Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Ρόφημα από τζίντζερ (πιπερόριζα) με λεμόνι και κανέλα για το στομάχι, αποτοξίνωση και απώλεια βάρους



Ρόφημα από τζίντζερ (πιπερόριζα) με λεμόνι και κανέλα για το στομάχι, αποτοξίνωση και απώλεια βάρους
της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος
    Το τζίντζερ (πιπερόριζα) αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από νερό (περίπου 80%). Επιπλέον, περιέχει αρκετό κάλιο, ψευδάργυρο, και πολυφαινόλες, στις οποίες οφείλονται κάποιες από τις ωφέλιμες δράσεις του. Tο ενεργό συστατικό της πιπερόριζας είναι η τζιντζερόλη, η οποία, όταν μαγειρευτεί, έχει πικάντικο άρωμα και μια γλυκιά και ταυτόχρονα πιπεράτη γεύση. Η ρίζα αυτού του βοτάνου έχει λίγες θερμίδες, αλλά είναι πολύ πλούσια πηγή πολλών βασικών θρεπτικών συστατικών και βιταμινών. Υπάρχουν 18 γραμμάρια υδατάνθρακες σε 100 γραμμάρια τζίντζερ. Σε σύγκριση με το 80% που έχει το ρύζι το τζίντζερ ταιριάζει καλά σε μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες και θα σας βοηθήσει να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, βοηθώντας να ξεπεραστούν τα ισχυρά συναισθήματα της πείνας που προέρχονται από τις δίαιτες με λίγους υδατάνθρακες.
    Το
τζίντζερ αυξάνει την κυκλοφορία και δίνει περισσότερη ενέργεια. Όταν έρθει η ώρα για ύπνο όμως, το τζίντζερ μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των τοξινών, επιτρέποντάς σας να κοιμηθείτε πιο εύκολα.  Επειδή το τζίντζερ βελτιώνει την κυκλοφορία, πολλοί αναφέρουν μια αίσθηση ζεστασιάς, και επακόλουθη ηρεμία μετά τη λήψη του. Επίσης, έχει καταπραϋντικές και χαλαρωτικές ιδιότητες για τα εσωτερικά όργανα και αυτο οφείλεται στην αντιφλεγμονώδη δράση του.
    Ορισμένοι το χρησιμοποιούν καθαρά και μόνο για το λίπος της κοιλιάς και για να αποκτήσουν ένα πιο επίπεδο στομάχι.
Το
τζίντζερ μπορείτε να το βρείτε εύκολα
    Ο χυμός του λεμονιού περιέχει μεγάλη ποσότητα από Βιταμίνες και κυρίως βιταμίνη C. Παλιότερα τον χυμό
του λεμονιού τον χρησιμοποιούσαν σαν αντισκορβουτικό.
    Πέρα από την βιταμίνη C περιέχει σε βιταμίνες Β1, Β2, Β3, Β6, το λεμόνι αποτελεί μια μικρή διατροφική έκπληξη, πλούσια σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Αρκεί να αναφέρουμε, πως κάθε λεμόνι πέρα από τις σημαντικές βιταμίνες, που περιέχει, είναι πλούσιο και σε πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, κάλιο, και ανόργανα άλατα όπως το ασβέστιο , φώσφορο, μαγνήσιο, πυρίτιο, ασβέστιο καθώς και σε μεταλλικά άλατα.
    Ο χυμός του, αποτελεί μια πραγματικά ευχάριστη έκπληξη για τον οργανισμό, καθώς πέρα από την απαραίτητη νοστιμιά, που χαρίζει σε ορισμένα «αδιάφορα» φαγητά, κυρίως θωρακίζει τον οργανισμό απέναντι σε μια σειρά ασθενειών και λοιμώξεων.
    κανέλα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά οπότε θεωρείται πολύ καλή για την υγεία της επιδερμίδας.  Σύμφωνα με έρευνες επίσης μειώνει τη χοληστερίνη, ρυθμίζει το σάκχαρο και συμβάλει στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου.  Η κανέλα μειώνει το σωματικό λίπος.
Το ρόφημα
    Ένας τρόπος για να το φτιάξετε είναι να στύψετε δυο λεμόνια και να βράσετε το χυμό τους μαζί με λίγο ψιλοκομμένο τζίντζερ. Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε ένα λίτρο νερό και δυο φλούδες λεμονιού. Μπορείτε να το τοποθετήσετε σε μπουκάλι νερού και να το πίνετε πριν τα γεύματα σας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Με λεμόνι
25gr
ρίζα τζίντζερ

600 ml νερό

Λίγες φλούδες λεμονιού
  Βάλτε τα φυτά σε μια κατσαρόλα με το νερό. Αφήστε τα να βράσουν για 20 λεπτά. Τα σουρώνετε και αν θέλετε βάζετε μέλι.
    Στο ίδιο ρόφημα τέλος μπορείτε να προσθέσετε και ένα ξυλαράκι κανέλας και το βράσετε μαζί
.
    Είναι πολύ αποτελεσματικό για απώλεια βάρους αλλά να θυμάστε ότι η διατήρηση μιας υγιεινής διατροφής είναι άκρως απαραίτητη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου