Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Η IAAF αφαίρεσε δύο μετάλλια της Δεβετζή -Ακύρωσε τα αποτελέσματά της από Παγκόσμιο και Ολυμπιακούς.



Η IAAF αφαίρεσε δύο μετάλλια της Δεβετζή -Ακύρωσε τα αποτελέσματά της από Παγκόσμιο και Ολυμπιακούς.
Τι γίνεται τώρα?
Θα γυρίσει πίσω, εκτός από τα μετάλια, και τα πρίμ κτλ κτλ που πήρε ???????????
Έχω όμως και μία απορία.
Πόσοι Ολυμπιονίκες μας, έχουν μείνει, μετά τα διαδοχικά κρούσματα?
    Η Χρυσοπηγή Δεβετζή χάνει τα δύο μετάλλια που κατέκτησε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2007 και τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2008, καθώς ήδη η διεθνής ομοσπονδία στίβου ακύρωσε τα αποτελέσματά της στους εν λόγω αγώνες, εξαιτίας παραβίασης των κανονισμών περί ντόπινγκ.
    Η τριπλουνίστρια- που πλέον έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση- είχε βρεθεί θετική σε επανεξέταση του δείγματος που είχε δώσει μετά από τον τελικό στο Παγκόσμιο του 2007, όπως έγινε γνωστό τον περασμένο Νοέμβριο. Επιπλέον όμως, πριν από μερικά 24ωρα έγινε γνωστό ότι βρέθηκε θετική και σε επανεξέταση του δείγματός της από τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2008.
    Τώρα, έγινε γνωστή και η απόφαση της IAAF. Η διεθνής ομοσπονδία στίβου, στη λίστα με τους τιμωρημένους αθλητές, την οποία φιλοξενεί στην ιστοσελίδα της, πρόσθεσε και την Χρυσοπηγή Δεβετζή, στην ανανέωση που έκανε στις 27 Σεπτεμβρίου.
    Οπως αναφέρεται στην εν λόγω λίστα, η Ελληνίδα άλτρια βρέθηκε θετική στην απαγορευμένη ουσία στανοζολόλη στις 31 Αυγούστου 2007 και της επιβάλλεται τετραετής αποκλεισμός, έως τις 10 Νοεμβρίου του 2019.  
    Κι αν αυτό έχει μικρή σημασία, καθώς εδώ και χρόνια η Δεβετζή δεν αγωνίζεται, η IAAF ακυρώνει, όπως αναμενόταν και τα αποτελέσματά της για περίοδο δύο ετών, από τις 31 Αυγούστου του 2007, έως τις 30 Αυγούστου του 2009. Διάστημα στο οποίο η Δεβετζή κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα και τους Ολυμπιακούς αγώνες.
    Ηδη η IAAF στην ιστοσελίδα της έχει ανανεώσει τα αποτελέσματα από τον τελικό του τριπλούν στις συγκεκριμένες διοργανώσεις, με την Δεβετζή να είναι ακυρωμένη.
    Αξίζει να σημειωθεί ότι η εν λόγω απόφαση αφορά το γεγονός ότι βρέθηκε θετικό το δείγμα της Δεβετζή από την Οσάκα στον επανέλεγχο, ενώ δεν έχει βγει ακόμη η απόφαση για το θετικό δείγμα- πάλι σε επανέλεγχο- από τους Ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου, αλλά βέβαια το... κακό ήδη έχει γίνει, καθώς ακυρώνονται τα αποτελέσματά της έως και το καλοκαίρι του 2009. Τυπικά, τη δικαιοδοσία για την αφαίρεση του μεταλλίου των Ολυμπιακών αγώνων έχει η ΔΟΕ- η IAAF ακυρώνει όμως τα αποτελέσματα.

    Υπενθυμίζεται ότι το 2009 η Δεβετζή είχε τιμωρηθεί με διετή αποκλεισμό, επειδή είχε αποτύχει να δώσει δείγμα σε αιφνίδιο έλεγχο αντιντόπινγκ.  ( Στο δρόμο του Κεντέρη και της Θάνου )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου