Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Αλλάζουν τα πακέτα τσιγάρων. Νέες ταινίες με απόρρητη διαδικασία εκτύπωσης.



Αλλάζουν τα πακέτα τσιγάρων. Νέες ταινίες με απόρρητη διαδικασία εκτύπωσης.
Σοφία Κατσαρέλη
    Σύμβαση με την Τράπεζα της Ελλάδος για την εκτύπωση των ενσήμων ταινιών φορολογίας καπνικών προϊόντων υπέγραψε το Υπουργείο Οικονομικών.
    Η κυβέρνηση ευελπιστεί με τη νέα σύμβαση, να επιτύχει εξοικονόμηση δημοσίων δαπανών και πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου.
    Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά από το Υπουργείο Οικονομικών, για την αποτελεσματικότερη πάταξη κυκλωμάτων που λυμαίνονται τον χώρο, απαιτείται η εκτύπωση ειδικών ενσήμων ταινιών φορολογίας καπνού με αυστηρές προδιαγραφές που θα είναι απόρρητες, για λόγους ασφαλείας και δημοσίου συμφέροντος. Στην Ελλάδα το μόνο ίδρυμα το οποίο κατέχει διεθνή πιστοποίηση ως προς τις εκτυπώσεις είναι η Τράπεζα της Ελλάδας.
    Ως εκ τούτου, με συγκεκριμένη διάταξη νόμου προβλέφθηκε η ανάθεση της εκτύπωσης των ταινιών αυτών στην Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία έχει προβλέψει νέα χαρακτηριστικά ασφαλείας και όχι μια αντιγραφή των υφιστάμενων χαρακτηριστικών των ταινιών (για τις οποίες υπήρχαν καταγγελίες ότι υπήρχαν αντιγραφές).

    "Κλείνει οριστικά μία περίοδος κατά την οποία το ελληνικό Δημόσιο εκτύπωνε χαρτονομίσματα και άλλα έντυπα με ασφαλείς διαδικασίες, εξαιρουμένων των ενσήμων ταινιών φορολογίας καπνού. Ο διαρκής αγώνας για την πάταξη του λαθρεμπορίου (ειδικά στο χώρο των καπνικών προϊόντων) αποκτά πλέον νέα όπλα, τα οποία σε συνδυασμό με άλλα που θα ισχύσουν την επόμενη περίοδο, θα προστατέψουν τα δημόσια έσοδα από την συστηματική κλοπή", αναφέρει το υπουργείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου