Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Πουλήθηκαν Hilton και Αστέρας Βουλιαγμένης



Πουλήθηκαν Hilton και Αστέρας Βουλιαγμένης
    Την υπογραφή της οριστικής συμφωνίας αναφορικά με την πώληση της συμμετοχής της στην Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις ΑΕ (μετόχου του Hilton Αθηνών) ανακοίνωσε η Alpha Bank.    
    Ειδικότερα η Alpha Bank ανακοινώνει ότι υπεγράφη η οριστική συμφωνία με τη Home Holdings SA εταιρία των "Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας ΑΕ" και "D-Marine Investments Holding BV", για την πώληση του πλειοψηφικού ποσοστού που κατέχει (περίπου 97,3%) στο μετοχικό κεφάλαιο της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών εταιρίας "Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε.".
    Το συνολικό τίμημα της συναλλαγής, συμπεριλαμβανομένης της αναχρηματοδοτήσεως του υφιστάμενου δανεισμού της ΙΞΕ (67 εκατ. ευρώ), ανέρχεται σε ποσό 142 εκατ. και υπόκειται σε συνήθη, για αντίστοιχες συναλλαγές, μηχανισμό αναπροσαρμογής κατά την ημέρα της ολοκληρώσεως της συναλλαγής.
    Η συναλλαγή είναι κεφαλαιακά ουδέτερη για την τράπεζα και πλήρως ευθυγραμμισμένη με τους στόχους του σχεδίου αναδιαρθρώσεως, όπως αυτό εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2015.
    Η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση λήψεως της εγκρίσεως από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και αναμένεται εντός του 2016.
    Με την ανακοίνωση της οριστικής αυτής συμφωνίας αλλάζει ιδιοκτήτη ένα από τα πιο γνωστά ξενοδοχεία της Αθήνας. Το Hilton Αθηνών ξεκίνησε την λειτουργία του στην Αθήνα τον Απρίλιο του 1963 και αποτέλεσε το πρώτο παράρτημα διεθνούς ξενοδοχειακής αλυσίδας που άνοιξε ποτέ στην Αθήνα.
Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του 88,46% του Αστέρα Βουλιαγμένης με 444 εκατ.ευρώ
    H AGC Equity Partners (“AGC”) για λογαριασμό της Jermyn Street Real Estate Fund IV LP (“Jermyn Street”) και της Apollo Investment Holdco S.a.r.l (“Apollo”), στην οποία μετέχουν δύο κρατικά κεφάλαια του Abu Dhabi και του Kuwait, Άραβες επενδυτές, καθώς και η τουρκική Dogus Group, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 88,46% των μετοχών της Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε. (“Αστήρ Παλάς”), σήμερα, την 27η Οκτωβρίου 2016, από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (“ΕTΕ”) και το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (“ΤΑΙΠΕΔ”), έναντι συνολικού τιμήματος, το οποίο ανάγεται στο 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Αστήρ Παλάς και αντιστοιχεί σε €444.000.000, με την εισροή ιδίων κεφαλαίων αποκλειστικά από το εξωτερικό. Η συνολική αξία της επένδυσης, συνυπολογιζομένου του σχεδίου ανάπτυξης, αναμένεται να ξεπεράσει τα €600.000.000.
    Το σχέδιο ανάπτυξης αποσκοπεί στην ανάδειξη του Αστέρα Βουλιαγμένης σε προορισμό παγκόσμιου βεληνεκούς. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί τους προσεχείς 18 μήνες και προβλέπει την ανακαίνιση των ξενοδοχείων “Αρίων” και “Ναυσικά”, των bungalows, καθώς και τη σημαντική αναβάθμιση της μαρίνας.    Επιπροσθέτως, το σχέδιο περιλαμβάνει την ανάπτυξη 13-15 κατοικιών στην ευρύτερη περιοχή του εκτός λειτουργίας ξενοδοχείου “Αφροδίτη”. Η επιλογή κορυφαίων διεθνών και τοπικών συνεργατών είναι ενδεικτική της στρατηγικής και του οράματος του έργου.
    Το σχέδιο ανάπτυξης σέβεται την πολιτιστική κληρονομιά του Αστέρα Βουλιαγμένης και αποβλέπει στην προστασία και την ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής, διαφυλάσσοντας παράλληλα την ιστορία του Αστέρα Βουλιαγμένης. Το ολοκληρωμένο έργο θα ενισχύσει τον τουριστικό χαρακτήρα της χερσονήσου και θα συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας, με αποτέλεσμα τις αυξημένες ευκαιρίες άμεσης και έμμεσης απασχόλησης. Επιπλέον, θα συνδράμει στην ανάδειξη της Αθήνας και της Ελλάδας ως διεθνείς προορισμούς τουρισμού πολυτελείας.
    Η AGC, για λογαριασμό της Jermyn Street και των επενδυτών της, χαιρετίζει την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η οποία επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της στο έργο τα τελευταία 3 χρόνια και την εμπιστοσύνη της στις προοπτικές της χώρας. Ως έργο εθνικής και διεθνούς αναφοράς, η AGC αποδίδει τη μέγιστη σημασία στην ταχεία εφαρμογή του σχεδίου ανάπτυξης και προσβλέπει στην επαναλειτουργία του Αστέρα Βουλιαγμένης στις αρχές του 2018.
    Η AGC, για λογαριασμό της Jermyn Street και των επενδυτών της, θα ήθελε να ευχαριστήσει την ΕTΕ, το ΤΑΙΠΕΔ, όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και συνεργάτες για τη σαφή δέσμευσή τους στην ολοκλήρωση μιας διαφανούς διαγωνιστικής διαδικασίας και συναλλαγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου