Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Με ποντιακή λύρα και στίχους στην ποντιακή διάλεκτο το τραγούδι της Ελλάδας στη Eurovision 2016!



Με ποντιακή λύρα και στίχους στην ποντιακή διάλεκτο το τραγούδι της Ελλάδας στη Eurovision 2016!
Καταλάβατε τώρα τι εννοούσε ο Τσίπρας όταν έλεγε πως ‘’Εμείς θα βαράμε να νταούλια και η Ευρώπη θα χορεύει’’ ?
Από την άλλη μεριά, σοφή εκπροσώπηση. Σίγουρα έτσι δεν θα βγούμε πρώτοι, και θα γλυτώσουμε την διοργάνωση της επόμενης Γιουροβύζιον.
http://www.pontos-news.gr
    Επιβεβαιώθηκαν οι φήμες γύρω από την ελληνική συμμετοχή στη φετινή Eurovision που θα έχει χρώμα… ποντιακό! Με δελτίο Τύπου η ΕΡΤ ανακοίνωσε σήμερα ότι το συγκρότημα που θα μας εκπροσωπήσει στη Σουηδία το Μάιο είναι το «Argo». Όνομα που παραπέμπει αυτόματα στην ιστορία του Εύξεινου Πόντου.
     «Με το συγκρότημα "Argo" θα συμμετάσχει η Ελλάδα στον φετινό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision που θα διεξαχθεί στη Στοκχόλμη από τις 10 έως τις 14 Μαΐου.
    »Το συγκρότημα "Argo" αποτελούν η Χριστίνα Λαχανά (τραγούδι), η Μαρία Βενετικίδου (φωνητικά), ο Βλαδίμηρος Σοφιανίδης (τραγούδι), ο Κώστας Τοπούζης (ποντιακή λύρα), ο Ηλίας Κεσίδης (φωνητικά – κρουστά) και ο Αλέκος Παπαδόπουλος (νταούλι). Σύντομα η ΕΡΤ θα παρουσιάσει το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει στον διαγωνισμό, καθώς και τους συντελεστές του», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΕΡΤ.
    Η πλειοψηφία των συντελεστών της μπάντας προέρχονται από τους Europond που όπως αναφερόταν τους έγινε  απευθείας ανάθεση από την ΕΡΤ
    Μιλώντας αποκλειστικά στο pontos-news.gr και μάλιστα στα ποντιακά (!) ο Βλαδίμηρος Σοφιανίδης είπε ότι «το τραγούδι θα είναι δυνατό», ότι «θα έχει λύρα και ποντιακό στίχο». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου