Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Επικεφαλής Γραφείου Προϋπολογισμού Βουλής: Ή Τέταρτο Μνημόνιο ή χρεοκοπία



Επικεφαλής Γραφείου Προϋπολογισμού Βουλής: Ή Τέταρτο Μνημόνιο ή χρεοκοπία
    Δραματική προειδοποίηση έκανε ο Παναγιώτης Λιαργκόβας, μέσω του realfm 97,8 και της εκπομπής του Νίκου Στραβελάκη, ότι χάνεται ο στόχος της ανάπτυξης και θα έρθουν κι άλλα μέτρα.
    Ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής «βλέπει» ύφεση στο πρώτο τρίμηνο του
2017, εκτιμά ότι δεν θα υπάρχει έξοδος στις αγορές το 2018 και προβλέπει είτε τέταρτο μνημόνιο ή χρεοκοπία.
    «
Το πρώτο τρίμηνο δεν θα πάει καλά. Θα είναι ύφεση ή στο μηδέν. Κάπου εκεί θα βρίσκεται. Δεν θα έχουμε ανάπτυξη. Αυτό με τη σειρά του, επειδή είναι το πρώτο τρίμηνο, θα επηρεάσει και την όλη εξέλιξη του έτους», ανέφερε ο καθηγητής του Πανεπιστήμιου Αθηνών.
    Και συνέχισε: «
Το 2,7% αρχίζει να είναι δύσκολος στόχος, γιατί η κατανάλωση δεν θα αυξηθεί τόσο πολύ, οι επενδύσεις δεν θα αυξηθούν τόσο πολύ όσο έχουμε εκτιμήσει. Επομένως, θα πάμε σε κάτι λιγότερο, μέχρι 1%».
    Όπως είπε ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, «
δεν θα δούμε κι άλλες προσδοκίες να υλοποιούνται με αποτέλεσμα ενδεχομένως, αν πάει έτσι το πράγμα, να χρειαστούν πρόσθετα μέτρα για να καλυφθεί αυτή η διαφορά από ό,τι έχει εκτιμηθεί».
    «
Θα συμφωνούσα με τον κ. Χουλιαράκη ότι καλύτερα μία κακή συμφωνία -που δεν θα έπρεπε να φτάσουμε εδώ- από ό,τι κάτι πολύ πιο κακό με την παράταση της αβεβαιότητας και τη μη συμφωνία, έτσι ώστε να φτάσουμε ίσως σε ένα σημείο που ενδεχομένως δεν θα μπορούμε να ικανοποιήσουμε τις χρηματοδοτικές ανάγκες», τόνισε ο κ. Λιαργκόβας, για να προσθέσει:
    «
Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Δεν φαίνεται με βάση τα σημερινά δεδομένα να βγαίνουμε στις αγορές το ‘18, άρα ή θα παραταθεί το τρέχον μνημόνιο ή θα είναι ένα τέταρτο μνημόνιο ή χρεοκοπούμε».
    Σημειώνεται ότι το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής διοργανώνει στην Αίθουσα Γερουσίας του Κοινοβουλίου συνέδριο με θέμα «
Κρίση - Μεταρρυθμίσεις – Ανάπτυξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου