Τρίτη 26 Ιουλίου 2016

Ξανάνοιξε το Προεδρικό Μέγαρο για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας.



Ξανάνοιξε το Προεδρικό Μέγαρο για την επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας.
Για την ‘’αποκατάσταση της…’’ ΠΟΙΑΣ ???????
Εάν αυτό που ζούμε λέγεται ‘’Δημοκρατία’’, ε τότε και εγώ είμαι ο… Καρδινάλος Ρισελιέ !
Λευτέρης Σαββίδης
    Για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια, επανέρχεται ο θεσμός του εορτασμού της επετείου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας το 1974. Σεβασμό της Δημοκρατίας ζήτησε ο Πρ. Παυλόπουλος από την Τουρκία
    Στο Προεδρικό Μέγαρο έφτασαν λίγο πριν από τις 8 το βράδυ ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί για τον εορτασμό της 42ης επετείου της αποκατάστασης της Δημοκρατίας. Παρών και ο Αντώνης Σαμαράς.
    Στη συνέχεια έφτασε στον χώρο της δεξίωσης στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
    Κατά την προσέλευση του Προέδρου της Δημοκρατία στον χώρο της δεξίωσης στο Προεδρικό Μέγαρο έγινε ανάκρουση του εθνικού ύμνου. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρέτισε τον πρωθυπουργό, τους πολιτικούς αρχηγούς και τον πρόεδρο της Βουλής.
    Στη σημασία της σημερινής ημέρας αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο μήνυμά του για την 42η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας, σημειώνοντας πως «οφείλουμε όλοι να αγωνιστούμε υπερασπιζόμενοι το ιδεώδες της Δημοκρατίας».
    Ήταν ξημερώματα της 24ης Ιουλίου του 1974, όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής γινόταν δεκτός από πλήθος Ελλήνων στο αεροδρόμιο για να ορκιστεί πρωθυπουργός του ελληνικού κράτους και να δώσει τέλος στην ζοφερή επταετία - ένα τέλος που σηματοδοτήθηκε πάντως και από την τραγωδία της Κύπρου.
    Οι πόρτες του Προεδρικού Μεγάρου ξανανοίγουν, για πρώτη φορά από το 2011 και 1.400 προσκεκλημένοι θα φιλοξενηθούν στον κήπο, για να τιμήσουν την ημέρα. Αυτή τη φορά η δεξίωση θα είναι λιτή, άνευ συζύγων και γενικά δεν θα θυμίζει σε τίποτα άλλες, προ Μνημονίου, εποχές. Ο εορτασμός θα είναι συμβολικός, με το ελάχιστο κόστος και ο μπουφές θα έχει τα απολύτως απαραίτητα.
Το μήνυμα του Προκόπη Παυλόπουλου- Ζήτησε σεβασμό της Δημοκρατίας από την Τουρκία
    Πολλαπλά μηνύματα στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό της χώρας έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη δήλωσή του στο πλαίσιο της δεξίωσης στο Προεδρικό Μέγαρο με την ευκαιρία της 42ης επετείου αποκατάστασης της Δημοκρατίας.
    Στο πλαίσιο μιας λιτής τελετής, παρουσία του πρωθυπουργού, των πολιτικών αρχηγών, του προέδρου της Βουλής και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι σήμερα γιορτάζουμε με τον τρόπο που αρμόζει το κορυφαίο αυτό γεγονός και πρωτίστως με ενωμένες τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις της χώρας και παρόντες τους αντιστασιακούς, οι οποίοι εκπροσωπούν τη ζωντανή μνήμη της εποχής εκείνης στην επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας στην πατρίδα, την 24η Ιουλίου του 1974.
    Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στην εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία που δεν αφορά, όπως είπε, αποκλειστικώς την Ελλάδα, αφού οι κίνδυνοι διάβρωσης των θεμελίων της δημοκρατίας έχουν πάρει πανευρωπαϊκές και, ευρύτερα, σχεδόν παγκόσμιες διαστάσεις, και σημείωσε ότι ο εορτασμός μας για την υπεράσπιση του δημοκρατικού ιδεώδους έχει διττό συμβολισμό: «Πριν απ’ όλα εμείς, οι Έλληνες, οφείλουμε -και μάλιστα στο διηνεκές- να μην λησμονούμε πως έχουμε χρέος, ως Λαός και ως Έθνος, να υπερασπιζόμαστε τη Δημοκρατία "όκωσπερ τείχεος". Δοθέντος ότι όταν στον Τόπο μας καταλύθηκε η Δημοκρατία βιώσαμε πραγματικές τραγωδίες, οι οποίες στοίχισαν ακόμη και τμήμα του Εθνικού μας Κορμού.   Πρόσφατη απόδειξη η μαρτυρική Κύπρος, στην οποία σύμπας ο Ελληνισμός συμπαρίσταται και θα συμπαρίσταται ως την τελική της δικαίωση. Κι ακόμη τούτο: Η υπεράσπιση της Δημοκρατίας, ως χρέος όλων των Ελλήνων που την σέβονται, μπορεί να ευοδωθεί μόνον υπό όρους αρραγούς ενότητας και συνακόλουθης συμπόρευσης, η οποία υπερβαίνει τις επιμέρους πολιτικές διαφορές και παραγνωρίζει κάθε είδους προσωπικές σκοπιμότητες.
    Παράλληλα, σημείωσε ότι «πέραν τούτου όμως μεσ’ από τη σημερινή επέτειο εμείς, οι Έλληνες, στέλνουμε, στο μέτρο που μας αναλογεί κατά την Ιστορία μας και τις σύγχρονες προοπτικές μας, μήνυμα περ’ από τα σύνορά μας τόσο στην Διεθνή Κοινότητα όσο και, κυρίως, στους Εταίρους μας εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μήνυμα το οποίο συνίσταται στ’ ότι πρέπει ν’ αγωνισθούμε όλοι οι Λαοί, ιδίως δε οι Λαοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε το δημοκρατικό ιδεώδες και η ανοιχτή κοινωνία που τούτο προϋποθέτει να επικρατήσουν εναντίον του πιο επικίνδυνου εχθρού τους, της απεχθούς τρομοκρατίας κατ’ εξοχήν του ISIS, η οποία διαπράττει εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας. Επιπλέον δε πρέπει ν’ αγωνισθούμε από κοινού εναντίον των ακραίων κοινωνικών ανισοτήτων και υπέρ της κοινωνικής συνοχής, δηλαδή ουσιαστικώς υπέρ του Κοινωνικού Κράτους Δικαίου και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, κορυφαίου πυλώνα του Ευρωπαϊκού και του εν γένει Δυτικού Πολιτισμού. Τα όσα προανέφερα σημαίνουν, ειδικότερα ως προς το Ευρωπαϊκό Οικοδόμημα, ότι εμείς, οι Έλληνες, θ’ αγωνισθούμε όπως ξέρουμε ν’ αγωνιζόμαστε ώστε η Ευρώπη να μην γίνει, ποτέ ξανά, "σκοτεινή ήπειρος"».
    Κλείνοντας την ομιλία του ο Πρόεδρος στράφηκε προς τη γείτονα χωρά, υπογραμμίζοντας ότι «στηρίζουμε –και το καταστήσαμε σαφές ευθύς εξ αρχής- τη συνταγματική νομιμότητα στην Τουρκία έναντι εκείνων που επιχείρησαν να την καταλύσουν. Όμως η νομίμως εκλεγμένη ηγεσία της Τουρκίας, ακριβώς επειδή διαθέτει την πλήρη δημοκρατική νομιμοποίηση αλλά και τηρώντας τις διεθνείς δεσμεύσεις που έχει αναλάβει, μπορεί και πρέπει ν’ απαντήσει καταλλήλως στους πραξικοπηματίες μένοντας προσηλωμένη στον σεβασμό της Δημοκρατίας και των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».

Μητσοτάκης: Γιορτάζουμε σήμερα 42 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας
    Απαραίτητη προϋπόθεση για να ξεπεράσει η Ελλάδα τη μεγάλη κρίση που τη μαστίζει, είναι η εθνική ενότητα αλλά και αλήθεια ως βασική προϋπόθεση συλλογικής αυτογνωσίας, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στη δεξίωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.
    «Γιορτάζουμε σήμερα 42 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, είναι μια ημέρα γιορτής και ταυτόχρονα μια ημέρα περισυλλογής. Είναι μια ημέρα γιορτής για να ενθυμούμαστε τις μεγάλες δημοκρατικές κατακτήσεις αυτού του λαού και το έργο του μεγάλου Κωνσταντίνου Καραμανλή, οποίος αποκατέστησε τη Δημοκρατία στη χώρα μας» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε:
    «Είναι όμως και ημέρα περισυλλογής για το πώς η δημοκρατία στη χώρα μας μπορεί να ριζώσει περισσότερο, για το πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη βαθιά οικονομική κρίση και πώς μπορούμε να μειώσουμε τις κοινωνικές ανισότητες».
Γεννηματά: Μα δουλέψουμε ενωμένοι, με σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς
    «Σήμερα  θυμόμαστε και τιμούμε όλους εκείνους που δεν συμβιβάστηκαν με την τυραννία και το φασισμό και συνέβαλαν στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην πατρίδα μας» δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά στη δεξίωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.
    «Η ομαλή μετάβαση από τη δικτατορία στη δημοκρατική ομαλότητα στηρίχτηκε στην ενότητα του λαού και στη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων μακριά από διχασμούς και εμφυλιοπολεμικά κατάλοιπα» τόνισε η Φώφη Γεννηματά και υπογράμμισε πως «αυτή την ομοψυχία και εθνική συνεννόηση χρειαζόμαστε όσο ποτέ σήμερα».
    «Γιατί σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς,  μπορούμε  να δουλέψουμε ενωμένοι, με σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς, για μια νέα μεταπολίτευση, για  να βγάλουμε τον τόπο από τα αδιέξοδα και τα μνημόνια και να δώσουμε ξανά στις Ελληνίδες και τους Έλληνες προοπτική, ελπίδα και αξιοπρέπεια. Κανείς δεν μπορεί μόνος του» επισήμανε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Κουτσούμπας: Τα δημοκρατικά δικαιώματα καταρρέουν
    "Δυστυχώς 42 χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι ελευθερίες -που λένε οι εκάστοτε κυβερνήσεις και η σημερινή- μένουν έξω από τους χώρους δουλειάς, καταρρέουν στις Συνόδους του ΝΑΤΟ, που ετοιμάζουν νέες πολεμικές επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή και βεβαίως δεν τις θυμούνται καθόλου όταν φέρνουν Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και fast track διαδικασίες στη Βουλή, για να περάσουν νέα αντιλαϊκά μέτρα, που ευνοούν τους λίγους και βέβαια ματώνουν, γονατίζουν τον ελληνικό λαό. Να είμαστε καλά, καλή δύναμη σε όλους" σημείωσε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας προσερχόμενος στο προεδρικό μέγαρο.
Θεοδωράκης: Η δημοκρατία κινδυνεύει ακόμα και σήμερα από το κομματικό κράτος
    «Η δημοκρατία δεν κινδυνεύει σήμερα από τους στρατιωτικούς, αντιθέτως ο στρατός είναι αναπόσπαστο τμήμα του λαού μας», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στη δεξίωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.
    Η δημοκρατία κινδυνεύει ακόμα και σήμερα από το κομματικό κράτος, από τις κοινωνικές και οικονομικές ανισότητες, από την καθυστέρηση απονομής δικαιοσύνης, υποστήριξε ο κ. Θεοδωράκης σημειώνοντας πως «δυστυχώς από τη Μεταπολίτευση μέχρι σήμερα πολλές κυβερνήσεις άλλαξαν, αλλά πολλά απ’ αυτά τα προβλήματα παραμένουν και πρέπει να ανταγωνιστούμε όλοι για να τα αλλάξουμε».
    Μάλιστα, στράφηκε προς όλους εκείνους τους πολίτες που απέχουν από την πολιτική, από εκείνους που δεν ψηφίζουν, υπογραμμίζοντας ότι η δημοκρατία κινδυνεύει και από την αποχή των πολιτών.
Λεβέντης: Μια Μεταπολίτευση υπό αμφισβήτηση
    Για δημοκρατία στα χαρτιά και όχι στην πράξη έκανε λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, υπογραμμίζοντας ότι ένα μεγάλο ποσοστό του ελληνικού λαού αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο περιθώριο.
    Όπως είπε, επιστήμονες, εργαζόμενοι, άνεργοι, είναι όλοι στα κάγκελα και υπογράμμισε ότι ένα μεγάλο ποσοστό των νέων αναχωρεί στο εξωτερικό για να βρει δουλειά.
    «Αντιλαμβάνεστε -όπως είπε - ότι είναι μια Mεταπολίτευση υπό αμφισβήτηση».
    Συνεχίζοντας τόνισε ότι η Βουλή στάθηκε ανώριμη να ψηφίσει την απλή αναλογική και προσέθεσε ότι πολλοί ακόμη δεν πιστεύουν στην ισοτιμία της ψήφου και στις δημοκρατικές διαδικασίες, και κατέληξε τονίζοντας ότι θα τιμωρηθούν από τον ελληνικό λαό όσοι δεν ψηφίσαν την απλή αναλογική.

3 σχόλια:

  1. ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ κ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ήταν εκεί, γιατί ή δεν θέλησε, ή ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΛΕΣΑΝ!
      Δημοκρατία δεν έχουμε ? Ό τι θέλουμε, κάνουμε !

      Διαγραφή
  2. Για ποιά δημοκρατία έκαναν την γιορτή οι πολιτικάντηδες. Το 1974 εγκατέστησαν
    την πολιτική δημοκρατία και οικογενειοκρατία και ανέλαβε η περιβόητη γενιά
    του πολυτεχνείου για να καταστρέψει την Ελλάδα
    Διάβασα ότι τα έξοδα ήταν περίπου 500.000€. για να εορτάζουν μία ανύπαρκτη
    δημοκρατία έχουν λεφτά για τους απλούς πολίτες δεν έχουν και τους παίρνουν
    και τα λίγα που τους άφησαν.
    Δημοκρατία δεν έχουμε άχουμε πολιτική του ψεύδους και των υποσχέσεων για να
    εξασφαλίσουν την καρέκλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή