Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Αιφνιδιασμένοι οι δήμοι του Πειραιά για το κέντρο προσφύγων



ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Αιφνιδιασμένοι οι δήμοι του Πειραιά για το κέντρο προσφύγων
Το έστειλε ο Γιώργος Επιτήδειος
    Προ τετελεσμένου έφερε η κυβέρνηση τους δήμους του Πειραιά με την απόφαση να παραχωρήσει το στρατόπεδο Σχιστού, άμεσης χωρητικότητας 500 ατόμων, με δυνατότητες φιλοξενίας επιπλέον 4.000 ατόμων, για τη δημιουργία κέντρων μετεγκατάστασης (Relocation Camps).
    Στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης μιλώντας στο «Βήμα» λίγες ώρες μετά την γνωστοποίηση της απόφασης έλεγαν ότι «οι πρόσφυγες είναι πάντα καλοδεχούμενοι στον Πειραιά, αλλά θα έπρεπε η κυβέρνηση πρώτα να μας έχει ενημερώσει για τις προθέσεις της για να καταθέσουμε και εμείς τις απόψεις μας και να μην το μάθουμε μέσω της σχετικής ανακοίνωσης».
    Υπενθύμιζαν ακόμη πως στο Πειραιά, που καθημερινά υποδέχεται μεγάλο αριθμό προσφύγων προερχόμενων από τα νησιά του Αιγαίου, αναμένουν ακόμα την επίσκεψη του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γ. Μουζάλα - αν και έχει προσκληθεί από τον Περιφερειάρχη Πειραιά κ. Γ. Γαβρίλη - προκειμένου να συμμετάσχει σε σύσκεψη αρμοδίων φορέων για τη διαχείριση των προσφύγων.
    Μάλιστα πολλούς μήνες πριν είχε ανοίξει μια συζήτηση μεταξύ των δημάρχων της ευρύτερης περιοχής σε μια προσπάθεια να βρεθούν ξενοίκιαστα σπίτια για να διατεθούν για τις ανάγκες στέγασης προσφύγων.
    Επιπλέον αρκετοί είναι εκείνοι που εκφράζουν το φόβο ανόδου των ποσοστών της Χρυσής Αυγής στην περιοχή του Περάματος - στα διοικητικά όρια του οποίου βρίσκεται το στρατόπεδο - που επισκέφτηκε το Σάββατο το πρωί ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας υποσχόμενος δράσεις για ανάπτυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου