Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Κλήση για οδήγηση της πιο γελοίας αυτοσχέδιας «Porsche» στην Κίνα



Κλήση για οδήγηση της πιο γελοίας αυτοσχέδιας «Porsche» στην Κίνα
    Ένα περιπολικό της τροχαίας στην πόλη Zhuhai, στην επαρχία Guangdong της νότιας Κίνας, συνάντησε στον δρόμο ένα πολύ περίεργο όχημα.
    Ήταν ένα μικρό διθέσιο, χοντρικά στο μέγεθος ενός ATV, το οποίο όμως εμφανισιακά ήθελε να μοιάσει σε κανονικό, σπορ αυτοκίνητο. Άλλωστε στο εμπρός μέρος του έφερε το σήμα της Porsche! Όπως αποδείχθηκε, δεν ήταν τίποτα περισσότερο από την ιδιοκατασκευή ενός ευφάνταστου νεαρού Κινέζου. Το αμάξωμα, το οποίο πρέπει να σημειωθεί ότι με τόσες ακμές παραπέμπει περισσότερο σε Lamborghini και λιγότερο σε Porsche, είναι φτιαγμένο από αφρό πολυουρεθάνης. Για την κίνηση του περίεργου οχήματος φροντίζει ένας κινητήρας μοτοσυκλέτας, με κιβώτιο δύο ταχυτήτων συν την όπισθεν, ενώ η οδήγηση γίνεται με πετάλια και τιμόνι αυτοκινήτου.
    Παρότι η αυτοσχέδια Porsche έχει φώτα και φλας εμπρός και πίσω, οπότε φαίνεται ότι έχει φτιαχτεί με σκοπό την κυκλοφορία στον δρόμο, της λείπει κάτι άλλο, αρκετά σημαντικό για αυτό τον σκοπό: οι πινακίδες. Η έλλειψή τους ήταν άλλωστε και η αφορμή για να σταματήσει η τροχαία τον ιδιοκτήτη και οδηγό του οχήματος. Το πρόστιμο που του επέβαλε για την οδήγηση απινακίδωτου οχήματος ήταν 4.500 γιουάν (περίπου €610), ενώ συνοδεύτηκε από έξι πόντους ποινής στο δίπλωμά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου