Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Ο Τούρκος πρόξενος στο Διδυμότειχο για το τζαμί! Από ποιά ενημερώθηκε



Ο Τούρκος πρόξενος στο Διδυμότειχο για το τζαμί! Από ποιά ενημερώθηκε
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
    Η ίδια η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού έσπευσε στο Διδυμότειχο, για να διαπιστώσει τις ζημιές που προκλήθηκαν στο τέμενος  Βαγιαζήτ. Ορθή η επίσκεψη, γιατί το τέμενος είναι πραγματικά πολιτιστικά σημαντικό .Από το 1946 έχει χαρακτηριστεί προστατευόμενο.
    Η διαφωνία μας έχει να κάνει με το γεγονός ότι η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού ανέλαβε να ενημερώσει τον Τούρκο πρόξενο, που έσπευσε από τη Κομοτηνή για να “επιθεωρήσει” τις ζημιές. Οι Τούρκοι θεωρούν οτιδήποτε μουσουλμανικό ιδιοκτησία τους. Η επίσκεψη επιθεώρηση ήταν αναμενόμενη.
    Επειδή κάποιες λεπτομέρειες δεν είναι ασήμαντες, νομίζουμε ότι θα ΄ταν προτιμότερο ο πρόξενος να ενημερωθεί από τον αστυνομικό διευθυντή ή τον επικεφαλής της πυροσβεστικής. Δεν χρειαζόταν η γγ του υπουργείου Πολιτισμού να αναλάβει την ενημέρωσή του.
    Οι πληροφορίες λένε μάλιστα ότι κατά τη διάρκεια της συνομιλίας που είχαν ο Τούρκος πρόξενος είπε στη γγ του υπουργείου Πολιτισμού ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη να συμβάλλει οικονομικά στην επισκευή του τεμένους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου