Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Απίστευτη κομπίνα: Αγοράζουν αφορολόγητα ποτά από τα Δωδεκάνησα, τα πουλούν στην Τουρκία και θησαυρίζουν.



Απίστευτη κομπίνα: Αγοράζουν αφορολόγητα ποτά από τα Δωδεκάνησα, τα πουλούν στην Τουρκία και θησαυρίζουν.
Τώρα …. ’ανακάλυψαν την Αμερική’’ ?
Παλιά δουλειά…. Όσο και οι λάσπες!
Καλά ξυπνητούρια !
    Επιτήδειοι εκμεταλλεύονται το ειδικό φορολογικό καθεστώς που ισχύει σε νησιά της Δωδεκανήσου και αγοράζουν ποτά τα οποία στη συνέχεια τα μεταπωλούν σε λιμάνια της Τουρκίας κερδίζοντας τεράστια ποσά.
    Τις σχετικές καταγγελίες κάνει το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου αναφέροντας ότι το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στην Κω και στη Σύμη. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρει την τελευταία καταγγελία σύμφωνα με την οποία φορτώθηκαν σε ιδιωτικό σκάφος με σημαία Τουρκίας 20 κιβώτια ουίσκι.
    Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου ζητά να τηρούνται αυστηρά οι νόμοι σε ό,τι αφορά την παροχή και πώληση αφορολόγητων ειδών από τα καταστήματα Duty Free που υπάρχουν στα νησιά σε τουρίστες και επισκέπτες.
    Σε σχετική ανακοίνωσή του σημείωνει ότι έγιναν καταγγελίες από διάφορα νησιά της Δωδεκανήσου στα οποία λειτουργούν τέτοια καταστήματα, σύμφωνα με τις οποίες άτομα τα οποία επιβαίνουν σε ιδιωτικά σκάφη αναψυχής κάνουν αγορές από αυτά, αφορολόγητα και στη συνέχεια κατευθύνονται σε λιμάνια της Τουρκίας όπου τα μεταπωλούν κερδίζοντας τεράστια ποσά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου