Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

Το εθνικό χρέος για τους άταφους ήρωες του 1940



Το εθνικό χρέος για τους άταφους ήρωες του 1940
    - Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι, Φίλες και Φίλοι της Ένωσής μας,
    - Σας κοινοποιούμε συνημμένα την ανακοίνωση-πρόσκληση της Ένωσης Τέκνων, Συγγενών Πεσόντων του Έπους 1940/41. η οποία αφορά στην εκδήλωση μνήμης, την Τετάρτη, 26 Οκτ 2016, 18.30Ω, "για τους 7976 πεσόντες - ήρωες κατά το Έπος 1940-41, που παραμένουν άταφοι ή προσωρινά θαμμένοι στα πεδία των μαχών της Βορείου Ηπείρου". (Υπόψη ότι το ζήτημα των άταφων νεκρών του Έπους 1940/41 τέθηκε και από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κατά την πρόσφατη συνάντηση με τον Πρόεδρο του Αλβανικού Κοινοβουλίου!)
    - Όπως και στην ανακοίνωση αναγράφεται, κατά την εκδήλωση αυτή, θα γίνει  παρουσίαση του βιβλίου του συμπολίτη μας τ. Υπουργού και Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Γεωργίου Σούρλα με τίτλο "Το εθνικό χρέος για τους άταφους ήρωες του 1940" με ομιλητές τον Αντιστράτηγο ε.α. Παναγιώτη Κωνσταντόπουλο και το Συγγραφέα. Επίσης, θα ακολουθήσει αφιέρωμα στην τραγουδίστρια της Νίκης Σοφία Βέμπο. Τέλος -και το ιδιαίτερα συγκινητικό- θα τιμηθούν επιζώντες μαχητές και συγγενείς πεσόντων του Έπους 1940.
    - Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Συμβουλίου μας, θα είμαστε -συν Θεώ- παρόντες!
    - Προσδοκούμε ότι όλοι και όλες, εάν δεν έχετε κώλυμα, θα είσθε εκεί! Όπως ενεργείτε πάντα σε ανάλογες εκδηλώσεις!
    - Ειδικά όμως για τη Βόρεια Ήπειρο, σας υπενθυμίζουμε ότι το Παράρτημά μας έχει και πρόσθετο λόγο μεγάλης συμμετοχής, αφού (με τη δική σας συνδρομή) έχει πραγματοποιήσει (προς τη Βόρεια Ήπειρο, Β.Η.):
      α. Το 2007 (από 19 έως και 21 Οκτ, με 2 διανυκτερεύσεις εντός Β.Η.): προσκύνημα στα στρατ. νεκροταφεία (Βουλιαράτες και Κλεισούρας, που τότε είχε αρχίσει να δημιουργείται),  περιηγήσεις στο Αργυρόκαστρο, Αγίους Σαράντα, Τεπελένι, Πρεμετή, Δερβιτσιάνη, Τεριαχάτες, Βουθρωτό. Μάλιστα, ήταν και η πρώτη φορά που Παράρτημα της ΕΑΑΣ πραγματοποιούσε (με απευθείας μίσθωση λεωφορείου και μόνον με δική μας προεργασία/οργάνωση), παρόμοια επίσκεψη.
      β. Το 2011 (από 17, έως και 19 Σεπ, πάλι με 2 διανυκτερεύσεις εντός Β.Η.), πάλι με μίσθωση λεωφορείου και μόνον δική μας μέριμνα : Προσκύνημα στο Ύψωμα 731, στα Στρατιωτ. Νεκροταφεία Βουλιαράτες και Κλεισούρας (οργανωμένο, πλέον), Αργυρόκαστρο, Δερβιτσιάνη κλπ. Το "Οδοιπορικό προς το Ύψωμα 731", βρήκε πολύ σύντομα ανταπόκριση και σε άλλα Παραρτήματα της ΕΑΑΣ (Ξάνθης, Λάρισας, Ημαθίας, Κοζάνης κ.α.), που πραγματοποίησαν και πραγματοποιούν αντίστοιχες κινήσεις.
      γ. Το 2014 (Στις 12 και 13 Σεπ, με 1 διανυκτέρευση στη Δερβιτσιάνη), κίνηση με τα 2 ΙΧΕ του Προέδρου (μετά συζύγου) και της τότε Γραμματέα Ανχη (ΥΝ) ε.α. Γεωργίας Μπίτση (με τα παιδιά της), για την παράδοση βιβλίων και γραφικής ύλης, στη νεολαία της Δερβιτσιάνης.
      Ένωση Αποστράτων Αξκών Στρατού (ΕΑΑΣ)/Παρ. Ν.Μαγνησίας, για το Τ.Σ., ο Πρόεδρος,
      Αθανάσιος Κ.Γκουζής, Υποστράτηγος ε.α., 6944815236, *7815236


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου