Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Παρελθόν για την Ν. Κορέα η Πρόεδρος Παρκ Γκιούν-Χιε



Παρελθόν για την Ν. Κορέα η Πρόεδρος Παρκ Γκιούν-Χιε
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
    Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Νοτίου Κορέας έγινε και η πρώτη πρόεδρος που εγκαταλείπει το αξίωμα με απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου. To Σώμα ενέκρινε ομόφωνα την απόφαση της Βουλής και η Παρκ Γκεουν-Χιέ χάνει και την ασυλία της.
    Το οικονομικό σκάνδαλο για το οποίο κατηγορείται συμπαρέσυρε και τον κληρονόμο της Samsung.
    O Εισαγγελέας που ασχολήθηκε με την υπόθεση κατηγορεί το αφεντικό της Samsung ότι πλήρωσε, ώστε να περάσει μια αμφιλεγόμενη συγχώνευση αξίας 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων δύο θυγατρικών εταιρειών της Samsung
    Η Samsung έχει παραδεχθεί ότι έδινε χρήματα, όμως έχει διαψεύσει επανειλημμένα ότι προσπάθησε να ασκήσει πιέσεις για τη συγχώνευση. 
    Η πρόεδρος Παρκ κατηγορείται για συνέργεια στο σχέδιο της πλέον έμπιστης φίλης της, Τσόι σουν-Σιλ, να εκβιάσει μεγάλες βιομηχανίες, όπως η Samsung, ώστε να καταβάλουν περίπου 70 εκατομμύρια δολάρια σε μυστηριώδη ιδρύματα της δεύτερης.
    Έξω από το Συνταγματικό Δικαστήριο πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση υπέρ της προέδρου, χωρίς να λείψουν τα επεισόδια και η ένταση. Ένας 72χρονος άνδρας τραυματίστηκε και άφησε την τελευταία του πνοή λίγο αργότερα στο νοσοκομείο.
    Με ιδιαίτερη χαρά υποδέχθηκε την είδηση η Βόρειος Κορέα. Η τηλεόραση του καθεστώτος μετέδωσε ότι η πρόεδρος είναι πλέον μια κοινή εγκληματίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου