Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Το τείχος του Τραμπ θα έχει εννέα μέτρα ύψος -Πώς θα κατασκευαστεί



Το τείχος του Τραμπ θα έχει εννέα μέτρα ύψος -Πώς θα κατασκευαστεί
http://www.iefimerida.gr
    Ένα «μεγάλο, ωραίο τείχος» στα σύνορα με το Μεξικό είχε υποσχεθεί ο Ντόναλντ Τραμπ στους ψηφοφόρους του προεκλογικά για να βάλει τέλος στην λαθρομετανάστευση και το εμπόριο ναρκωτικών και τώρα η αμερικανική κυβέρνηση συγκεκριμενοποιεί τα σχέδιά της.
    Το πρότζεκτ του Τραμπ θα έχει ύψος έως και εννέα μέτρα, που το καθιστά σχεδόν ανυπέρβλητο για ανθρώπους.
    Αυτό τουλάχιστον προκύπτει απ’ την πρόσκληση υποβολής προσφορών, που δημοσίευσε το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ. Οι ενδιαφερόμενες κατασκευαστικές εταιρείες έχουν τώρα προθεσμία μέχρι τα τέλη Μαρτίου προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Το συμβόλαιο προβλέπει εν μέρει ότι το τείχος κατά μήκος των 3.144 χιλιομέτρων που χωρίζουν τις ΗΠΑ απ’ το Μεξικό θα κατασκευαστεί από μπετόν, τα θεμέλιά του στο έδαφος θα φθάνουν το 1,80 μ. Βάθος και θα έχει εισόδους για πεζούς και οχήματα.
    Σύμφωνα με την πρόσκληση υποβολής προσφορών το σχεδιαζόμενο τείχος θα πρέπει να είναι τόσο σταθερό, ώστε να χρειάζεται τουλάχιστον μια ώρα για να σπάσει με βαριοπούλα, γρύλο, αξίνα ή άλλα εργαλεία και συσκευές. Σε πρώτη φάση προβλέπεται η κατασκευή ενός δείγματος.
Ποιος θα πληρώσει το λογαριασμό;
    Σε σχέδιο προϋπολογισμού για το 2018 που εστάλη αυτή την εβδομάδα στο Κογκρέσο προβλέπεται ένα κονδύλι ύψους 2,6 δισ ευρώ για τα πρώτα έξοδα κατασκευής. Τo τελικό κόστος ανέγερσης του τείχους παραμένει ασαφές. Σε μια εσωτερική έκθεση του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας γίνεται λόγος για έως και 21.6 δισ δολάρια, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
    Ο Τραμπ θέλει να πληρώσει το Μεξικό για το τείχος, πράγμα που αρνείται η μεξικανική κυβέρνηση. Τώρα λέει ότι το Μεξικό «θα μας αποζημιώσει» για το κόστος». Αλλά όπως όλα δείχνουν το λογαριασμό θα κληθούν και πάλι να πληρώσουν οι Αμερικανοί φορολογούμενοι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου