Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Κουτσές χελώνες



Κουτσές χελώνες
    ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΠΛΑΚΩΝΟΝΤΑΙ για τα συνδικαλιστικά τους (άλλη παγκόσμια πρωτοτυπία αυτή - δικαστές να διαγκωνίζονται για τα ποιος είναι καλύτερος συνδικαλιστής από τον άλλο), αλλά για το ουσιώδες, το βασικότερο όλων, που είναι η ταχεία απονομή της δικαιοσύνης στους πολίτες που προσφεύγουν σε αυτή, δεν γίνεται τίποτε. Όλο λόγια, λόγια, λόγια και ξανά λόγια. Ουσία μηδέν. Και οι πολίτες ταλαιπωρούνται, υποβάλλονται σε θυσίες υλικές και ηθικές, όμως ούτε η ηγεσία της Δικαιοσύνης κάνει κάτι, αλλά ούτε και οι πολιτικοί της προϊστάμενοι.
    Θα αναφέρω παράδειγμα τελευταίο, που ακουμπάει χιλιάδες κόσμο, και απειλεί ευθέως πλέον να τινάξει στον αέρα μια συμφωνία που έγινε με πολύ κόπο και μεγάλες προσπάθειες κυβέρνησης - τραπεζών - ενδιαφερομένων. Πρόκειται για την υπόθεση του Μαρινόπουλου, τον οποίο θα διέσωζε ο όμιλος Σκλαβενίτη σε συνεργασία με τις τράπεζες, και έπειτα από τη γενναία παρέμβαση της κυβέρνησης, η οποία πραγματικά προσπάθησε πολύ για να μη βρεθούν στον δρόμο 13.000 εργαζόμενοι στον Μαρινόπουλο και να μην πτωχεύσουν διαμιάς χιλιάδες παραγωγοί-προμηθευτές του ομίλου.
    Όμως όλοι αυτοί λογάριασαν χωρίς τον ξενοδόχο και εν προκειμένω χωρίς την αθάνατη ελληνική δικαιοσύνη η οποία λειτουργεί με ρυθμούς χελώνας και μάλιστα κουτσής.
    Βάση της συμφωνίας ήταν να προστατευθεί ο Μαρινόπουλος, για να μπορέσει να ξεκινήσει το στάδιο της ανασυγκρότησης του ομίλου από τον όμιλο Σκλαβενίτη.
    Για τον λόγο αυτόν στις 19 Οκτωβρίου εκδικάστηκε στο Πρωτοδικείο Αθηνών η σχετική συμφωνία εξυγίανσης, η οποία κατά τον νόμο απαιτεί επικύρωση από δικαστήριο αλλά, προσέξτε παρακαλώ, μέχρι σήμερα που ο μήνας έχει 1 Δεκεμβρίου, δηλαδή έχουν παρέλθει ακριβώς 43 ημέρες, όχι μόνο δεν έχει εκδοθεί η σχετική απόφαση, αλλά απ' ό,τι μου είπε χθες ένας παράγων της δίκης δεν είχε καν οριστεί εισηγητής της υπόθεσης!!
    Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά ότι ο Μαρινόπουλος είναι στο έλεος του Θεού, καθώς τελειώνουν τα κεφάλαια της ενδιάμεσης συμφωνίας που προέβλεπε μια κάποια χρηματοδότηση ώστε να μην καταρρεύσει αμέσως, και οι ζημιές που καταγράφονται καθημερινά απειλούν πλέον ευθέως τη διάσωση και την ανασυγκρότησή του, καθώς η συμφωνία είναι εντελώς στον αέρα!..
    Να υποθέσω ότι όλα αυτά δεν έχουν υποπέσει στην αντίληψη της προέδρου κυρίας Θάνου, ε; Λογικό. Η γυναίκα αυτή την ώρα έχει άλλες δουλειές - κοιτάζει πώς να συγκροτήσει τη συνδικαλιστική της Ένωση, για να μπει στο μάτι του Μπάμπη του Αθανασίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου