Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016

Η 28η Οκτωβρίου όπως θα την “μετέδιδαν” οι οπαδοί της “γερμανικής πολιτικής ορθότητας”



militaire.gr
    Ο Σαράντος Θεοδωρόπουλος δικηγόρος και γνωστός για τις ιδιαίτερες γνώσεις που έχει για το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου, έγραψε με πολύ μεγάλη δόση πικρού χιούμορ, την ιστορία της 28ης Οκτωβρίου, όπως πιθανότατα να την μετέδιδαν ορισμένοι τηλεοπτικοί τελάληδες. Είναι όπως γράφει η… political correct αποτίμηση της 28ης Οκτωβρίου. Όπως θα την έγραφε ο Αδόλφος Μερκελίδης, ο φανταστικός συντάκτης που “υπογράφει” το κείμενο:
28η Οκτωβρίου μια εθνικολαϊκή αυταπάτη
    Εορτάζουμε και σήμερα την “εθνική επέτειο” της 28ης Οκτωβρίου. Είναι όμως , πράγματι, μια εθνική επέτειος η 28η Οκτωβρίου ή όχι
    Προ του Ελληνοϊταλικού Πολέμου , η ελλάς εστέναζε υπό την καταπίεση του αυταρχικού καθεστώτος της 4ης Αυγούστου .
    Η πολιτική του καθεστώτος της 4ης Αυγούστου καίτοι βασιζόταν σε ορθές αρχές διέλυσε την Ελληνική Οικονομία , δημιουργωντας ελλείμματα , θέτοντας σε κίνδυνο την εύθραυστη Ευρωπαϊκή σταθερότητα .
Δυνάμεις διαπνεόμενες από της αρχές της real politik που έτρεφαν το μέγιστο σεβασμό για την Ελλάδα , την κοιτίδα του ευρωπαϊκού πνεύματος, πλην όμως όχι και για τους αναξίους κληρονόμους του πολιτισμού τούτου, αποφασίζουν να ασκήσουν διπλωματικές πιέσεις που στοχεύουν στην απελευθέρωση του Ελληνικού Λαού και στη μείωση των Ελλειμμάτων .
    Στην προσπάθεια αυτή προβαίνουν σε ειρηνικά αντίμετρα κατά του φασιστικού καθεστώτος , βυθίζοντας την 15η Αυγούστου 1940 το Εύδρομο « ΕΛΛΗ» .
    Το λαομίσητο καθεστώς δεν υποχωρεί . Έτσι το εσπέρας της 27ης Οκτωβρίου 1940 , ο Ιταλός Πρέσβυς γνωστοποιεί στον Ιωάννη Μεταξά ρηματική διακοίνωση σύμφωνα με την οποία ιταλικές δυνάμεις θα πραγματοποιούσαν ειρηνική διέλευση μέσω του Ελληνικού Εδάφους , προς διαφύλαξη της σταθερότητος .
    Ο Ιωάννης Μεταξάς , κατώτερος των περιστάσεων, υποκύπτοντας στο πολιτικό κόστος που εκφραζόταν από το εθνικολαϊκιστικό ΟΧΙ των μαζών των απαιδεύτων βλαχομπαρόκ Ελληναράδων, αρνείται οδηγώντας την Ελλάδα σε ένα πόλεμο ο οποίος διαλύει τον παραγωγικό ιστό και καταστρέφει την Εθνική Οικονομία .     Κατά τη διάρκεια του πολέμου , οι φασιστικές δυνάμεις , με ηγέτες εγκληματίες πολέμου όπως ο Χαράλαμπος Κατσιμήτρος , χρησιμοποιώντας απαράδεκτες και απάνθρωπες μεθόδους ( Ιαχή ΑΕΡΑ , χρήση λόγχης κ.λπ. ) αναγκάζουν προσωρινώς σε τακτική αναδίπλωση τις, αρνούμενες να παρασυρθούν σε κλιμάκωση της συρράξεως , Ιταλικές δυνάμεις , οι οποίες απαγκιστρώνονται από το Αργυρόκαστρο , το Τεπελένι και τους Αγίους Σαράντα , της ελεγχόμενης τότε από την Ιταλία Αλβανικής επικράτειας . Η ιμπεριαλιστική εισβολή της Ελλάδος εντός του Αλβανικού Εδάφους , αναγκάζει την Γερμανία , υπό την κυβέρνηση του καγκελαρίου Αδόλφου Χίτλερ να επέμβει .
    Οι Γερμανικές δυνάμεις εκεμεταλλεύονται διπλωματικώς την ασαφή ουδετερότητα ομόρων προς την Ελλάδα Κρατών και πραγματοποιούν τακτική υπερκέραση της Γραμμής οχυρών Μεταξά ( Ρούπελ , κλ.π. ) , τα οποία και καταλαμβάνουν μετά από ασήμαντες αψιμαχίες . Το μέτωπο των δυνάμεων της αποσταθεροποίησης καταρρέει και τα ιμπεριαλιστικά ελληνικά στρατεύματα , αποχωρούν ταπεινωμένα από τα αλβανικά εδάφη .
    Εν τω μεταξύ ο τύραννος Ιωάννης Μεταξάς έχει πεθάνει και την πρωθυπουργία της Ελλάδος έχει αναλάβει πραξικοπηματικώς ο Αλέξανδρος Κορυζής .
    Στις 27 Απριλίου 1941 , γερμανικά στρατεύματα απελευθερώνουν την Αθήνα . Οι κάτοικοι των Αθηνών φοβούμενοι προβοκάτσια του καταρρέοντος καθεστώτος δεν υποδέχονται τους ελευθερωτές όπως αρμόζει .
    Την λαϊκή βούληση διερμηνεύει ο γενναίος στρατιώτης και διορατικός πολιτικός Γεώργιος Τσολάκογλου , ο οποίος συνάπτει συνθήκη ειρήνης με τις δυνάμεις της προόδου .
    Ο Γεώργιος Τσολάκογλου , αναλαμβάνει την πρωθυπουργία και παραμένει πρωθυπουργός της Ελλάδος έως την 2 Δεκεμβρίου 1942 , οπότε επέλεξε να ιδιωτεύσει αρνούμενος να παρασχει διακρατικό δάνειο στην Γερμανική κυβέρνηση και όντας υπαίτιος , λόγω της αναποφασιστικότητάς του στην επιβολή διαρθρωτικών αλλαγών , για την αποτροπή της καταρρεύσεως της Ελληνικής Οικονομίας . Τον διεδέχθη ο διαπρεπής καθηγητής ιατρικής Κωνσταντίνος Λογοθετόπουλος , ο οποίος παρέδωσε τον Απρίλιο του 1943 την πρωθυπουργία στον δικηγόρο και Μακεδονομάχο Ιωάννη Ράλλη .
    Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας της Ελλάδος με τη Γερμανία , τρομοκρατικές εθνικιστικές συμμορίες , ακροδεξιές ή ακροαριστερές ( ΕΛΑΣ , ΕΔΕΣ κ.λπ. ) , παρενοχλούσαν την σταθερότητα με αντικοινωνικές πράξεις που έθεταν σε κίνδυνο την πρόοδο και την Εθνηική Οικονομία ( ανατίναξη σιδηροδρομικής γέφυρας Γοργοποτάμου κ.λπ. ) . Η επικράτηση των τρομοκρατικών συμμοριών σε μικρής κλίμακος και άνευ τακτικής σπουδαιότητος αψιμαχίες , ώθησε πολλούς Έλληνες να παρασύρονται από τις εύκολες και χωρίς προτάσεις υποσχέσεις της παράνομης οργανώσεως ΕΑΜ και περιφρονώντας τη νομιμοφροσύνη .Από την ανεύθυνη αυτή προπαγάνδα αρκετοί νέοι παρασύρονται , με χαρακτηριστικό παράδειγμα τους Λάκη Σάντα και Μανόλη Γλέζο οι οποίοι τη νύκτα της 30/05/1941 υπεξαιρούν την γερμανική σημαία από το βράχο της ακροπόλεως .
    Οι γερμανικές δυνάμεις για να διατηρήσουν την τάξη προέβαιναν σε εντατική αστυνόμευση της υπαίθρου και των αστικών κέντρων τιμωρώντας με τη διαδικασία των αντιποίνων τους συνεργάτες των τρομοκρατών στο Δίστομο , στα Καλάβρυτα και αλλαχού .
    Ο Ιωάννης Ράλλης , ιστάμενος εις το ύψος των περιστάσεων αναμόρφωσε τις δυνάμεις τάξεως , μη δεχόμενος την εθνική ταπείνωση η ξένη δύναμις να επεμβαίνει στην αστυνόμευση της Ελληνικής Επικράτειας , γεγονός που συνιστούσε απώλεια της κυριαρχίας της Ελλάδος , και ίδρυσε τα τάγματα ασφαλείας υπαίθρου , κατά τις παραδόσεις των ευζωνικών ταγμάτων των Βαλκανικών πολέμων . Η δράσις των ταγμάτων ασφαλείας , αν και σκληρή , υπήρξε λίαν επιτυχής και απολύτως δικαία , κατόρθωσε δε να περιορίσει σε σημαντικό μέρος ( κάτω του 50% της υπαίθρου ) , τον έλεγχο της χώρας από τις τρομοκρατικές δυνάμεις με έδρα τον ορεινό όγκο των υψιπέδων της Ευρυτανίας .
    Και εάν ακόμη ο πολιτικός ρεαλισμός επέβαλε τη συνθηκολόγηση των αγνών αυτών Ελλήνων πατριωτών με τις ΗΠΑ και τη Βρεταννία μετά την απεέυθέρωση της Ελλάδος, η πράξη αυτή πρέπει να αντιμετωπίζεται με κατανόηση διότι αποσκοπούσε στην αποτροπή του κομμουνιστικού κινδύνου και μόνο.
    Μάλιστα, μετ΄ου πολύ οι πατριώτες τούτοι χρησιμοποίησαν τους ηρωικούς ευζώνους μαζί με τους Γκούρκας των αποικιακών αγγλικών στρατευμάτων για να καταστείλουν την ανταρσία του Δεκεμβρίου του 1944
    Αποτιμώντας οικονομικά την περίοδο μπορούμε να πούμε ότι η περίοδος 1941-1944 υπήρξε αρίστη .
         Α) Διελύθη η κοστοβόρα και μη ποιοτική ελληνική μικροπαραγωγή. Άφθονα ποιοτικά , και φθηνότερα των ελληνικών , γερμανικά προϊόντα κατέκλυσαν την ελληνική αγορά.
        Β) Έλληνες αγαπώντες την εργασία βρήκαν την ιστορική ευκαιρία να μεταναστεύσουν σε μεγάλες ευρωπαϊκές βιομηχανικές δυνάμεις μες το κοινό μας ευρωπαϊκό σπίτι , να ανεύρουν αξιόλογη και προσοδοφόρα εργασία και να προοδεύσουν.
        Γ) Οι Ελληνικές Τράπεζες είχαν την ιστορική ευκαιρία να συνεργασθούν με γερμανικά τραπεζοβιομηχανικά μεγαθήρια.
        Δ) Τονώθηκε η επιχειρηματικότητα , αφού κεφαλαιούχοι εμπορεύονταν γεωργικά αγαθά τα οποία αγόραζαν από τους γεωργοκτηνοτρόφους , και μεταπωλούσαν αντί χρυσών λιρών στους κατοίκους των αστικών κέντρων .
        Ε ) Αναπτύχθηκε η δημόσια υγεία . Το επισιστιστικό πρόβλημα της Ελλάδος ελύθη με την επιβολή δελτίου τροφίμων και ισοζυγισμένου σιτηρεσίου. Χαρακτηριστικό είναι ότι κατά την περίοδο της Ελληνογερμανικής συνεργασίας 1941 – 1944 δεν αναφέρονται καταγεγραμμένες καρδιοπάθειες , καρκινικές νόσοι ενώ ασφαλές πηγές υπολογίζουν ότι από χοληστερίνη υπέφερε αριθμός κάτω του 1% του πληθυσμού
Κων/νος Αδόλφου Μερκελίδης
Δρ Πολιτικού Ρεαλισμού
και για την Αντιγραφή Σαράντος Θεοδωρόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου