Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Απύθμενο θράσος από τον Πρόεδρο των Σκοπίων: «Είμαι Μακεδόνας και μιλώ από την έδρα στη μακεδονική γλώσσα»



Απύθμενο θράσος από τον Πρόεδρο των Σκοπίων: «Είμαι Μακεδόνας και μιλώ από την έδρα στη μακεδονική γλώσσα»
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
    Ο πρόεδρος του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων, κατά την ομιλία του στην 71η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, έδωσε ιδιαίτερο βάροςστην εθνική ταυτότητα του «Ψευδομακεδόνα» και ονόμασε τη σλαβική γλώσσα των Σκοπίων ως «μακεδονική», σε μια προσπάθεια να της προσδώσει ψευδή εθνική υπόσταση.
    Συγκεκριμένα τόνισε:«Το ζήτημα της ονομασίας δεν πρέπει να αποτελεί εμπόδιο για την υλοποίηση της μέγιστης δυνατής συνεργασία σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Αλλά έχουμε χάσει ένα σημαντικό χρονικό διάστημα».
    Καλωσόρισε τα μέτρα εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών (Ελλάδας- Σκοπίων) και κάλεσε τις δύο ηγεσίες να φέρουν ένα νέο περιεχόμενο.
     «Από τη στιγμή που γίνονται συζητήσεις, γρήγορα θα δημιουργήσουμε ένα θετικό περιβάλλον για να αναζητήσουμε λύση στο ζήτημα της ονομασίας, στο πλαίσιο της ενδιάμεσης συμφωνίας, των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου», δήλωσε ο Ιβάνοφ.
     «Είμαι «μακεδόνας», και μιλώ από την έδρα στη «μακεδονική» (σλαβοσκοπιανή) γλώσσα», είπε.
     «Δεν έχουμε πρόβλημα που δεν μπορεί να ξεπερασθεί η διαφορά. Η μόνη προϋπόθεση είναι να σέβεται ο ένας τον άλλον και μέσα από το διάλογο να καταλήξουμε σε μια λύση», είπε ο πρόεδρος των Σκοπίων που σαφέστατα προκρίνει αυτόν τον διάλογο.
     Επίσης, εστίασε το λόγο του στην πολιτική κρίση που διέρχεται η χώρα του και για αυτήν έριξε την ευθύνη στην Ελλάδα, που μπλοκάρει την ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου