίς καμία χρέωση σε εσάς. Σημειώστε όμως ότι στην περίπτωση σωστής λειτουργίας του μετρητή, θα επιβαρυνθείτε με το κόστος του ελέγχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου