Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Το Eurogroup «έσπασε» τη δόση.



Το Eurogroup «έσπασε» τη δόση.
Τώρα το 1,1 δισ. ευρώ, τέλη του μήνα τα υπόλοιπα που σχετίζονται με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές
HuffPost Greece
    Σε δύο μέρη «έσπασε» την εκταμίευση της δόσης το Eurogroup, σύμφωνα με το Reuters.
    Η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας και ενέκρινε μόνο την εκταμίευση του 1,1 δισ. ευρώ από το σύνολο των 2,8 δισ. ευρώ της υποδόσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση για τα υπόλοιπα 1,7 δισ. ευρώ μετατίθεται για τα τέλη του μήνα.
    Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι η Ελλάδα έχει ολοκληρώσει την υλοποίηση του συνόλου των 15 προαπαιτουμένων, τόνισε ότι καταγράφηκε η πρόοδο που έχει σημειωθεί στον τομέα των ληξιπρόθεσμων οφειλών τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, δηλώνοντας ότι το Eurogroup αναμένει στοιχεία για τον Σεπτέμβριο.
    Να σημειωθεί ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο ήταν γνωστό από χθες, καθώς όπως έγινε γνωστό, η ελληνική κυβέρνηση δεν είχε στείλει όλα τα στοιχεία για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου, με τα χρήματα που έλαβε η χώρα στο πλαίσιο της προηγούμενης δόσης, τον Ιούνιο. Ένα τεχνικό θέμα, ωστόσο βασικό, καθώς η απόδειξη πως τα χρήματα έφτασαν στους ιδιώτες δικαιούχους ήταν προϋπόθεση για την καταβολή των 1,7 δισ. ευρώ από το συνολικό ποσό των 2,8 δισ. ευρώ της δόσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου