Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Η Ολλανδία είναι η χώρα του μέλλοντος.



Η Ολλανδία είναι η χώρα του μέλλοντος.
    Η Ολλανδία ήταν πάντοτε γνωστή για τα αμφιλεγόμενα έργα της που εντυπωσίαζαν και εξέπλητταν τους ανθρώπους όλου του κόσμου.
    Εμείς πιστεύουμε πως κάθε χώρα θα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμά της ή τουλάχιστον να προσπαθήσει να ολοκληρώσει τα 7 παρακάτω πρότζεκτ.
    Σίγουρα αξίζουν την προσπάθεια και θα συμφωνήσετε μόλις τα διαβάσετε.
#1 Η Ολλανδία είναι η μόνη χώρα που δεν έχει εγκαταλελειμμένα κατοικίδια 
    Πρόσφατα επιβεβαιώθηκε επίσημα πως δεν υπάρχουν άστεγες γάτες και σκύλοι στην χώρα. Η κυβέρνηση κατάφερε να πετύχει αυτή την πράξη χωρίς να κάνει κακό στα πλάσματα. Με σκοπό να θεμελιώσουν τα δικαιώματα των σκύλων, οι αρχές έφτιαξαν αυστηρούς νόμους ενάντια στην κακοποίηση των ζώων.
#2 Η Ολλανδία έχει την πρώτη λωρίδα ποδηλάτων με ηλιακή ενέργεια στον κόσμο
    Το έργο ονομάζεται SolarRoad και είναι αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ της κυβέρνησης, του ιδιωτικού τομέα και της ακαδημαϊκής κοινότητας. Το πρώτο μέρος του μονοπατιού άνοιξε το 2015 και το μήκος του είναι μόλις 100 μέτρα Όμως σίγουρα αποτελεί μια τεράστια πρωτοπορία στην κατασκευή δρόμων του μέλλοντος. Η βασική ιδέα του πρότζεκτ είναι πως η ηλιακή ενέργεια από τη λωρίδα χρησιμοποιείται για να φωτίζει τους δρόμους και να φορτίζει τα ηλεκτρικά οχήματα.
#3 Τα σημεία φόρτισης για τα ηλεκτρικά αμάξια βρίσκονται σε απόσταση 50 μέτρων το ένα από το άλλο
    Ένα από τα δυνατά σημεία της Ολλανδίας είναι το εξαιρετικό σύστημα μεταφορών της. Σε μια προσπάθεια να σταματήσουν οι άνθρωποι να χρησιμοποιούν βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα οχήματα, δημιουργήθηκαν πολλά σημεία φόρτισης αυτοκινήτων. Έτσι οι πολίτες απέκτησαν το κίνητρο να οδηγούν ηλεκτρικά αμάξια.
#4 Υπάρχει μια πόλη της Ολλανδίας όπου κανείς δεν οδηγεί αυτοκίνητο 
    Η Ολλανδική πόλη Houten θεωρείται το πιο ασφαλές μέρος στον κόσμο. Στις αρχές του 1980, 4.000 πολίτες της πήραν την απόφαση να ενθαρρύνουν τους κατοίκους να ξεκινήσουν το ποδήλατο περισσότερο από τα αυτοκίνητα. Βήμα προς βήμα, όλοι οι κάτοικοι συνήθισαν να οδηγούν ποδήλατα και όχι οχήματα.
#5 Οι αρχές πρόκειται να απαγορεύσουν τις πωλήσεις βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων
    Τα οχήματα βενζίνης και πετρελαίου δεν θα είναι πλέον διαθέσιμα στην Ολλανδία από το 2025. Εκτός αυτού, οι ιδιοκτήτες των εναλλακτικών αυτοκινήτων δεν θα πληρώνουν ιδιωτικά τέλη κυκλοφορίας. Ως αποτέλεσμα, τα περιβαλλοντικά φιλικά αυτοκίνητα έγιναν 15.000 ευρώ φθηνότερα.
#6 Οι Ολλανδικές φυλακές συνεχίζουν να κλείνουν λόγω έλλειψης κρατουμένων 
    Πολύ καιρό πριν, η κυβέρνηση της χώρας έκανε σημαντικά βήματα για να μειώσει το έγκλημα και τα αποτελέσματα είναι φανταστικά. Από το 2009, έχουν κλείσει 19 φυλακές γιατί δεν υπήρχαν φυλακισμένοι.  Σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές, το μέσο ποσοστό φυλάκισης στην Ολλανδία είναι περίπου 163 άτομα ανά 100.000 ανθρώπους. Είναι λιγότερο από το μισό που υπάρχει στη Βραζιλία.
#7 Στην Ολλανδία υπάρχουν οικολογικοί αγωγοί – διαβάσεις άγριων ζώων για τα πλάσματα του δάσους
    Ένα άλλο κύριο έργο της Ολλανδικής κυβέρνησης είναι η προστασία της άγριας ζωής. Ως εκ τούτου, κατασκευάστηκαν πολλές διαβάσεις ζώων ώστε να διασχίζουν το δρόμο με ασφάλεια από το ένα μέρος του δάσους στο άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου