Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Επεσε ξύλο στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης - Ακυρώθηκε πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας σε πολίτη ΑΜΕΑ



Επεσε ξύλο στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης - Ακυρώθηκε πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας σε πολίτη ΑΜΕΑ
newreport
    Ενταση και επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης με πολίτες να έρχονται στα χέρια με ΜΑΤ και να πέφτει ξύλο μέσα στην αίθουσα.
    Εκπρόσωποι από τον Συντονισμό Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης προσπάθησαν και τελικά κατόρθωσαν να κριθεί άγονος ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας του πολίτη ο οποίος είναι ΑμΕΑ. Η υπόθεση, σύμφωνα με τους διαδηλωτές, αφορά Άτομο με Ειδικές Ανάγκες, ο οποίος χρωστάει επιχειρηματικό δάνειο 300.000 ευρώ, ενώ έχει και χρέος 60.000 ευρώ προς τον ΟΑΕΕ. Λόγω της προηγούμενης δραστηριότητάς του, ως επιχειρηματίας, δεν μπορούσε να ενταχθεί στον νόμο Κατσέλη. Ειναι ΑμΕΑ με ποσοστό 85% λόγω εγκεφαλικών και καρδιακών επεισοδίων, ενώ Άτομο με Ειδικές Ανάγκες είναι και ο γιος του.
    Μία διμοιρία των ΜΑΤ ήταν παραταγμένη μπροστά από την έδρα και δεν άφηνε τον κόσμο να περάσει μπροστά. Κάπου εκεί άναψαν τα αίματα, είδαμε να πετάγονται ασπίδες των ΜΑΤ, με τη μία να σπάει στην πλάτη διαδηλωτή, στελέχους της Λαϊκής Ενότητας, καθώς αντιπροσωπεία της ΛΑΕ με τις κυρίες Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Γιάννα Γαϊτάνη και Χριστίνα Σουλτανίδου, μαζί με μέλη της ΛΑΕ ήταν εκεί.
    Τα ΜΑΤ άρχισαν να χτυπάνε και να σπρώχνουν αδιακρίτως μέσα στη δικαστική αίθουσα, πετάχτηκαν μπουκαλάκια με νερό, άρχισαν τα σπρωξίματα και όλα αυτά μπροστά στα μάτια των εισαγγελέων και του προέδρου της έδρας.
    Το σύνθημα που δονούσε την αίθουσα ήταν «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», όπως και πολλά άλλα συνθήματα κατά των πλειστηριασμών, κατά της κυβέρνησης και της αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου