Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

ΒΑΔΙΖΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ Ε.Α.Α.Σ.



ΒΑΔΙΖΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ Ε.Α.Α.Σ.
Νικόλαος Ζαρκάδας Υποστράτηγος ε.α.
            Στο φύλλο του μήνα Οκτωβρίου 2016 της εφημερίδας "ΕΘΝΙΚΗ ΗΧΩ" δη­μο­σιεύ­τη­κε η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.Α.Α.Σ., με την οποία καθορίζονται οι λε­πτο­μέρειες των αρχαιρεσιών, που αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν την Κυριακή 19 Φε­βρουαρίου 2017.
            Η επίτευξη του σκοπού της Ένωσης, όπως καθορίζεται στο άρθρο 2 του Ν.Δ. 1171/ 1972 (ΦΕΚ 82Α'), προϋποθέτει την προσπάθεια και την ενεργή συμμετοχή όλων των μελών της και την προσέλευσή τους στις αρχαιρεσίες, δεδομένου ότι η αποχή φανερώνει κόπωση, α­πογοήτευση και έντονη διαμαρτυρία για τη γενική κατάσταση της λειτουργίας αυτής.
            Η Ε.Α.Α.Σ. αποτελεί τη μοναδική ένωση προσώπων με μέλη διαφορετικών πολι­τι­κών πεποιθήσεων και πέτυχε να παρεμβαίνει συσπειρωμένη για την προάσπιση και τη διεκ­δί­κηση των δίκαιων και νόμιμων αιτημάτων τους. Σήμερα δε, απαιτείται η μεγαλύτερη δυ­να­τή ενότητα, ομοψυχία, σύμπνοια, αλληλεγγύη και συλλογική προσπάθεια, για να συνε­χί­σει με συνέπεια και υπευθυνότητα τις πάσης φύσεως ενέργειες και δραστηριότητες.
            Η Ένωση είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου και λειτουργεί με θεσμικό νόμο, που ισχύει από το έτος 1972 με μόνη τροποποίηση  και συμπλήρωση τον τρόπο εκλογής των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Δεν προβλέπεται Γενική Συνέλευση, ως ανώτατο όργανο ελέγχου, αλλά διοικητική υπαγωγή στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, μέσω ΓΕΣ, με συ­νέπεια η οποιαδήποτε πρωτοβουλία, ενέργεια, δραστηριότητα και συλλογική προσπάθεια προώ­θησης των δίκαιων αιτημάτων των μελών να τελεί υπό τη διακριτική ευχέρεια και δυ­να­τότητα έγκρισης ή απόρριψης του Υπουργού.
            Βέβαια η νομοθετική αναθεώρηση - τροποποίηση του θεσμικού πλαισίου είναι ανα­γκαία για τον εκσυγχρονισμό του και την καλύτερη προσαρμογή προς τους κανόνες και αρ­χές λειτουργίας των συνδικαλιστικών φορέων. Πλην όμως η Ε.Α.Α.Σ. δεν πάσχει εξαιτίας της νομοθεσίας της, ούτε φταίει ο νόμος, που άντεξε σαράντα και πλέον χρόνια για τις δικές μας αμφισβητήσεις και παθογένειες. Αντίθετα αυτό που καταρρακώθηκε και περιφρονείται εί­ναι το κύρος και η αξιοπρέπεια των συναδέλφων με την ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία κα­θημερινά νέων ενώσεων προσώπων. Γέμισε η κονωνική τάξη των αποστράτων α­ξιω­μα­τι­κών ενώσεις, συνδέσμους και ομοσπονδίες με ομιχλώδεις και ασαφείς σκοπούς και α­πο­στο­λές. Η σημερινή πραγματικότητα απαιτεί συσπείρωση, συνεργασία και κοινή προ­σπά­θεια και σύμπνοια προς αποκατάσταση του κύρους και της υπερηφάνειας μας, που έ­χουν πλη­γω­θεί.
            Είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε ότι ο αγώνας, οι προσπάθειες και οι ενέργειες για τη βελτίωση της κοινωνικής μας τάξης, πρέπει να είναι ενιαίος, κοινός και αδιαίρετος "Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ" και χωρίς ταμπέλες, τίτλους, επετηρίδα, προνόμια και δια­κρί­σεις. Στόχος μας παραμένει να κτίσουμε μια αξιόλογη θεσμική και στέρεη ένωση, η οποία θα παρακολουθεί, ενεργεί και προωθεί με υπευθυνότητα και σοβαρότητα τις μερικές και συ­νολικές εκείνες επιλογές, που ευνοούν ή επηρεάζουν τα συμφέροντα των στελεχών, σε ε­νέρ­γεια και αποστρατεία των Ενόπλων Δυνάμεων.
            Αν δεν ενωθούμε όλοι κάτω από την στέγη της Ε.Α.Α.Σ., όπως αυτό συμβαίνει σε ό­λες τις αντίστοιχες ενώσεις των άλλων κοινωνικών τάξεων, η Ένωση δεν θα αποκτήσει πο­τέ το απαιτούμενο κύρος και δυναμική, για να μπορεί αξιόπιστα να προβάλλει, να διεκδικεί, να απαιτεί και να επιτυγχάνει την ικανοποίηση των πολλών νόμιμων και δίκαιων αιτημάτων μας, τα οποία από χρόνια ταλανίζουν τους αποστράτους αξιωματικούς και η Πολιτεία συ­στη­ματικά και διαχρονικά, τα αγνοεί και πολλές φορές τα οξύνει περισσότερο. Μην πε­ρι­μέ­νου­με την έξωθεν στήριξη και αναγνώριση, όταν εμείς οι ίδιοι υποσκάπτουμε και αμφισβη­τού­με την Ε.Α.Α.Σ. η λειτουργία της οποίας πρέπει να υπερβαίνει τα στενά όρια μιας συ­ντε­χνιακής οργάνωσης και συνδικαλιστικής πρακτικής.
            Επιτέλους, ας ξεπεράσουμε αντιλήψεις και ενέργειες διαφόρων ειδών, που σε κάποιο βαθ­­μό καταδυναστεύουν, κατακερματίζουν, αφαιρούν και δεν προσθέτουν στις προ­σπά­θειες της Ένωσης για τη βελτίωση των όρων και των συνθηκών διεκδίκησης των αιτημάτων μας.
            Πιστεύουμε ότι η Ένωση και με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα συνεχίσει με υπευ­θυ­νότητα και συνέπεια να ενεργεί και να δραστηριοποιείται για την προάσπιση των δίκαιων και νόμιμων αιτημάτων μας και για τη βελτίωση της κοινωνικής μας τάξης.
            Σήμερα, ας κυριαρχήσει το σύνθημα "κανένας απόστρατος αξιωματικός να μη μείνει μα­κριά από την Ε.Α.Α.Σ. και να μην απουσιάσει από τις αρχαιρεσίες".
            Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

1 σχόλιο:

  1. ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΥΜΜΑΘΗΤΑ ,ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ,ΑΛΛΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ, ΝΑ ΤΙΣ ΔΟΥΜΕ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΓΓΥΣ ΜΕΛΛΟΝ ,ΚΑΘΟΤΙ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΑΞΚΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥΣ ΕΚ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΟΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ -ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΒΕΒΑΙΑ;-ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΙΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ,ΑΛΛΑ ΜΗ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΜΑ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΕΦΤΩ ΕΞΩ .,ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ ΕΚΤΟΣ ΠΑΙΔΕΙΆΣ ,ΕΚ ΤΟΥ "ΠΑΙΖΩ" ΚΑΙ ...Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ.ΤΩΡΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΥΡΙΩΣ ΞΗΡΑΣ ,ΜΕ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ "ΔΙΑΤΑΞΤΕ ΚΥΡΙΕ ΔΙΟΙΚΗΤΑ" ΣΤΗΝ ΜΑΛΕΣΙΝΑ ΤΟΥ ΟΣΜΑΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΕΡΟ ,Ο ΑΟΟΑ ΒΟΛΟΔΕΡΝΕΙ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ,ΤΟ ΜΤΣ ΒΑΡΕΣΕ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΑΛΕΣ ,ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ ΑΝΤΕ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ.ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ .Ν.ΝΑΟΥΜ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή