Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Η πόλη αποκτά το πρώτο μόνιμο flea market



Η πόλη αποκτά το πρώτο μόνιμο flea market
    Σίγουρα πολλοί από εμάς βρεθήκαμε στα παζάρια τού Λονδίνου, στις αγορές τού Βερολίνου, στα flea markets της Βαρκελώνης –και αναρωτηθήκαμε: πώς γίνεται να μην υπάρχει κάτι τέτοιο εδώ, στη δική μας πόλη; Δεν γίνεται! Έτσι, η Θεσσαλονίκη αποκτά –επιτέλους– το δικό της flea market, με προδιαγραφές και εικόνα αντίστοιχη των αγορών του εξωτερικού, με μόνιμη παρουσία και με διαφορετικές προτάσεις αγοράς και ψυχαγωγίας –κάθε Σαββατοκύριακο.
    Στο Mylos Flea Market γίνεται ακριβώς αυτό: εκατοντάδες εκθέτες, χειροτέχνες, δημιουργοί, παραγωγοί βιολογικών προϊόντων δίνουν κάθε εβδομάδα ραντεβού με το κοινό, «μεταμορφώνοντας»
τους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους του συγκροτήματος. Στόχος, κάθε Σαββατοκύριακο να είναι διαφορετικό –με διαφορετικούς εκθέτες, αλλά και διαφορετικές εκδηλώσεις.
    Παλιά αντικείμενα, αυθεντικές αντίκες, vintage ρούχα και αξεσουάρ, χειροποίητες δημιουργίες, ενδύματα, υποδήματα, αθλητικά, second-hand είδη, βιολογικά προϊόντα και τρόφιμα από έλληνες παραγωγούς, ακόμη και έργα τέχνης και συλλογές –θα βρεις τα πάντα.
    Το πρόγραμμα του flea market κάθε Σαββατοκύριακου είναι δυναμικό: διαμορφώνεται καθημερινά και εμπλουτίζεται διαρκώς, με στόχο σε κάθε αγορά να βλέπεις και κάτι νέο –σε καλλιτέχνες, θεατρικές ομάδες και παιδαγωγούς, μουσικούς και DJs, πάρτι και δραστηριότητες. Και όχι μόνον αυτό: στην πλατεία μπορείς να ανακαλύψεις δραστηριότητες ειδικές για παιδιά, αλλά και street food με νοστιμιές απ’ όλον τον κόσμο, στο θρυλικό βαγόνι του «Μύλου» (αυθεντικό βαγόνι τού φημισμένου «Orient Express») οργανώνονται προβολές ταινιών και happenings, στο Ρολόι θα συμμετέχεις σε δράσεις-έκπληξη και θα ακούσεις μουσική από DJs, ενώ το ραντεβού μετά τη βόλτα σου δίνεται στο καφέ, με βιομηχανική αισθητική και θέα σε όλη την περαντζάδα. Και όλα αυτά με ελεύθερη είσοδο!
    Η «THESSNEO» μίλησε με την ομάδα τού
flea market του «Μύλου», για να μάθει περισσότερες λεπτομέρειες:
Πώς αποφασίσατε να διοργανώσετε το «Mylos Flea Market»;
    Ουσιαστικά, η διοργάνωση –και, πολύ περισσότερο, η καθιέρωση– του Μylos Flea Market πηγάζει από διαφορετικές πλευρές.Κατ’ αρχήν, η ομάδα συνεργατών που κρύβεται πίσω απ’ όλο αυτό το εγχείρημα, έχοντας παρατηρήσει την ανάγκη ολοένα και περισσότερων στην Ελλάδα σήμερα να αγοράζουν προϊόντα όσο το δυνατόν πιο οικονομικά, αλλά, παράλληλα, ποιοτικά άριστα, αποφάσισε να δημιουργήσει στον πλέον κατάλληλο, ίσως, χώρο γι’ αυτόν τον σκοπό, τον πολυχώρο του «Μύλου», μια μεγάλη υπαίθρια αγορά, το «Mylos Flea Market», επηρεαζόμενη από την ονομασία αντίστοιχων υπαίθριων αγορών του εξωτερικού. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε μέσα από το «Mylos Flea Market» είναι να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλους να ανακαλύψουν κάθε λογής αντικείμενα –από ρουχισμό, υποδήματα, παιχνίδια, αξεσουάρ και κοσμήματα, handmade δημιουργίες, βιβλία και βιολογικά προϊόντα μέχρι μοναδικά έργα τέχνης, βινύλια και πολλά ακόμη, πάντα σε χαμηλές τιμές.
    Την ίδια στιγμή, η όλη ιδέα τής διοργάνωσης προέκυψε και από την ανάγκη των ίδιων των καλλιτεχνών-δημιουργών να κάνουν το χόμπι τους επάγγελμα, έχοντας τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους σε έναν χώρο σταθερό, ώστε να καταφέρουν και αυτοί να έχουν κάποιες επιπλέον οικονομικές απολαβές στις τόσο δύσκολες συνθήκες που όλοι βιώνουμε.
Τι να περιμένουμε από τις επόμενες διοργανώσεις;
    Κάθε Σαββατοκύριακο είναι κι ένα διαφορετικό διήμερο –νέοι εκθέτες, νέα προϊόντα, νέες ευκαιρίες νέες δράσεις. Λόγω, δε, των ημερών, το «Mylos Flea Market» αποκτά και χριστουγεννιάτικο «αέρα», με μοναδικές χριστουγεννιάτικες δράσεις που θα διεξάγονται παράλληλα.
Ασχολείστε με εκπαιδευτικά προγράμματα για τα παιδιά…Πώς επιλέγετε τις δραστηριότητες;
    Κύριο μέλημά μας είναι να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλα τα παιδιά να ψυχαγωγηθούν με μοναδικές δραστηριότητες, εντελώς δωρεάν. Θέλουμε να διασκεδάσουν με την ψυχή τους, αλλά, παράλληλα, να αποκτήσουν και γνώσεις μέσα από το παιχνίδι. Έτσι, κριτήριο για την επιλογή κάθε δραστηριότητας είναι να σχετίζεται, προφανώς, με τα ενδιαφέροντα των παιδιών, ενισχύοντας τη συνεργασία και την επικοινωνία τους, αλλά, παράλληλα, να επικεντρώνεται κάθε φορά και στην απόκτηση νέων γνώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου