Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Πάρτε πίσω την εγκύκλιο για την απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών



Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Πάρτε πίσω την εγκύκλιο για την απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών
http://www.iefimerida.gr
    Την άρση της εγκυκλίου της κυβέρνησης της ΝΔ, με την οποία ορίζεται πώς θα δίνεται απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών, ζητούν εννέα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
    Με ερώτησή τους, οι βουλευτές ζητούν από τον υπουργό Παιδείας να δοθεί παράταση στην αίτηση για απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών πέραν της 20ης Σεπτεμβρίου που οριζόταν με την εγκύκλιο, αλλά και συνολική απόσυρση της εγκυκλίου με την οποία, όπως σημειώνουν, «εισάγεται η ομολογία πίστης ανηλίκου και εμμέσως και των γονέων του, μια διαδικασία που αντίκειται στο Ελληνικό Σύνταγμα».
    Οι βουλευτές προσθέτουν ότι η εγκύκλιος «καθιερώνει διακρίσεις ανάμεσα στον σχολικό πληθυσμό, διακρίσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε ρατσιστικές εκδηλώσεις ή /και περιθωριοποίηση όσων επιλέγουν να μην παρακολουθήσουν ένα ομολογιακό μάθημα, όπως είναι μέχρι τώρα το μάθημα των θρησκευτικών».
    Οι βουλευτές ζητούν να αρθεί η αντισυνταγματική εγκύκλιος και στο μεταξύ να δοθεί παράταση στην αίτηση για απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών πέραν της 20ης Σεπτεμβρίου.
    Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ:
Χρήστος Καραγιαννίδης,
Aννέτα Καββαδία,
Ευαγγελία Καρακώστα,
Γιώργος Κυρίτσης,
Γιώργος Πάλλης,
Χριστόφορος Παπαδόπουλος,
Μπέττυ Σκούφα,
Κώστας Σπαρτινός,
Ελένη Σταματάκη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου