Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Γενική στρατιωτική επίθεση του συριακού στρατού στο Xαλέπι. Άμεση σύγκλιση του ΟΗΕ από Γαλλία, Βρετανία και ΗΠΑ



Γενική στρατιωτική επίθεση του συριακού στρατού στο Xαλέπι. Άμεση σύγκλιση του ΟΗΕ από Γαλλία, Βρετανία και ΗΠΑ
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
    Ο συριακός στρατός, οι Ιρανοί και η Χεζμπολάχ μαζί με τις ρωσικές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει μαζική επίθεση  στο Χαλέπι, με σκοπό να  κατανικήσουν  και να εκδιώξουν τους τζιχαντιστές από την πόλη αυτή το ταχύτερο δυνατό , αναφέρει ο διεθνής τύπος.
    Την ίδια ακριβώς χρονική στιγμή  Βρετανία,  Γαλλία και οι Ηνωμένες Πολιτείες ζήτησαν σήμερα την  έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, για την κατάσταση στο Χαλέπι, αναφέρουν έγκυροι  διπλωμάτες.
    Πρόκειται για ένα σενάριο της δύσης και του ΝΑΤΟ, το οποίο προσομοιάζει με  την περίπτωση του Σεράγεβο, όταν μαζικά τότε ο σερβικός στρατός  επιτέθηκε από 4 σημεία για να καταλάβει την πόλη και θα το επιτύγχανε .
    Αλλά το  ΝΑΤΟ μετά από έγκριση του ΟΗΕ στο «άψε  σβήσε», με την χρήση μεγάλου αριθμού αεροσκαφών κτύπησε τις σερβικές δυνάμεις αναγκάζοντας τες να υποχωρήσουν από την πόλη .
    Τώρα οι ίδιες χώρες αυτές επιχειρούν να πράξουν ακριβώς το ίδιο πράγμα προκαλώντας ευθέως την Ρωσία , με το πρόσχημα των μαζικών βομβαρδισμών εναντίον αμάχων, ενώ στην ουσία θέλουν να «σώσουν» τον ISIS.  
    Η σημερινή μεγάλη επίθεση ξεκίνησε από τρεις κατευθύνσεις και περιλαμβάνει το σύνολο των τεθωρακισμένων και μηχανοκίνητων δυνάμεων του συριακού ,  ρωσικού και ιρανικού στρατού  που έχουν «απλωθεί» στο έδαφος.
    Οι χθεσινοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί  συνεχίστηκαν και το  Σάββατο αλλά και σήμερα  για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, στην πόλη του Χαλεπίου που ευρίσκεται υπό τον έλεγχο των ισλαμιστών ανταρτών.
    Πρόκειται για το αποκορύφωμα των επιχειρήσεων των τελευταίων 48 ωρών στον απόηχο της αποτυχημένης κατάπαυσης του πυρός.
    Οι συριακές , ιρανικές , και ιρανικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει τους ισλαμιστές και επίκειται μαζική σφαγή από δεκάδες οπλικά συστήματα που έχουν συγκεντρωθεί, μαζί  με την βοήθεια της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας.
    Ενδεικτικό της σημασίας που δίνει η Δαμασκός στην επίθεση είναι άμεση εμπλοκή των επίλεκτων  102 και 106  τεθωρακισμένων ταξιαρχών της συριακής προεδρικής φρουράς , με  συνολικό αριθμό των δυνάμεων τους να ανέρχεται στους 25. 000 άνδρες, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα .
     «Αυτές οι κινήσεις είναι μόνο η αρχή μιας σειράς συντονισμένων επιθέσεων οι οποίες θα καθορίσουν  την έκβαση αυτής της σύγκρουσης», δήλωσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ Σ.Λαβρόφ.
    Η διπλωματία καθώς διαφαίνεται «έφυγε» από το προσκήνιο και τώρα ξαναμιλούν και πάλι  τα όπλα, έχοντας ως στόχο πρώτα την εξολόθρευση των δυνάμεων του ISIS και την κατάληψη του Χαλεπίου, και μετά τις οποιαδήποτε διπλωματικές συζητήσεις .
     «Αυτό που μπορούμε να πούμε μετά βεβαιότητας  είναι ότι  οι ΗΠΑ βοηθούν άμεσα τις τρομοκρατικές μονάδες, με τις «δυσδιάκριτες» σχέσεις τους  και τον συνεχή εξοπλισμό των  «μετριοπαθών ανταρτών » που συνδέονται με τον ISIS , αναμένοντας πάντα τον τρόπο με το οποίο θα  «απαντήσουν»  Συρία και  Ρωσία», δήλωσε ρωσική στρατιωτική πηγή.
    Οι εξελίξεις αυτήν την δεδομένη χρονική στιγμή στο συριακό μέτωπο «κρέμονται στην κυριολεξία σε μια κλωστή» , και οποιαδήποτε αμερικανική ή νατοϊκή ενδεχομένως εμπλοκή θα μετατραπεί σε γενικευμένη σύγκρουση.
    Οι Αμερικανοί θέλουν  να έχουν λόγο για τα  τεκταινόμενα στην Συρία ως  «αυτόκλητοι σωτήρες» , αλλά το μόνο που θα καταφέρουν είναι να διευρύνουν ακόμη περισσότερο το χάος που ίδιοι δημιούργησαν πριν μερικά χρόνια πυροδοτώντας μια εμφύλια διαμάχη που κρατάει τόσα χρόνια. Εάν όμως οι ΗΠΑ ηττηθούν στην Συρία, τότε σίγουρα  όλος ο κόσμος θα αλλάξει μια για πάντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου