Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

ΣΟΚ: Ρουμανία, Ουκρανία τέλος!



ΣΟΚ: Ρουμανία, Ουκρανία τέλος!
Η Ρωσία ξαναχαράζει σύνορα και σφαίρες επιρροής
Τα σύννεφα πολέμου εξαπλώνονται και αιφνιδιάζουν το ΝΑΤΟ.
Δηλαδή, όλα αυτά έγιναν με ένα παλιό χάρτη - δώρο ;
Ας είμαστε και λίγο σοβαροί…..
Του Βασίλη Καπούλα
    Η Μόσχα με κίνηση ματ αιφνιδιάζει πλήρως το ΝΑΤΟ και με μια κίνηση-αστραπή δείχνει πως τα μέτωπα πολλαπλασιάζονται καθώς δεν θα αλλάξουν σύνορα μόνο η Σερβία ή το Κόσοβο αλλά και η Ρουμανία, Μολδαβία και ξανά η Ουκρανία!
    Κατά την διάρκεια επίσκεψης στη Μόσχα, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Β.Πούτιν, έδωσε ως δώρο στον πρόεδρο της Μολδαβίας, Igor Dodon,  ένα χάρτη του 18ου αιώνα. Ο I.Dodon το αποκάλυψε κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου.
    Ο πρόεδρος της Μολδαβίας αποκάλεσε το δώρο του προέδρου Πούτιν ως «ενδιαφέρον» και
παρατήρησε ότι η Μολδαβία έχει μεγαλύτερα σύνορα στον χάρτη!
    Ο χάρτης είχε σχεδιασθεί από τον Ιταλό Bartolomeo Borghi μετά τους Ρωσοτουρκικούς πολέμους και δείχνει την Μολδαβία να έχει τα εδάφη της Ρουμανίας και της Ουκρανίας και ειδικά 2 πολύ σημαντικές περιοχές:
    Της Οδησσού και της Vinnitsa που τώρα ανήκουν στην Ουκρανία!
    Περιλαμβάνει την Βόρεια Bukovina που κάποτε ήταν μέρος της Ρουμανίας και τώρα της Ουκρανίας και ένα μέρος της περιοχής Dobrogea που τώρα ανήκει στην Ρουμανία.
     «Η μισή Ρουμανία ανήκει στην Μολδαβία» είπε ο πρόεδρος I.Dodon παρουσιάζοντας με μεγάλη υπερηφάνεια τον χάρτη.
    Ο Modon είπε ότι μετανιώνει που το 1812 όταν η Ρωσική Αυτοκρατορία πήρε την Bessarabia, όπως λεγόταν τότε, η Ρωσία σταμάτησε στον ποταμό Prut και δεν σάρωσε τα πάντα στον δρόμο προς τα Καρπάθια Όρη.
    Τα Καρπάθια αποτελούν μια αλυσίδα οροσειρών που απλώνονται ως τόξο από την Τσεχία (3%) στα βορειοδυτικά, μέσω Σλοβακίας (17%), Πολωνίας (10%), Ουγγαρίας (4%) και Ουκρανίας (11%) μέχρι τη Ρουμανία (53%) στα ανατολικά και στη συνέχεια τις Σιδηρές Πύλες στον Ποταμό Δούναβη, μεταξύ Ρουμανίας και Σερβίας (2%) στα νότια
    «Αν αυτό είχε γίνει τότε η Μολδαβία θα ήταν ολόκληρη τώρα» τόνισε.
    Ο νέος πρόεδρος της Μολδαβίας τόνισε ότι η χώρα του θα ακυρώσει την συμφωνία με την ΕΕ και θα συνάψει συμμαχία με την Ρωσία.
    Να πούμε πως ο I.Dodon κέρδισε τις εκλογές απέναντι στον εκπρόσωπο της ΕΕ και της Δύσης.
     «Θέλω πλήρη οικονομική συνεργασία με την Ρωσία γιατί η ΕΕ δεν έφερε τίποτα για την χώρα μου τη στιγμή που έχασα την αγορά της Ρωσίας» τόνισε ο Dodon.
    «Η Μολδαβία δεν θα επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος και θα εργαστεί για να ξαναφτιάξει τις σχέσεις της με την Ρωσία» τόνισε.
    Ο Β.Πούτιν είπε ότι η Ρωσία η οποία έχει στρατό στην Υπερδνειστερία θα λειτουργήσει ως διαμεσολαβητής και εγγυητής της ασφάλειας.
    Η Μολδαβία ένα αγροτικό έθνος 3,5 εκατ κατοίκων, βρίσκεται μεταξύ Ουκρανίας και Ρουμανίας. Πρόσφατα οι σχέσεις με την Ρωσία δεν ήταν καλές επειδή ο απερχόμενος πρόεδρος είχε υπογράψει συμφωνία  με την ΕΕ και η Ρωσία είχε επιβάλει εμπάργκο στη Μολδαβία σε κρασί, φρούτα και λαχανικά.
500.000 Μολδαβοί εργάζονται στην Ρωσία, ειδικά στις κατασκευές.
    Για πρωτοφανή επίθεση στη Ρουμανία κατηγορούν την Ρωσία Ρουμάνοι πολιτικοί και σε κατάσταση υστερίας φωνάζουν «Κινδυνεύει η εδαφική μας ακεραιότητα, το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο»!
Αλλά ποιος φιλοξενεί την αντιπυραυλική βάση του ΝΑΤΟ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου