Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

ΗΠΑ: Ανδρας κρατούσε 8 γυναίκες αιχμάλωτες σε πολυτελές σπίτι



ΗΠΑ: Ανδρας κρατούσε 8 γυναίκες αιχμάλωτες σε πολυτελές σπίτι
    Ένας Αμερικάνος χρησιμοποιούσε το διαδίκτυο για να παρασύρει νεαρές γυναίκες από 19 μέχρι 22 χρονών και εντέλει να τις αιχμαλωτίσει με την υπόσχεση ότι θα τις κάνει μοντέλα. Τώρα αντιμετωπίζει ποινές που φτάνουν έως και τα 205 χρόνια.
    Ο 33χρονος Kenndric Roberts κατηγορείται -μεταξύ άλλων- για διακίνηση ανθρώπων, αδίκημα το οποίο τιμωρείται με 200 χρόνια φυλάκισης στην Αμερική. Φημολογείται πως αποκαλούσε τις 8 γυναίκες που είχε αιχμαλωτίσει ως τα «διαμαντένια γατάκια του».
    Ο Kenndric Roberts αποπλάνησε τις γυναίκες μέσω του διαδικτύου και προσφέροντας τις υποσχέσεις για μακρά καριέρα στον κλάδο του μόντελινγκ. Ο ίδιος είχε νοικιάσει ένα πολυτελές σπίτι στην Ατλάντα το οποίο κόστιζε 1 εκατομμύριο δολάρια ετησίως.
    Η αστυνομία ανέφερε στον έλεγχο της ότι ο κατηγορούμενος, που πιθανότατα να είναι μέρος εγκληματικής οργάνωσης, έβαζε τις γυναίκες να δουλεύουν σε στριπτιτζάδικα ενώ αυτός λάμβανε τις απολαβές τους.     Μάλιστα, αναφέρθηκε ότι ο άντρας απειλούσε τις αιχμάλωτες του λέγοντας πως αν επιχειρήσουν να φύγουν θα τις σκοτώσει ή θα τις ακρωτηριάσει.
    Σύμφωνα με το NBC News, η αστυνομία ανέφερε επίσης ότι μια γυναίκα δήλωσε ότι ο Kenndric τις απειλούσε πολύ συχνά ενώ μια φόρα της είπε πως «θα πλήρωνε κάποιον για να ανοίξει το στήθος της, να βγάλει τα εμφυτεύματα και να την ξανάκόψει».
    Ο Μike Maloof, δικηγόρος του Roberts είπε στο δικαστήριο ότι ο πελάτης του ήταν απλώς «ένας Hugh Hefner των φτωχών» και πως οι γυναίκες ουδέποτε εξαναγκάστηκαν να μείνουν μαζί του.
    Πιο συγκεκριμένα δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Αν νιώσατε πως απειλήστε γιατί δεν φύγατε κάποια μέρα; Μια από τις γυναίκες πήγε διακοπές με την μητέρα της και μάλιστα, ο πελάτης μου της έδωσε 1.000 δολάρια για να ταξιδέψει. Αυτό δεν μοιάζει με περίπτωση που κάποιος κρατείται παρά την θέληση του».
    Την Πέμπτη ο δικαστής απέρριψε μια σειρά από κατηγορίες βάραιναν τον Roberts αλλά το ορκωτό δικαστήριο αποφάσισε να τον παραπέμψει σε δίκη την επόμενη μέρα.
    Ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει ποινές όπως διακίνηση ανθρώπων, κράτηση αιχμαλώτων και κατοχή πυροβόλου εξοπλισμού. Η αστυνομία είπε πως αποκαλούσε τις γυναίκες τα «διαμαντένια γατάκια του» και ότι τους ανάγκαζε να κάνουν τατουάζ συμμοριών.
    Μια από τις γυναίκες είχε πει στην μονάδα επείγουσας ανάγκης πως «βρίσκομαι σε άθλια κατάσταση και χρειάζομαι να φύγω. Σχεδίαζα να φύγω σήμερα αλλά το αφεντικό μου απείλησε πως θα με σκοτώσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου