Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Ασυνήθιστη ποινή: Δικαστήριο υποχρέωσε πελάτη ανήλικης ιερόδουλης να της αγοράσει βιβλία



Ασυνήθιστη ποινή: Δικαστήριο υποχρέωσε πελάτη ανήλικης ιερόδουλης να της αγοράσει βιβλία
    Δικαστήριο της Ρώμης επέβαλε μια ασυνήθιστη τιμωρία στον πελάτη μιας ανήλικης ιερόδουλης: εκτός από την καταδίκη του σε κάθειρξη δύο ετών, η Δικαιοσύνη απεφάνθη επιπλέον εκείνος να προσφέρει στη νεαρή κοπέλα βιβλία με θέμα την αξιοπρέπεια των γυναικών
    Ποιήματα της Έμιλι Ντίκινσον, διηγήματα και βιβλία της Βιρτζίνια Γουλφ, της Χάνα Άρεντ ή της Άννα Φρανκ βρίσκονται μεταξύ των τριάντα περίπου συγγραμμάτων που ο πελάτης πρέπει να αγοράσει στο θύμα ως αποζημίωση στην ηθική ζημία που υπέστη.
    Με την απόφαση, την οποία εξέδωσε η δικαστής Πάολα Ντι Νικόλα, ολοκληρώνεται μια έρευνα που ξεκίνησε το 2013 με επίκεντρο ένα δίκτυο πορνείας όπου εμπλέκονταν δύο νεαρά κορίτσια 14 και 15 ετών, το οποίο δρούσε στη σικάτη συνοικία Παριόλι, στη Ρώμη.
    Οι έφηβες εκδίδονταν «με στόχο να αγοράσουν καινούργια ρούχα και ένα κινητό τηλέφωνο νέας τεχνολογίας» περιγράφουν πολλές εφημερίδες, επικαλούμενες τις ανακριτικές αρχές.
    Στην πρώτη εκδίκαση της υπόθεσης το 2014, ένας δικαστής, στην απόφαση που εξέδωσε, καταδίκασε τον αρχηγό του δικτύου σε κάθειρξη εννέα ετών και περιέγραφε τα νεαρά κορίτσια ως «παιδιά τα οποία παρασύρθηκαν, ανεξέλεγκτα, στην ακολασία για να κερδίσουν εύκολα χρήματα».
    Τα δικαστικά έγγραφα της τελευταίας απόφασης, αναφορικά με το νεαρό κορίτσι ηλικίας 15 ετών και έναν από τους πελάτες της, ηλικίας 35 ετών, δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμα.
    «Όμως η απόφαση αφήνει να εννοηθεί ότι η δικαστής επέλεξε μια αποζημίωση που θα βοηθούσε το νεαρό κορίτσι να κατανοήσει ότι η πραγματική «ζημία» που υπέστη ήταν το να επιτρέψει να πληγωθεί η γυναικεία της αξιοπρέπεια» έγραψε η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera.
    Στο σχετικό άρθρο, η εφημερίδα ζητάει επίσης τη γνώμη της Αντριάνα Καβαρέρο, της συγγραφέως του «Nonobstant Platon», ενός εκ των βιβλίων που ο κατηγορούμενος πρέπει να αγοράσει στο θύμα του.
    «Θα ήταν προτιμότερο η δικαστής να επιβάλει στον πελάτη να διαβάσει αυτά τα βιβλία» είπε η Καβαρέρο, καθηγήτρια φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο της Βερόνας.
    «Η έφηβη δεν βρίσκεται σε ηλικία που θα μπορούσε να έχει επίγνωση, αυτό που εκείνος έκανε είναι πολύ πιο σοβαρό: ένας ενήλικας ο οποίος συνειδητά πληρώνει για να συνευρεθεί σεξουαλικά με μια ανήλικη» υπογράμμισε η ίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου