Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Στο εδώλιο αστυνομικός στη Θεσσαλονίκη - Προσκόμισε πλαστό δίπλωμα οδήγησης κατά την πρόσληψή του.



Στο εδώλιο αστυνομικός στη Θεσσαλονίκη - Προσκόμισε πλαστό δίπλωμα οδήγησης κατά την πρόσληψή του.
Τί σου κάμνει αυτή η τεχνολογία….
    Με τις κατηγορἰες της πλαστογραφίας και απάτης βρἰσκεται αντιμέτωπος αστυνομικός, κατηγορούμενος ότι προσλήφθηκε στο Σώμα, προσκομίζοντας προηγουμένως πλαστά δικαιολογητικά.
    Με βούλευμα που δημοσίευσε το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης παραπέμπεται ο αστυνομικός ο οποίος θα καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.
    Πρόκειται για αστυνομικό από τη Βόρεια Ελλάδα που προσλήφθηκε ως συνοριοφύλακας σε διαγωνισμό που είχε προκηρύξει η ΕΛ.ΑΣ. το 2002. Ο ίδιος εμφανιζόταν ως κάτοχος επαγγελματικής άδειας οδήγησης κατηγορίας Δ', κάτι που δεν ίσχυε, καθώς στην πραγματικότητα ουδέποτε του είχε χορηγηθεί αυτή η άδεια.    Στα χρόνια που έμεινε στην υπηρεσία εισέπραξε συνολικά από μισθούς κι άλλες παροχές το ποσό των 203.576,66 ευρώ.
    Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν άλλοι δύο συνάδελφοί του που φαίνεται ότι «πείραξαν» τα πιστοποιητικά συμμετοχής τους σε διαγωνισμούς της Αστυνομίας, ο πρώτος το 2000 και ο δεύτερος το 2001, προκειμένου να προσληφθούν αρχικά ως συνοριοφύλακες και να εξελιχθούν στην πορεία σε αστυνομικούς.
    Πιο συγκεκριμένα, ο πρώτος φέρεται ότι πλαστογράφησε τα πιστοποιητικά συμμετοχής του ως προς το έτος γέννησης αλλά κι ως προς το βαθμό του απολυτηρίου Λυκείου και ο δεύτερος φαίνεται ότι προέβη στη νόθευση του απολυτηρίου Λυκείου, αλλάζοντας τους βαθμούς των επιμέρους μαθημάτων (κατά περίπτωση από 3 έως 7 μονάδες) και τον γενικό βαθμό (από «Μέτρια» 11 και 7/11 σε «Καλά» 16 και 7/11). Τα ποσά που εισέπραξαν ως αποδοχές, υπηρετώντας στο αστυνομικό Σώμα, ανέρχονται, αντιστοίχως, σε 293.000 και 211.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου