Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Παγκόσμια αποκάλυψη: Έλληνες επιστήμονες αποκάλυψαν τον τάφο του Χριστού!



Παγκόσμια αποκάλυψη: Έλληνες επιστήμονες αποκάλυψαν τον τάφο του Χριστού!
    Πώς προκάλεσε παγκόσμια συγκίνηση το γεγονός ότι, Έλληνες επιστήμονες αποκάλυψαν τον τάφο  του Χριστού;
    Για πρώτη φορά εδώ και αιώνες, επιστήμονες μεταξύ των οποίων και Έλληνες, αποκάλυψαν την επιφάνεια στην οποία πιστεύεται ότι τοποθετήθηκε το σώμα του Χριστού μετά τη σταύρωση.
    Ο τάφος του Χριστού, ο οποίος είναι χτισμένος στην Εκκλησία του Παναγίου Τάφου στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, είχε καλυφθεί από μάρμαρο τουλάχιστον από το 1555 μ.Χ., και πιθανότατα και πολλούς αιώνες νωρίτερα.
    Ο ναός θεωρείται ότι βρίσκεται στη θέση του Γολγοθά, ο λόφος στον οποίο σταυρώθηκε και τάφηκε ο Ιησούς Χριστός.
    Σύμφωνα με την χριστιανική παράδοση το σώμα του Ιησού Χριστού τοποθετήθηκε πάνω σε μια πλάκα το λεγόμενο «ταφικό κρεβάτι», το οποίο είναι από ασβεστόλιθο δίπλα σε μια σπηλιά, μετά την σταύρωσή του από τους Ρωμαίους.

    «Το μαρμάρινο κάλυμμα του τάφου μετακινήθηκε προς τα πίσω και έκπληκτοι ανακαλύψαμε μεγάλη ποσότητα αδιευκρίνιστων υλικών πίσω από αυτό», δήλωσε ο Fredrik Hiebert, αρχαιολόγος, ο οποίος συμμετέχει στο έργο αποκατάστασης του Ναού.
    «Η ανακάλυψη των υλικών απαιτεί μακρά επιστημονική ανάλυση, αλλά τελικά θα είμαστε σε θέση να αντικρίσουμε την επιφάνεια πάνω στην οποία, σύμφωνα με την παράδοση, τοποθετήθηκε το σώμα του Χριστού», επισήμανε ο αρχαιολόγος.
    «Είμαστε σε κρίσιμη στιγμή για την αποκατάσταση του Κουβουκλίου. Οι τεχνικές που χρησιμοποιούμε για να καταγράψουμε αυτό το μοναδικό μνημείο θα επιτρέψουν στον κόσμο να μελετήσουν τα ευρήματά μας σαν να ήταν οι ίδιοι μέσα στον τάφο του Χριστού» είπε η Αντωνία Μοροπούλου μιλώντας στο National Geographic.
    Υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας Αντωνίας Μοροπούλου, μέλη μιας ομάδας Ελλήνων επιστημόνων από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο της Αθήνας, πραγματοποιούν εργασίες αποκατάστασης τόσο στο Κουβούκλιο όσο και τον εσωτερικό τάφο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου