Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Στην Αθήνα ο υπουργός ενέργειας του Ισραήλ για τη συνεργασία με την Ελλάδα!!



Στην Αθήνα ο υπουργός ενέργειας του Ισραήλ για τη συνεργασία με την Ελλάδα!!
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
    Ο υπουργός Εθνικών Υποδομών, Ενέργειας και Υδάτων του Ισραήλ, δρ. Yuval Steinitz, θα επισκεφθεί την Αθήνα την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου, για να έχει «συνομιλίες σε υψηλό επίπεδο με στόχο την περαιτέρω προώθηση της ενεργειακής συνεργασίας με την Ελλάδα και την Κύπρο».
    Ο δρ. Steinitz θα πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις με τον Έλληνα υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη και τον Κύπριο υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργο Λακκοτρύπη, καθώς και τριμερή συνάντηση με τους δύο ομολόγους του. Οι συνομιλίες φέρονται να επικεντρώνονται στη συνεργασία του Ισραήλ με την Ελλάδα και την Κύπρο στους τομείς του φυσικού αερίου, της ηλεκτρικής ενέργειας και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τόσο σε διμερές όσο και σε τριμερές επίπεδο.
    Ο Ισραηλινός υπουργός Ενέργειας θα απευθύνει επίσης ομιλία στο 2ο Συνέδριο Global Oil & Gas South East Europe and Mediterranean Exhibition, που πραγματοποιείται στην Αθήνα.
    Στο παρελθόν, ο δρ. Steinitz έχει διατελέσει υπουργός Οικονομικών και υπουργός Στρατηγικών Υποθέσεων και Πληροφόρησης.
    Η επίσκεψή του πραγματοποιείται στο πλαίσιο διευρυμένων διαβουλεύσεων και συνεργασίας σε θέματα ενέργειας μεταξύ Ισραήλ-Ελλάδας- Κύπρου.
    Οι ηγέτες των τριών κρατών, και συγκεκριμένα οι πρωθυπουργοί Μπενιαμίν Νετανιάχου και Αλέξης Τσίπρας, μαζί με τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη, συμφώνησαν να επεκτείνουν την ενεργειακή συνεργασία των χωρών τους στην τριμερή σύνοδο κορυφής που έλαβε χώρα στη Λευκωσία, τον Ιανουάριο.
    Ακολούθησε συνάντηση σε επίπεδο Γενικών Γραμματέων υπευθύνων για θέματα ενέργειας τον Απρίλιο, στην Ιερουσαλήμ. Νέα συνάντηση των Γενικών Γραμματέων θα λάβει χώρα στην Αθήνα, στις 26 Οκτωβρίου.
    Τον Αύγουστο, η διεθνής εταιρεία ενέργειας «Energean Oil & Gas» με έδρα την Ελλάδα, υπέγραψε συμφωνία για την αγορά του 100% των μετοχών των κοιτασμάτων φυσικού αερίου «Karish» και «Tanin» του Ισραήλ από τις εταιρείες «Delek Drilling» και «Avner,» οι οποίες αποτελούν μέρος της ολοκληρωμένης εταιρείας ενέργειας του Ισραήλ.
    Η εκτιμώμενη αξία της συμφωνίας φτάνει τα 148 εκατ. δολάρια, και αντικατοπτρίζει την επιστροφή της επένδυσης της «Delek Drilling» και της «Avner» και τα μελλοντικά δικαιώματα από τις αναμενόμενες πωλήσεις αερίου και των συμπυκνωμάτων από τα κοιτάσματα.
    Την περασμένη εβδομάδα, αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Πράσινης Ενέργειας του Ισραήλ με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα της οργάνωσης Eitan Parnass επισκέφθηκε την Αθήνα για να συζητήσει τις προοπτικές συνεργασίας με κυβερνητικούς αξιωματούχους της Ελλάδας, καθώς και οργανώσεις και επιχειρήσεις που ασχολούνται με την πράσινη ανάπτυξη και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η επίσκεψη διοργανώθηκε από την Πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου