Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Στις 15 Νοεμβρίου στο Τaxisnet τα νέα τέλη κυκλοφορίας



Στις 15 Νοεμβρίου στο Τaxisnet τα νέα τέλη κυκλοφορίας
    Τα τέλη κυκλοφορίας που θα κληθούν πληρώσουν οι πολίτες μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου αναμένεται να ανακοινωθούν περί τις 15 Νοεμβρίου.
    Σύμφωνα με το βασικό σενάριο που επεξεργάζονται τα στελέχη του υπουργείου, θα επιβαρύνει όσους προέβησαν σε αγορά καινούργιου Ι.Χ. την τελευταία πενταετία, καθώς τα τέλη που θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες τους θα αυξηθούν σημαντικά, ενώ αντίθετα θα υπάρξουν μειώσεις στα τέλη των Ι.Χ. που κυκλοφορούν πάνω από δέκα χρόνια.
    Επιπλέον μειώσεις από 5% έως και 10% προβλέπονται για τα αυτοκίνητα που έχουν ταξινομηθεί πριν από το 2005, ενώ γι’ αυτά που κυκλοφορούν πριν από το 2000 οι μειώσεις θα ξεκινούν από 10% και μπορεί να φτάνουν έως και 40%.
    Για να αντισταθμιστούν πάντως οι απώλειες που θα έχουν στα ταμεία τους οι εφορίες, το υπουργείο Οικονομικών θα επιβάλει αυξημένα τέλη κυκλοφορίας στα Ι.Χ. που κυκλοφόρησαν από το 2007 έως το 2010, καθώς αυτά αναμένεται να υπολογιστούν με βάση τους ρύπους που εκπέμπουν.
    Ταυτόχρονα, πρόσθετα έσοδα θα προκύψουν και από την επιβολή τελών κυκλοφορίας για πρώτη φορά στα Ι.Χ. που εκπέμπουν ρύπους από 80 έως και 90 γραμμάρια, ενώ θα αναπροσαρμοστούν και τα τέλη που επιβάλλονται στα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου