Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Ο Κομμουνιστο/Αριστερισμός της Μεταπολίτευσης



    Οι γνωστές δηλώσεις του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας για την αντιδημοκρατική φύση του κομμουνισμού προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων. Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης είπε το αυτονόητο για κάθε φιλελεύθερο δημοκράτη, πως κομμουνισμός και δημοκρατία είναι έννοιες ασύμβατες. Και προς επίρρωση της άποψής του αναφέρθηκε στο τι αντιμετώπιση έχουν οι κομμουνιστές -όσοι εξακολουθούν να υπάρχουν- στις χώρες που επί 45 χρόνια γνώρισαν την βαρβαρότητα της Σοβιετικής κατοχής. Μια κατοχή που την υπηρέτησαν πιστά και δουλικά τα εγχώρια κομμουνιστικά κόμματα που δρούσαν ως Κουίσλιγκ στις πατρίδες τους.
    Αυτά τα αυτονόητα είπε ο κ. Α. Γεωργιάδης και η διαβρωμένη από τον μαρξισμό φιλελεύθερη διανόηση τον αποδοκίμασε. Γιατί η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς απαιτεί να χαρακτηρίζεται ο αντικομμουνιστής ως φασίστας. Και αν αυτό δεν μπορεί να το πετύχει, τουλάχιστον προσπαθεί να του αποδώσει τα χαρακτηριστικά του ακραίου και, κυρίως, του γραφικού.
    Όμως η ιδεολογική πάλη που οφείλουν να διεξάγουν οι φιλελεύθεροι διανοούμενοι ενάντια στους μαρξιστές δεν μπορεί να γίνει με τους όρους και τις έννοιες που αυτοί έχουν επιβάλλει. Απαιτείται ο επανακαθορισμός τους και η αποκάθαρση τους από τα στοιχεία της αριστερής προπαγάνδας. Πολύ
απλά πρέπει οι αστοί διανοούμενοι να εγκολπωθούν την θέση πως ο φιλελεύθερος είναι εξ ορισμού αντικομμουνιστής και αυτήν την θέση να την κοινωνήσουν στους χώρους τους.
    Από το άρθρο, «Ο Άδωνις και η στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας», του Σάκη Μουμτζή liberal.gr 26.10.16.
Leonidas: 
* Το blog αυτό δεν υποστηρίζει την ΝΔ, γι’ αυτό άλλωστε δεν περιέλαβε το τμήμα του άρθρου που αναφέρεται στην στρατηγική της.
* Η ΝΔ (
μαζί με το ΠΑΣΟΚ) ευθύνονται για την χρεοκοπία, ηθική και οικονομική, της Ελλάδος. Δείτε σχετικές αναρτήσεις στις ταμπέλες ΝΔ, ΠΑΣΟΚ.
* Και η ΝΔ θεωρεί ότι το ΚΚΕ είναι κόμμα του δημοκρατικού τόξου!
* Δείτε πόσο αντιδημοκρατικό/αντιπατριωτικό, με δράση κατά της Ελλάδος είναι το ΚΚΕ στην ανάρτηση της 3.Μαρ.2014, (
οι 2 τελευταίες παράγραφοι αναφέρονται στην εκτίμηση 2014):

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου