Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης του Τσοχατζόπουλου: Αν βγει, μπορεί να ξεπλύνει χρήμα.



Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης του Τσοχατζόπουλου: Αν βγει, μπορεί να ξεπλύνει χρήμα.
Δεν «έφαγε» και ισόβια…
Μόνο 20 χρονάκια. Υπομονή, θα περάσουν…..
http://www.iefimerida.gr/
    H πρόεδρος του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα του Ακη Τσοχατζόπουλου για αναβολή εκτέλεσης της ποινής του, συμφωνώντας με την πρόταση της εισαγγελέως. 
    Η απόφαση έγινε δεκτή χωρίς αντιρρίσεις από την πλευρά Τσοχατζόπουλου, ο οποίος αναμένεται να απολογηθεί στις 6 Οκτωβρίου. Νωρίτερα, «όχι» είχε πει το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων στην αίτηση αποφυλάκισης του Ακη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών για την εμπλοκή του στα εξοπλιστικά.
    Στη πρότασή της η εισαγγελέας ζήτησε την παραμονή του πρώην υπουργού στον Κορυδαλλό, με το αιτιολογικό ότι είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων, αλλά και ύποπτος φυγής. Χαρακτηριστικά, η εισαγγελέας τόνισε πως ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός, αν βρεθεί εκτός φυλακής, υπάρχει ο κίνδυνος να τελέσει νέες πράξεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος
    Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα υγείας που ο Ακης Τσοχατζόπουλος επικαλέστηκε προκειμένου να στηρίξει την αίτησή του, η εισαγγελέας ανέφερε πως ναι μεν ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός έχει προβλήματα υγείας που επιτείνονται στο περιβάλλον της φυλακής, «πλην όμως η βλάβη της υγείας του δεν είναι τέτοια που να μην μπορεί να ανατραπεί». 
    Οσον αφορά την απουσία του από το μεγάλωμα του γιου του, θέμα το οποίο τέθηκε επιτακτικά από την υπεράσπισή του, η εισαγγελέας υποστήριξε πως το παιδί «σίγουρα μεγαλώνει χωρίς την παρουσία του πατέρα», ωστόσο «έχει τη φροντίδα της μητέρας του και των παππούδων του».
    Για την αποφυλάκιση του πρώην υπουργού με βραχιολάκι, η εισαγγελέας ανέφερε ότι ο πρώην υπουργός δεν εμπίπτει στις διατάξεις για το συγκεκριμένο πιλοτικό πρόγραμμα. Ακόμη όμως και να είχε αυτή τη δυνατότητα -ανέφερε η εισαγγελέας - η ίδια θα ζητούσε απόρριψη, «διότι ο αιτών θα μπορούσε με άλλα μέσα επικοινωνίας να οργανώσει τη διάπραξη και άλλων αδικημάτων». 
Ο αντίλογος
    Κατά τους συνηγόρους υπεράσπισης του Ακη Τσοχατζόπουλου, η ζωή του πρώην υπουργού βρίσκεται σε κίνδυνο κάθε μέρα που παραμένει στη φυλακή. Τόσο η όρασή του όσο και η εγκεφαλική του λειτουργία βρίσκονται σε κίνδυνο, σύμφωνα με τους δικηγόρους του, οι οποίοι ανέφεραν ότι δεν είναι ύποπτος φυγής, ούτε ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων.
    «Δεν έχει την ιδιότητα του υπουργού πλέον, δεν έχει τη δυνατότητα να λάβει χρήματα από δωροδοκία... Είναι 77 ετών... Ποια είναι τα άλλα εγκλήματα που θα διαπράξει ο κ. Τσοχατζόπουλος αν βρεθεί εκτός φυλακής; Δεν μας το λέτε όμως. Υπονοείτε ότι έχει εκατομμύρια στην αυλή του; Μας λέτε ότι αν βγει ο Τσοχατζόπουλος θα πάει στο χωράφι του να βρει τα θαμμένα χρήματα, να τα πάρει και να αρχίσει να ξεπλένει;» ανέφερε η υπεράσπιση του πρώην υπουργού και προσέθεσε: «Ή θα μας πείτε καθαρά ότι πιστεύετε πως αυτός ο άνθρωπος έχει λεφτά και θα τα ξεπλύνει ή μην επικαλεστείτε κάτι τέτοιο ξανά. Είναι 77 ετών...». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου