Πέμπτη 28 Ιουλίου 2016

Λουκέτο λόγω έλλειψης προσωπικού στο Κάστρο της Χώρας στη Σαμοθράκη.



Λουκέτο λόγω έλλειψης προσωπικού στο Κάστρο της Χώρας στη Σαμοθράκη.
    Λουκέτα και σκοτάδια αντιμετωπίζουν οι επισκέπτες της Χώρας στη Σαμοθράκη, όταν φτάνουν στο Κάστρο στο ύψωμα του χωριού! Ενώ οι εργασίες της αρχαιολογικής υπηρεσίας που έφεραν στο φως εντυπωσιακά ευρήματα, έχουν ήδη ολοκληρωθεί, το Κάστρο παραμένει κλειστό και μη επισκέψιμο, αυτή τη φορά μάλιστα με σιδηρόφρακτες εισόδους! Ενώ βρισκόμαστε μάλιστα στο αποκορύφωμα της τουριστικής περιόδου, οι τουρίστες βρίσκονται αντιμέτωποι με μια … χάρτινη πινακίδα που γράφει ότι «το Κάστρο δεν είναι επισκέψιμο λόγω έλλειψης προσωπικού»!!!
    Ούτε καν η επίκληση της προσωρινότητας! Ούτε καν ένα συγγνώμη!!! Βέβαια σε ότι αφορά την «προσωρινότητα», ίσως ο συντάκτης της ανακοίνωσης, να ξέρει κάτι περισσότερο  από εμάς, σχετικό με το … «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού»! Γι’ αυτό και δεν αναφέρουν τίποτε περί του «προσωρινού» του πράγματος.
    Ταυτόχρονα, τις εργασίες αναστήλωσης, που με τόσο κόπο διεκπεραίωσαν η Αρχαιολογική Υπηρεσία και οι ειδικοί τεχνίτες επί σειρά ετών, τις έχουν βυθισμένες μέσα στα σκοτάδια, αφού ο ειδικός φωτισμός που τοποθετήθηκε και έχει επίσης ολοκληρωθεί παραμένει σβηστός, γιατί κανείς δεν παίρνει την … ευθύνη να τον ανάψει! Μάλιστα δεν ανάβουν ούτε καν τους προβολείς που είχαν τοποθετηθεί στους βράχους επί Πετρούδα, έστω και πρόχειρα και χωρίς ειδική μελέτη.
    Κάτοικοι του νησιού που δεν αντέχουν άλλο, αυτή την αδικαιολόγητη  αδράνεια και τις χιλιάδες των ευρώ των φορολογούμενων που παραμένουν αναξιοποίητα, συγκέντρωσαν υπογραφές για να ζητήσουν τα αυτονόητα. Θα τις στείλουν αρμοδίως… Ζητούν τουλάχιστον να ανάψουν τα φώτα…!!!

    Ένα ακόμη ανέκδοτο της σειράς «Ρε παιδιά … ανάψτε το φως να οργανωθούμε»! Κύριοι Βουλευτές ; Καμιά ερωτησούλα στη Βουλή για τους υφισταμένους του κυρίου Μπαλτά που δεν βάζουν την υπογραφή τους για να ανάψουν έστω τα φώτα; Εσείς βάζετε την υπογραφή σας ακόμη και εκεί που δεν πρέπει…! Αυτούς που δεν ακολουθούν την τακτική σας (αυτή τη φορά και με σιγουριά μάλιστα), δεν τους βλέπετε να τους μαλώσετε; Μπορεί και να συγκινηθούν… αν συγκινηθείτε πρώτα εσείς βέβαια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου