Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Ερντογάν συλλαμβάνει φίλους του τζιχαντιστές: 40 ύποπτοι για σχέσεις με το ΙΚ



Ο Ερντογάν συλλαμβάνει φίλους του τζιχαντιστές: 40 ύποπτοι για σχέσεις με το ΙΚ
mignatiou.com/
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
    Οι αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες της Τουρκίας συνέλαβαν 40 ξένους υπηκόους σε επιχειρήσεις στην Κωνσταντινούπολη επί τη βάσει υποψιών για δεσμούς τους με το Ισλαμικό Κράτος, μεταδίδει σήμερα το κρατικό πρακτορείο Αναντολού.
    Η αστυνομία πραγματοποίησε ταυτόχρονα 23 επιχειρήσεις στη συντηρητική συνοικία Φατίχ και συνέλαβε υπόπτους από το Αφγανιστάν, το Ιράν, το Ιράκ και το Αζερμπαϊτζάν, προσθέτει το πρακτορείο. Ορισμένοι από τους συλληφθέντες είχαν αναγνωρισθεί ως άτομα που είχαν μεταβεί κατ’ επανάληψη σε εμπόλεμες περιοχές στη Συρία, μεταδίδει το Αναντολού.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΙΔΗΣΗ:
     Η τουρκική αστυνομία προχώρησε σε 20 συλλήψεις ατόμων που πιστεύεται ότι ανήκουν στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, ανάμεσά τους ο αρχηγός των επιχειρήσεων στην Τουρκία, και θεωρούνται ύποπτα για την προετοιμασία επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη, γράφει σήμερα εφημερίδα Haber-Turk. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι ο Σύρος Αλί αλ-Αγκάλ που είναι γνωστός ως οργανωτής επιθέσεων που πραγματοποιήθηκαν στην Τουρκία και οι αρχές απέδωσαν στο ΙΚ. Ο Αζόζ, όπως είναι το κωδικό όνομά του, συνελήφθη κατά τη διάρκεια εφόδου της αστυνομίας στην Άγκυρα.
    Άλλα 24 άτομα, συριακής και ιρακινής καταγωγής, συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια άλλης επιχείρησης στο Κιουτσουκτσεκμετσέ, στην Κωνσταντινούπολη, γράφει η εφημερίδα. Εννέα από τους συλληφθέντες θεωρούνται ύποπτοι για άμεσες διασυνδέσεις με τον αλ-Αγκάλ, ο οποίος επρόκειτο να τους στείλει εκρηκτικά και πολεμοφόδια για να πραγματοποιήσουν επίθεση στην Κωνσταντινούπολη. Οι άλλοι 15 συλληφθέντες θεωρούνται ύποπτοι για πρόθεση να διασχίσουν τα τουρκικά σύνορα ώστε να φθάσουν στις περιοχές που μαίνονται οι μάχες.
    Η τουρκική αστυνομία που πιστεύει ότι εξάρθρωσε στο Κιουτσουκτσεκμετσέ έναν “εν υπνώσει πυρήνα”, κατάσχεσε πολλά έγγραφα και υλικό ηλεκτρονικών υπολογιστών που εκτιμά ότι ανήκουν στην οργάνωση ΙΚ, γράφει η εφημερίδα. Η μεγάλη αυτή αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιείται την επομένη της σύλληψης τεσσάρων ατόμων στο πλαίσιο της έρευνας για τις απειλές εναντίον διαφόρων πρεσβειών, μεταξύ τους η πρεσβεία της Βρετανίας που έμεινε χθες κλειστή για λόγους ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου