Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

Διάσημοι απόφοιτοι τραγουδούν για το ιστορικό 5ο Γυμνάσιο!



Διάσημοι απόφοιτοι τραγουδούν για το ιστορικό 5ο Γυμνάσιο!
    Είναι ένα από τα πιο ιστορικά σχολεία της πόλης. Στα θρανία του ιστορικού Ε’ Γυμνάσιου Αρρένων Θεσσαλονίκης, φοίτησαν επώνυμοι συμπολίτες μας όπως οι Διονύσης Σαββόπουλος, Γιώργος Χατζηνάσιος, Αλκης Στέας, Σωτήρης Κούβελας, Σπύρος Βούγιας και χιλιάδες άλλοι που έχουν διαγράψει λαμπρή σταδιοδρομία στην πολιτική, επιστημονική, καλλιτεχνική και κοινωνική ζωή του τόπου.
    Τα εγκαίνια του νέου κτιρίου του 5ου Γυμνασίου – Λυκείου έγιναν στις 5 Σεπτεμβρίου 2016.
    Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, κ.Παππάς, δήλωσε τοτε «την αποφασιστικότητα του Δήμου να προχωρήσει στη μελέτη ενίσχυσης του φέροντος οργανισμού του γνωστού διατηρητέου κτιρίου». Στο νέο κτίριο εγκαταστάθηκε το 5ο Γυμνάσιο αλλά
εκκρεμεί η στέγαση του Λυκείου που τώρα στεγάζεται σε προκατασκευασμένες αίθουσες δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής.  Το  διατηρητέο κτίριο περιμένει τις εξελίξεις για την αποκατάστασή του για να δεχθεί ξανά στις αίθουσές του τους μαθητές του Πέμπτου Λυκείου.    Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Παππά κατά την διάρκεια των εγκαινίων του νέου κτιρίου: «Για την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου που αφορά το Ε΄ Γυμνάσιο εκκρεμεί η στατική μελέτη του κυρίως διδακτηρίου. Ο Δήμος, παρά τα πενιχρά του έσοδα, έχει έτοιμη τη διαδικασία για την προκήρυξη της μελέτης, που προβλέπεται να κοστίσει γύρω τις 300.000€. Πρέπει να γίνει αυτή η μελετητική προσέγγιση, ώστε να μπορέσουμε να δούμε ποια χρηματοδότηση θα βρούμε για την ανακατασκευή και αναστύλωση του διατηρητέου κτιρίου, αφού υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα σχετικά με το νέο νόμο περί Δημοσίων Συμβάσεων».
    Να σημειώσουμε ότι η τροποποίηση της υπ’ αρ. 892/2016 Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου για τον τρόπο ανάθεσης της “μελέτης αποκατάστασης διατηρητέου σχολείου (Κριεζώτου)”, λόγω της εφαρμογής του νέου νομοθετικού πλαισίου για τις δημόσιες συμβάσεις (Ν. 4412/2016) είναι ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν στην 23η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (31/10/2016)

    Αναγνωρίζοντας την οικονομική δυσχέρεια των καιρών, ο Σύλλογος αποφοίτων και φίλων του 5ου γυμνασίου-λυκείου της Θεσσαλονίκης αποφάσισε να δράσει και να μη μείνει απλός θεατής των καθυστερήσεων. Φέτος που γιορτάζει τα ογδόντα χρόνια από την ίδρυση του ιστορικού δημόσιου σχολείου, οργανώνει μια συναυλία, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την αποκατάσταση του διατηρητέου κτηρίου της Κριεζώτου 2.
    Το ραντεβού είναι στην κεντρική αίθουσα ”Φίλων Μουσικής” του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 20 Νοεμβρίου στις 7:00 μμ.
    Στο μουσικό αυτό ταξίδι καπετάνιοι θα είναι οι παλιοί συμμαθητές Διονύσης Σαββόπουλος, Γιώργος Χατζηνάσιος, Μανώλης Φάμελλος, Εύη Σιαμαντά. Μαζί τους η Νίκη Μπραβάκη, η μαθήτρια της Γ’ λυκείου, του σχολείου, που κέρδισε πρώτο πανελλήνιο μουσικό βραβείο. Θα συμμετάσχει επίσης το μουσικό σχήμα ‘’The Fifths’’, που δημιουργήθηκε ειδικά γι’ αυτήν την εκδήλωση και αποτελείται από καταξιωμένους μουσικούς, όλοι συμμαθητές στα θρανία του Πέμπτου. Στην θέση, και όχι μόνο, του αείμνηστου μαθητή, Άλκη Στέα, ο Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος, σε κείμενα δικά του, ειδικά γραμμένα γι’ αυτήν την εκδήλωση.
    Η ανακοίνωση των συμμαθητών για την εκδήλωση είναι συγκινητική:
    Οι παλιοί συμμαθητές μας δεν είναι μόνο τα πρόσωπα, είναι ένα σωρό άλλα πράγματα, που σημάδεψαν την πιο τρυφερή ηλικία μας. Είναι η φιλία, ο έρωτας, τα όνειρα. Είναι οι έξοδοι του Σαββάτου και τα πρώτα ξενύχτια, είναι η αμφισβήτηση σε καθετί δεδομένο. Είναι το κουτί με τις παλιές φωτογραφίες, που δεν θέλεις να το ανοίξεις, μη τυχόν και γίνουν σκόνη όλα αυτά τα πολύτιμα που’χεις μέσα.”
*Κυριακή 20 Νοεμβρίου, Μέγαρο Μουσικής, Τιμές εισιτηρίων 5,10,15,20,25 ευρώ. Προπώληση ΜΜΘ, βιβλιοπωλεία ΙΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου