Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

ΑΦΙΞΗ ΤΙΜΙΟΥ ΞΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΤΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ



ΑΦΙΞΗ ΤΙΜΙΟΥ ΞΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΟΥ ΤΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ
Γιώργος Φωτόπουλος
    Έφτασε στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης ο Τίμιος Σταυρός μετά Τιμίου Ξύλου από τον Πανάγιο Τάφο των Ιεροσολύμων το μεσημέρι της Δευτέρας 9 Μαΐου.
    Τον Τίμιο Σταύρο υποδέχτηκε στην αίθουσα επισήμων του αεροδρομίου εκκλησιαστική αντιπροσωπεία της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γεώργιο, συνοδευόμενο από τον πρωτοπρεσβύτερο Ηλία Γκοτσίδη, Αρχιερατικό Επίτροπο Αιγινίου.
    Στην αίθουσα αεροδρόμιου τον Τίμιο Σταυρό προσκύνησαν ο Επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Δημήτρης Αβραμόπουλος, αξιωματούχοι της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, αστυνομικοί και προσωπικό του αεροδρομίου.

    Στην συνέχεια σχηματίστηκε αυτοκινητοπομπή με την συνοδεία της τροχαίας η οποία κατέληξε στην Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Κολινδρού, όπου οι μοναχές υποδέχτηκαν τον Τίμιο Σταυρό κατά την εκκλησιαστική τάξη.
    Η επίσημη υποδοχή του Τιμίου Σταυρού έγινε στην πλατεία Κολινδρού, το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Σε 3000 υπολογίζονται οι πιστοί που κατέκλυσαν την πλατεία αλλά και τους δρόμους της όμορφης κωμόπολης του Κολινδρού.
    Γύρω στις 18:00΄ ο Σεβασμιώτατος Κίτρους κ. Γεώργιος, δεκάδες ιερείς, μοναχοί, μοναχές και χιλιάδες πιστοί όχι μόνο από την Πιερία αλλά όλη τη Μακεδονία, υποδέχτηκαν με συγκίνηση τον Τίμιο Σταυρό για να καταλήξουν στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, όπου τελέστηκε Θεία Λειτουργία.

    Κατά τη διάρκεια τελετής ο Σεβασμιώτατος και ο πατέρας Παναγιώτης με ευχαρίστησαν θερμά γιατί το γραφείο Μυστακίδης βοήθησε να αποσταλεί πριν το Πάσχα 40 κιλά μελισσοκέρι στον Πανάγιο Τάφο, αλλά γιατί το γραφείο μερίμνησε και παρέλαβε σημαία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων που αναρτήθηκε στην είσοδο του Ιερού Ναού,
    Ο Τίμιος Σταυρός των Ιεροσολύμων θα παραμείνει προς προσκύνηση επί μια εβδομάδα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κολινδρού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου