Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Οι ηλικιωμένοι Βρετανοί «καταδίκασαν» τους νέους: Ψήφισαν Brexit.



Οι ηλικιωμένοι Βρετανοί «καταδίκασαν» τους νέους: Ψήφισαν Brexit.
Προφανώς, οι ηλικιωμένοι είχαν την πείρα και την γνώση, να δούν προς τα πού πάει η υπόθεση…..
    Η Βρετανία έκανε την έκπληξη, σοκάροντας ολόκληρο τον πλανήτη και περισσότερο απ' όλους τους ίδιους της τους πολίτες. Το Brexit είναι η νέα τους πραγματικότητα, με το μέλλον της χώρας μακριά από την ΕΕ να μοιάζει αβέβαιο.
    Εκατομμύρια Βρετανοί προσήλθαν στις κάλπες, διεκδικώντας το μέλλον που είχαν φανταστεί για την χώρα τους, με την επόμενη μέρα να δείχνει ακριβώς αυτό: πως κάθε γενιά είχε στο μυαλό της ένα διαφορετικό αύριο.

    Ο Independent, σε άρθρο την 24η Ιουλίου, αναγνώρισε πως η Βρετανία είναι χωρισμένη σε νέους και ηλικιωμένους. «Το τελικό αποτέλεσμα ήταν ένας θρίαμβος της ''γκρίζας'' ψήφου», σημείωνε χαρακτηριστικά, με μόλις το 39% των ατόμων άνω των 65 να λένε «Ναι» στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
    Από την άλλη πλευρά, άτομα ηλικίας κάτω των 25 ετών κατά 75%, επιθυμούν την παραμονή στην ΕΕ. Δίπλα σε αυτούς, στέκονται και οι 16άρηδες της χώρας, οι οποίοι παρόλο που δεν ψήφισαν, βρέθηκαν έξω από την πρωθυπουργική κατοικία στη Downing Street  να διαμαρτύρονται για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.
    «Πού είναι η ψήφος μας», «Πού είναι το μέλλον μας», φώναζαν, με πανό και πλακάτ στα χέρια, ρωτώντας γιατί εκείνοι δεν ψήφισαν σε μια τέτοια απόφαση, που θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στο μέλλον τους.
    Γραφήματα, που παρουσιάζει, ο Independent αποτυπώνουν το χάσμα γενεών, που υπήρχε στο δημοψήφισμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου